Volkswagen Ticari Araç Yeni Transporter’ın Dünya Prömiyeri’ni yaptı

OTOMOTİV

Volkswagen Ticari Araç, Hannover'de düzenlenen IAA Transportation 2024 fuarında yeni modellerini sergiledi. Dünyanın en büyük ticari araç fuarının yıldızı tamamen yeniden geliştirilen ve dünya prömiyeri yapılan Yeni Transporter oldu. Fuarda ayrıca, genişleyen ID.Buzz model ailesinin sportif yeni üyesi ID.Buzz GTX versiyonu yer aldı. Marka Yeni Multivan eHybrid 4MOTION ve Yeni California modellerinin yanı sıra, mevcut ürün gamında yer alan Crafter ve Caddy’nin farklı versiyonlarını da sergiledi.

Volkswagen Ticari Araç, Hannover’de düzenlenen IAA Transportation 2024’te, tüm dünyada merakla beklenen Yeni Transporter’ın dünya prömiyerini gerçekleştirerek tam anlamıyla bir güç gösterisine imza attı. Fuarda öne çıkan bir diğer model Yeni California oldu. Sınıfının geniş hayran kitlesine sahip ikonik modeli California’nın daha geniş, daha akıllı, daha sofistike, daha çok yönlü ve daha sürdürülebilir yeni hali, otomotiv başarı öykülerinden biri olmayı sürdürüyor. Volkswagen Ticari Araç, yenilenen modelinde açılır tavan ve en küçük ayrıntısına kadar dikkatle planlanmış iç mekan gibi temel California detaylarını korumaya özen göstermiş. Yeni California aynı zamanda günlük kullanım için ideal bir model olma iddiasını da artırmış. Yeni motor ve şanzıman seçenekleri, sürüş destek ve bilgi-eğlence sistemleri ve yeni bir karavan mimarisi ile daha da başarılı hale gelen modelin 5 farklı versiyonu fuarda sergilendi.

Volkswagen Ticari Araç, fuarda ayrıca ID.Buzz model ailesinin dört tekerlekten çekiş sistemine sahip ilk modeli olan ID.Buzz GTX’i ve ID. Buzz Cargo 4MOTION modelini sergiledi.Fuarda dikkat çeken bir diğer model de Yeni Multivan eHybrid 4MOTION oldu. Volkswagen Ticari Araç, Multivan'ı ilk kez plug-in hibrit ve dört tekerlekten çekişli bir versiyonla sunuyor. Yeni Multivan eHybrid 4MOTION, modüler enine matrise dayalı ilk Volkswagen Grubu ürün serisi olma özelliğine sahip. Yeni Multivan eHybrid 4MOTION, 180 kW (245 PS) gücündeki plug-in hibrit sistemi ile düşük hızlarda elektrikli motor ile kullanılabiliyor. Katılımcılar fuar süresince Volkswagen Ticari Araç markasının farklı üst yapı çözümlerini, donanım ve yazılım güncellemesiyle iddiasını artıran Yeni Crafter modelini; ürün gamına plug-in hibrit versiyonları eklenen Yeni Caddy modellerini de yakından inceleme fırsatı buldu.

Volkswagen Ticari Araç Genel Müdürü Tolga Senyücel, IAA Transportation 2024 fuarında yaptığı açıklamada, fuarda sergilenen Yeni Transporter / Yeni Caravelle, Yeni California, ID.Buzz GTX, Multivan e-hybrid 4MOTION, Caddy plug-in hybrid ile markanın bugüne kadarki en geniş ürün gamına ulaştığını, sadece ticari çözümlerle değil, sunduğu ‘lifestyle’ çözümlerle de tüm müşteri beklentilerini karşılar seviyeye geldiğini, bu nedenle 2025 yılına marka olarak daha pozitif baktıklarını belirtti.

ID.Buzz Ekim’de Türkiye’de

Markanın ikonik tasarıma sahip ve tamamen elektrikli araç platformunda üretilen ID.Buzz modelinin ID.Buzz Pro ve Cargo versiyonlarını Ekim ayında Türkiye’de satışa sunacaklarını belirten Senyücel, Yeni ID.Buzz modeliyle geniş bir müşteri kitlesi hedeflediklerini ve şimdiden dünya çapında geniş bir hayran kitlesine sahip bu ikonik modelin Türkiye’de de büyük beğeniyle karşılanacağına inandığını ifade etti.

GENEL BAKIŞ - YENİ TRANSPORTER / YENİ CARAVELLE

Yeni Transporter: Her yönüyle her zamankinden daha iyi Üst seviyeye taşınan ekipman ve teknik özellikleriyle Yeni Transporter, daha fazla alan, yüksek taşıma ve çekme kapasitesi ile verimli bir kullanım sağlarken, son teknoloji sürüş destek sistemleri ve fonksiyonel ön gösterge paneli ile de kullanıcılarına daha konforlu ve güvenli bir sürüş sunuyor. Transporter ve Caravelle, tarihinde ilk kez, turbo dizel motor seçeneklerine ek olarak, plug-in hibrit ve elektrikli motor seçenekleri ile satın alınabilecek. Yeni Transporter’ın modern tasarımı, önceki nesillerinden aktarılan genleriyle kendine özgü tarzını devam ettiriyor.

Her ihtiyaca uygun çözüm

Yeni nesil Transporter'ın pazara sunulmasıyla birlikte Volkswagen Ticari Araç, “her ihtiyaca uygun çözüm” sunma stratejisini hayata geçiriyor. Transporter hem iş hem özel amaçlı kullanılırken, Caravelle konforlu yolculuğa odaklanıyor. Multivan ailenin eğlence ve VIP iş amaçlı kullanılan modelini temsil ederken, Multivan platformunda üretilen Yeni California da markanın karavan modeli olarak pazarda yer alıyor. ID. Buzz ve ID. Buzz Cargo modelleri ise markanın e-mobilite ikonları olarak öne çıkıyor. Tolga Senyücel yaptığı açıklamada, Volkswagen Ticari Araç’ın Yeni Transporter / Yeni Caravelle, Multivan ve ID. Buzz ile birlikte, kendi sınıfındaki en geniş model yelpazesine sahip olduğunu belirtti.

Ergonomik Yüksek Teknoloji

Yeni Transporter ve Yeni Caravelle, dijital gösterge, bilgi eğlence ekranından kontrol edilebilen özellikler ve sabit fiziki tuşlar sayesinde, aracın her koşulda kolay ve güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlıyor. Bu aynı zamanda çeşitli USB ve 12 V soketlerin entegrasyonunun yanı sıra veya plug-in hibrit ve elektrikli modellerde 230 V soket ekleme seçeneğini de içeriyor.

1,33 ton yük taşıma kapasitesi

Yeni Transporter'da yükleme hacmi yüzde 10'dan fazla artarak 5,8 m3'e ulaştı. Uzun şasi ve yüksek tavanlı Panel Van versiyonunda bu değer 9,0 m³'e kadar çıkıyor. Maksimum taşıma kapasitesi ise 1,33 tona ulaşmış durumda.

Dizel, Hibrit ve Elektrikli Sürüş Seçenekleri

Yeni Transporter’da yedi farklı motor seçeneği sunuluyor; üç turboşarjlı dizel (TDI), bir plug-in hibrit tahrik (eHybrid) ve üç elektrikli (e-Transporter ve e-Caravelle) motor seçeneği yer alıyor. TDI motorlar 81 kW (110 PS), 110 kW (150 PS) ve 125 kW (170 PS) güç üretiyor. 125 kW TDI versiyon 8 ileri otomatik şanzımanla sunulurken, 110 kW TDI için 6 ileri manuel şanzımana alternatif olarak isteğe bağlı otomatik şanzıman da mevcut. 110 kW ve üstü TDI modelleri, 4MOTION dört tekerlekten çekiş sistemi ile tercih edilebiliyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.