Hasmer Otomotiv’den Çağdaş Güven Turizm’e Tourismo teslimatı

PİYASA

Çağdaş Güven Turizm, 2024 yılı yatırım planı çerçevesinde 5 adetlik alım anlaşmasının 3’üncü aracı Mercedes-Benz Tourismo teslim edildi. Aracın satışını Mercedes-Benz Türk bayii Hasmer Otomotiv gerçekleştirdi.

Özel Haber/Erkan YILMAZ

Çağdaş Güven Turizm Mercedes-Benz Tourismo yatırımlarıyla filosunu büyütmeye devam ediyor. 14 Ağustos 2024 tarihinde Mercedes-Benz Türk Hoşdere Pazarlama Merkezi’nde düzenlenen törenle Tourismo araç Çağdaş Güven Turizm şirket yöneticilerinden Adil Arslanoğlu’na teslim edildi. Adil Arslanoğlu ile hem yeni yatırımlar ve hem de sektördeki mevcut duruma yönelik özel bir söyleşi gerçekleştirdik.

3 yaşına giren araçlarımızı değiştiriyoruz

2024 yatırım planı çerçevesinde Hasmer Otomotiv ile 5 adetlik Tourismo anlaşması yaptıklarını belirten Adil Arslanoğlu, “5 adetlik alımın 3’üncü aracı olan Tourismo’yu filomuza kattık. Eylül ayında 2 adet Tourismo daha filomuza katılacak. Cağdaş Güven Turizm olarak her yıl filomuzu yeni araçlarla güçlendirmeye önem veriyoruz. 2023 yılında da yatırım yaptık. Bu yıl da yaptık. 3 yaşına giren araçlarımızı değiştiriyoruz. 2025 yılı içinde de yine Mercedes-Benz otobüs yatırımlarımız olacak. Filomuzun tamamı Mercedes-Benz markasından oluşacak. Şu anda filomuzdaki toplam özmal araç sayısı 12 oldu” dedi.

Hasmer Otomotiv ile bütün süreçler sorunsuz ilerliyor

Hasmer Otomotiv ile işbirliğinden her zaman memnun olduklarını belirten Adil Arslanoğlu, “Sayın Yaşar Şahin’in bu süreçte bizimle kurduğu diyaloğ 10 numara. Gerçekten ilgisinden çok memnunuz. Hem araç alımı, hem servis hizmetleri bütün süreçler sorunsuz ilerliyor. Biz Hasmer Otomotiv ile artık bütünleştik. Birbirimize anlatmak istediğimizi bir iki cümle ile dile getirmenin yettiği bir seviyedeyiz. Birbirimize güvenimiz tam” dedi.

Sezon istediğimiz gibi geçmiyor

Yaz sezonun bu yıl istedikleri geçmediğini belirten Adil Arslanoğlu, “Bu sene sezondaki yolcu talebi beklentimiz ölçüsünde iyi değil. Yine de biz kendi yağımızın içinde kavruluyoruz. Herkesin aksine bizi kış sezonu korkutmuyor. Bölgesel yolculumuz olduğu için yolumuzda tek firmayız. Arabalarımız yeni, personelimiz oturmuş vaziyette” dedi.

2025’i tahmin etmek çok zor

2025 yılına yönelik beklentilerini sorduğumuzda Adil Arslanoğlu’nun cevabı; Türkiye’de gelecek hafta bile ne yaşanacağını kimsenin bilmesi mümkün değil. 2025’i tahmin etmek şu an çok zor. Gelecek yıl otobüs fiyatlarının, maliyetlerin hangi seviyeye gelebileceğini kim tahmin edebilir. Tabii ekonomik şartların iyileşmediği taktirde yolcu talebi çok çok üst düzeye gelmez ama son dönemde havayollarında yaşanan sorunların yine yolcunun bize yöneleceğinin işaretlerini de veriyor. 4-5 yıl önce havayolu taşımacılığı çok daha iyi seviyede hizmet sunarken, bugün uçakların çok fazla rötar yapması konuşuluyor. Havalimanlarında insanların suya veya yemeğe ödedikleri ücretler artık şikayet konusu oluyor. Ben otobüslerin daha dinamik hizmet yapısı ile havayoluna giden yolcunun bir kısmının otobüse yöneleceğine inanıyorum. Artık otobüsler ile çok konforlu bir seyahat süreci sunulabiliyor. Motorlar çok güçlü, yakıt tüketimi daha düşük, klimalar çok iyi, koltuk konforu ise çok üst düzeyde. Ayrıca bağaj konusu da ayrı bir konu. Mercedes-Benz otobüsler bu noktada da kapasitesi ile de fark yaratıyor. Sorunsuz araçlar. Bütün bu özelliklere bakıldığında Türk halkının otobüsten vazgeçeğine inanmıyorum. Ankara-Antalya hattında yolcu seviyemiz mükemmel” dedi.

Kalifiyeli personel çok azaldı

Mercedes-Benz otobüslerin teknolojik olarak çok üst düzey olduğunu vurgulayan Adil Arslanğlu, “Teknolojik gelişimler çok güzel. Araçlar çok konforlu hale geldi. Son dönemde yaşanan kazaların en önemli nedeni olarak sektörümüzde kalifiyeli elemanın artık giderek azalmasını söyleyebilirim. Bu ekonomik şartlar altında bu personel yapısı ile buraya kadar gidilebiliyor. Son aldığımız araç ile yola çıktığımızda tesis de durduğumda gözlemledim, 50 yaşın altında bir tane şoför yok. Yeni nesil bu alana yönelmiyor. Sektör ekonomik olarak eskisi gibi iyi kazanç elde edemiyor, ücretler iyi ayarlanmıyor. Bir kısır döngü yaşanıyor. Ben muavinlikten yetiştim ve kaptan olabilmek için bedava muavinlik yaptım. Şu anda ne muavin, ne kaptan bulunabiliyor. Personele bir laf söylediğinde de ertesi gün işe gelmiyor” dedi.

Yolcu artık koltuk arkası ekranı sormuyor

Adil Arslanoğlu, “Sektörde sistem yavaş yavaş yerine oturuyor. Artık kimse koltuk arkası ekran koyma çabası içinde değil. Araçta koltuk arkası ekran varsa bile yolcu bunu açın bile demiyor artık” dedi.

Bireysel otobüsçü çok azaldı

Arslanoğlu, “Otobüslerin fiyatlarının geldiği noktada bireysel otobüsçülerin varlığını sürdürebilmesi çok zor hale geldi. Zamanında sektörümüz bireysel otobüsçülere gereken önemi ve desteği vermedi. Bugün de bieysel otobüsçünün yeni otobüs alabilmesi veya aracını yenileyebilmesi çok zor artık. Sektörün gücünü koruyabilmesi ve personel anlamında da sorunlarını çözebilmesi için bireyselcinin varlıağını sürdürmesi çok önemli” dedi.

Çağdaş Güven Turizm ile birbirimizi çok iyi anlıyoruz

Hasmer Otomotiv Otobüs Satış Müdürü Yaşar Şahin, Çağdaş Güven Turizm ile yıllardır süren işbirliğinin iki tarafı da çok memnun ettiğini belirterek, “ Birbirimizi gerçekten iyi anlıyor ve çözümler üretebiliyoruz. Cağdaş Güven Turizm her yıl filosunu Mercedes-Benz otobüslerle güçlendiriyor. Bu süreçte bizde üstümüze düşeni en iyi şekilde yapmaya ve yolculuğumuzu sürdürmeye devam ediyoruz. Firmaya 5 adetlik anlaşmanın 3’üncü aracını teslim ettik. Eylül ayında 2 adet daha teslim edeceğiz. Yeni araçların firmaya hayırlı, uğurlu olmasını ve bol kazanç getirmesini diliyorum” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.