Mercedes-Benz Türk, Altur Turizm'e 23 adet Tourismo 15 2+2’yi teslim etti

PİYASA

Mercedes-Benz Türk'ün ürettiği 100 bininci otobüs olan Mercedes-Benz Travego’yu 2022 yılında özel bir törenle filosuna ekleyen Altur Turizm, yıldız transferine devam ediyor. Personel taşımacılığı sektörünün Türkiye’deki öncü şirketlerinden biri olan Altur Turizm, son olarak 23 adet Mercedes-Benz Tourismo 15 2+2’yi daha araç parkına ekledi. Mengerler tarafından satış işlemleri gerçekleştirilen araçlar için 20 Ocak’ta Altur Turizm Yenibosna Garajı’nda teslimat töreni düzenlendi.

Personel taşımacılığı sektörüne ilk adımını 1976 yılında atan ve günümüzde sektörün Türkiye’deki öncü şirketlerinden biri olan Altur Turizm, yıldız transferine hız kesmeden devam ediyor. Mercedes-Benz Türk'ün ürettiği 100 bininci otobüs olan Mercedes-Benz Travego’yu 2022 yılında özel bir törenle filosuna ekleyen şirket, son olarak 23 adet Tourismo 15 2+2’yi modern ve geniş araç parkına ekledi.

Mengerler tarafından satış işlemleri yapılan araçlar için 20 Ocak 2023 tarihinde Altur Turizm Garajı’nda teslimat töreni düzenlendi. Gerçekleştirilen törende araçlar; Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Direktörü Osman Nuri Aksoy, Mercedes-Benz Türk Otobüs Filo Satış Grup Müdürü Burak Batumlu, Mercedes-Benz Türk Otobüs Satış Operasyonları Grup Müdürü Özgür Taşgın, Mercedes-Benz Türk Otobüs Filo Satış Koordinatörü Can Okumuş, AVM Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ergin İmre, AVM Holding Yönetim Kurulu Üyesi Nusret Güldalı, Mengerler İstanbul Genel Müdürü Güven Onan, Mengerler Otobüs Satış Müdürü Günay Eren ve Mengerler Otobüs Satış Müdürü Hüseyin Tilki tarafından, Altur Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Albayrak ve Altur Turizm Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hikmet Albayrak’a teslim edildi.

56 yılın 47 yılında Altur ile el ele, kol kola işbirliği içindeyiz

Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün; Mercedes-Benz Türk olarak 56.yılımızı tamamladık. Bizim mottomuzda ‘Türkiye’nin Yükünü Biz Taşıyoruz’ diyoruz. 2022 Kasım ayında burada gördüğünüz kırmızı otobüsümüzü 100’bininci otobüs olarak Altur’a teslim etmiştik. Bugün de ilave 23 adet daha Tourismo otobüs teslim ediyoruz. Bu 56 yıllık dönemin 47 yıllık döneminde Altur ile hep el ele, kol kola işbirliği içindeydik. Bu da bizi hem sevindiriyor hem de gururlandırıyor. Çünkü artık bir iş ilişkisinden öte iş ortaklığı haline geldi. Bundan sonra da ben böyle devam edeceğine eminim. Bu dönemde 23 Tourismo yatırımı için de Altur’u tebrik ediyorum. Önce memlekete, Altur Turizm’e, hipimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah bundan sonra başka teslimatları da 20’li, 200’lü adetleri göreceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun. Tekerine taş değmesin" dedi. 

Mercedes araçlardan bana tamin faturası gelmiyor. Bu beni çok mutlu ediyor

Altur Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Albayrak teslimat töreninde yaptığı konuşmada, “Süer abi konuşmasında Mercedes-Benz Türk olarak 56 yılı tamamladıklarını söyledi. Mercedes-Benz Türk’ün birinci gününden itibaren civata sıkan, orada görev yapan çaycısından Yönetim Kurulu Başkanına kadar Altur Turizm Abdurrahim Albayrak olarak ne kadar teşekkür etsem azdır. Altur Turizm’de 47 yıldır da Türkiye yollarında, İstanbul sokaklarında. 1 araba ile başladığım yolculukta bugün sizden teslim alacağımız araçlarla beraber özmalımız 14 bine ulaşmış oldu. Mercedes-Benz Türk’ün ülkemizde ve ailemizdeki yeri tartışılamaz. Tartışılmamalıdır da. Türk Hava Yolları’na başladığımız 2015 yılında almış olduğumuz Tourismo araçlara Allah nazardan korusun daha anahtar vurmadık. Tamirciler, bakımcılar bundan şikayetçi. Gerçekten öyle araba yapıyorsunuz ki alan kazanıyor, sattığınız zamanda kazanıyorsunuz. Ama yakında sizle masaya oturup yine büyük filolar konuşacağız. Böyle güzel günlerde ve kötü günlerde de Allah kimseye kötü günler göstermesin. İyi ve kötü günde de bir arada olacağız. Artık biz Mercedes ile aile olduk, bir olduk. Bu vesileyle beraber Mercedes-Benz Türk’e ne kadar teşekkür etsem azdır. Tamir faturası gelmiyor o bana. Bu beni mutlu ediyor. Bu vesiliyle Mercedes ailesi olarak Süer beye ve bütün çalışma arkadaşlarına, Mengerler İstanbul’a çok teşekkür ediyorum. Bize güzel bir ortam sağladılar. Türkiye’de bulamadığımız 16 kişilik Sprinter araçlardan en zor zamanlarda bize araba temin ettiler. Bu yüzdende Mengerler İstanbul’a sonsuz teşekkür ediyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. İyiki Mercedes araçlar üretiliyor. İyi ki 100 bininci otobüs bize nasip oldu" dedi. 

Altur Turizm'in herkese parmak ısırtacak teknolojik ilerlemelerine şahit olduk

AVM Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ergin İmre ise, "Uzun bir aradan sonra Altur Turizm ile büyük bir ticari ilişki içine girdik. Bu vesile ile Altur Turizm şirketinin son yıllarda yapmış olduğu teknolojik ilerlemeleri inceleme fırsatı bulduk. Gerçekten dünya çapında bu işle uğraşan herkese parmak ısırtacak, teknolojik ilerlemelere şahit olduk. Bu yüzden de özellikle bizleri ve markamızı seçtikleri için gurur duyuyoruz. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bu otobüslerin kendilerine çok kazanlı olmasını, memleketimize, şehrimize çok hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.