Görele Asil Seyahat’e Üniversite'den teşekkür plaketi

ŞEHİRLERARASI

Görele Asil Seyahat’e, Görele Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından üniversiteye verdikleri desteklerden dolayı teşekkür plaketi sunuldu.

■ Erkan YILMAZ 

Teşekkür plaketini Görele Asil Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kodal’a Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Günay Kaya sundu. Hasan Ali Kodal ile hem sosyal sorumluluk çerçevesinde yürüttükleri projeler hem de sektördeki mevcut duruma yönelik özel bir söyleşi yaptık. 

10 yıldır üniversitemizin yanındayız

Görele Güzel Sanatlar Fakültesi’nin teşekkür plaketinden mutlu olduklarını belirten Hasan Ali Kodal, “10 yıl önce ilçemize kurulan üniversitemizi hem yapım aşamasında hem de sonraki süreçte hep destekledik. Bu yıl da Giresun Üniversitesi’nin düzenlediği etkinlikler sürecinde öğrencilerimizin ulaşım sponsorluğunu üstlendik. Fakültemizin Giresun’a uzaklığı yaklaşık 70 km. Öğrencilerimizi etkinliklere ücretsiz taşıdık. Sağ olsunlar, Sayın Dekanımız Prof. Dr. Günay Kara da bize bir teşekkür plaketi sunarak onurlandırdı. Üniversitemizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. 

Beklediğimiz hareketlilik yok 

Yaz sezonunun beklendiği hareketlilikte olmadığını belirten Hasan Ali Kodal, “Beklediğimiz iş yok. Çok randımanlı değil; buna da şükür. Yapacak bir şey yok. Yaz sezonu bu şekilde geçerse, kış nasıl geçer bunu hiç düşünmek istemiyorum. Otobüsçünün Allah yardımcısı olsun. Bizim yaptığımız hizmet maliyetli, yatırım gerektiren bir iş. En eski model otobüsler bile şu anda 5-6 milyon TL civarında. Bu kadar ağır yatırımlara giriyorsunuz, 24 saat işinizin başındasınız. Bir de karşılığını alamadığınızda gerçekten çok kötü oluyor” dedi. 

Yolcu oranı yüzde 40 

Kurban Bayramı’nın yolcu talebi açısından iyi olduğunu belirten Hasan Ali Kodal, “Bayram ve bayramdan sonraki bir hafta işler iyiydi. 15 günlük süreçte iyi iş oldu, ama sonra kendini bıraktı. Bizim tespitlerimize göre 2023 yılı yaz sezonuna oranla yolcu talebinde yüzde 40 civarında bir düşüş var. Geçen yıl Görele’den Ali Osman Ulusoy ile birlikte sabahları İstanbul’a iki otobüs seferi düzenliyorduk. İki firmada da 25-30 civarında yolcu oluyordu. Bakıyorum; şu anda yolcu sayısı 10 civarında. Üstelik Ali Osman Ulusoy Görele’den bu yıl sefer düzenlemediği halde durum bu şekilde. Şu anda bilet fiyatlarımız 1200-1400 TL arasında. 10 kişi taşıyarak sefer maliyetlerini çıkarma şansımız yok. Bizi sadece bu süreçte memnun eden tek nokta otobüslerimizin prim yapması. Diğer taraftan işlerden memnun değiliz. Biz otobüsçüler olarak yaz sezonunda 3 ay iş yapıyorduk; bu, iki aya düştü. İki ayda da yüksek hareketlilik 15-20 güne düştü. Bu yolcu düzeyi hiç kimseyi kurtarmaz, kurtaracak tarafı yok” dedi. ■ 

Teşekkür plaketini, Görele Asil Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kodal’a Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Günay Kaya sundu. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.