Hasmer Otomotiv’den Lüks Artvin Seyahat’e Tourismo

ŞEHİRLERARASI

Lüks Artvin Seyahat, 5 Tourismo yatırım anlaşmasının ilkini teslim aldı. Aracın satışını Mercedes-Benz Türk bayii Hasmer Otomotiv gerçekleştirdi.

Şehirlerarası yolcu taşımacılığında 27 yıldır hizmet veren Lüks Artvin Seyahat, Mercedes-Benz Tourismo otobüslerle filosunu güçlendiriyor. 11 Temmuz 2024 tarihinde Mercedes-Benz Türk Hoşdere Pazarlama Merkezi’nde gerçekleşen teslimat töreninde, 5 adetlik yatırım anlaşmasının ilki olan Tourismo aracı Hasmer Otomotiv Otobüs Satış Müdürü Yaşar Şahin, Lüks Artvin Seyahat Yönetim Kurulu Üyeleri Sergen Aydemir ve Serhan Aydemir’e teslim etti. 

Lüks Artvin Seyahat Yönetim Kurulu Üyesi Sergen Aydemir, yeni yatırım ve sektördeki mevcut durumla ilgili Taşıma Dünyası’na özel açıklamalarda bulundu. 2024 yılının yatırım planı olan 5 Tourismo’nun ilkini teslim aldıklarını belirten Sergen Aydemir, “Kalan 4 Tourismo aracı da yıl içinde teslim alacağız. Yeni otobüslerdeki donanımlarla taşıma güvenliğinde çok büyük farklar yaratılmış. Mercedes araçlardan da zaten genel anlamda da çok memnunuz. Bu nedenle de 5 yıldır aralıksız minimum 5 araç olmak üzere yatırım yapıyoruz. Şu anda filomuzdaki araç sayısı 15 oldu. Sezon sürecinde ortalama 19 araç ile hizmet vereceğiz” dedi. Hasmer Otomotiv ile işbirliğinden de çok memnun olduklarını da belirten Aydemir, “Yatırım sürecinde iletişim kurduğumuz Sayın Yaşar Şahin’in verdiği desteklerden çok mutluyuz” dedi. 

Bayram beklentimizin altındaydı

Kurban Bayramı’nın beklentilerin biraz altında kaldığını da belirten Aydemir, “Beklediğimiz verimlilikte bir bayram hareketliliği olmadı. Eski yıllardaki gibi ilave seferler yapamadık. Ama zaten bu ekonomik şartlarda mevcut seferlerle, en azından yolcumuz olsun da, ilave sefer düzenlemeyelim diyoruz. Geçen yıllara baktığımızda normalde araçlarımız 4-5 gün önceden, hatta 1 hafta önceden dolardı, yaz boyu ona göre bir hareketlilik yaşardık. Şimdi günlüğe döndü. Arabalar doluyor ama günlük şekilde doluyor. İleriye yönelik bir plan yapmamızı engelliyor. İşler kötü gidecek diye bu işi bırakamayız. Bu tür zorlukları daha önceki yıllarda da yaşadık. Otobüs her zaman bir sene sonra kendini affettirir. Korkularımız olsa da yapacak bir şey yok. İşimizi yürütmek ve umudumuzu korumak zorundayız” dedi.

Endüstri mühendisliği okudu

Çankaya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu olan 27 yaşındaki Sergen Aydemir, işin başında olan genç yöneticilerden. Aydemir, okuduğu bölümün sektördeki iş süreçlerinin yönetimi açısından da büyük katkı sağlayacağına inandığını belirterek “Endüstri mühendisliği tam olarak hayatımızın içinde olan bir bölüm. Endüstri mühendisliği iş süreçlerine hızlı ve kaliteli şekilde nasıl yapılacağının en iyi yansımasıdır. Bunu en iyi yansıtabileceğimiz alan da otobüsçülük. Okuduğum bölümün de buna uygun olduğuna inanıyorum ve işimizi severek yapıyoruz” dedi. Sektörün eğitimli kişiler tarafından yönetilmesiyle daha iyi yerlere geleceğine ve en azından sorunları ve çözüm yollarının daha iyi konuşabileceğine inandığını belirten Aydemir, “Rekabetin sadece ekonomik süreçle, bilet fiyatlarıyla değil aslında insanların birbirleriyle ilişkileri ile alakalı olduğunu düşünüyorum. İletişim süreçlerinin de geliştiğini de görüyoruz. Buna babalarımız öncülük etti. Bizim de buna devam etmemiz gerekiyor. Bu yolda da elimizden geleni yapacağımızı düşünüyorum” diye konuştu. 
Hasmer Otomotiv Otobüs Satış Müdürü Yaşar Şahin de Lüks Artvin Seyahat ile işbirliklerinden her zaman mutlu olduklarını belirterek, “Yeni Tourismo araçlarımızın şirkete hayırlı, uğurlu olmasını ve bol kazançlar getirmesini dilerim” dedi. ■

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.