Temsa’dan Kamil Koç’un bireysel otobüsçüsü Güden Otomotiv sahibi Sami Güden’e Maraton teslimatı

ŞEHİRLERARASI

Yeni yıl ile birlikte otobüs yatırımları da sürüyor. Kamil Koç bireysel otobüsçüsü Sami Güden Temsa Maraton yatırımı gerçekleştirdi. Araç, Temsa Bölge Satış Yöneticisi İlker Canbolat tarafından Güden Otomotiv sahibi Sami Güden’e teslim edildi.

ÖZEL RÖPORTAJ/ Erkan YILMAZ

Güden Otomotiv sahibi Sami Güden 2022 yılında başladığı otobüs yatırımlarına 2024 yılında da devam ediyor. Kayserili bireysel otobüsçü Sami Güden son aldığı Maraton otobüsle Kamil Koç bünyesinde hizmet veren araç sayısı 3 adete ulaştı. Güden Otomotiv Sami Güden ile yeni yatırımlar ve beklentilerine yönelik özel bir söyleşi gerçekleştirdik.

Otobüse yönelik hep bir özlem vardı

Güden Otomotiv Ankara merkezli bir şirket. Sami Güden, 15 yılı aşkın süredir Ankara Şaşmaz’da yurtdışına lastik ihracatı üzerine faaliyet gösterdiklerini belirtiyor. Güden, Avrupa ve Afrika’ya toplam da 7 ülkeye lastik ihraç ettiklerini söyledi. Otobüsçülüğün baba mesleği olduğunu ve 1978’li yıllarda bireysel otobüsçü olarak faaliyette bulunduğunu belirten Sami Güden, “Ben de o dönemlerde muavinlik yaptım. Babam 2000’li yıllara gelindiğinde otobüs işinden çekildi. Ben hep içimizde kalan otobüsçülük özlemine son vermeye ve tekrar otobüs işine girmeye karar verdim ve 2022yılında 2 adet Temsa Safir otobüs yatırımı gerçekleştirdim. Bu araçlar da Kamil Koç’un filosunda yerini aldı. Kayseri-Bursa ve Kayseri-İstanbul sabit hattında çalışmaya başladılar” dedi.

Temsa tercihi

Sami Güden, otobüs işine tekrar girmeye karar verdiğinde Temsa yatırımı tercihindeki etkenleri de şu şekilde açıkladı: Temsa’nın kurumsal yapısı hoşuma gitti. Yatırım sürecinde Temsa’nın satış yöneticilerinin özellikle İlker Canbolat beyin ilgisi ve desteği çok oldu. İlk alımla fiyat noktasında da avantajlı geldi. Servis noktaları da artık çok genişledi. Bizde tercihimizi Temsa yönünde kullandık. Hatta nasip olursa 2024 Mart ayında yine 1 adet Maraton yatırımımız daha olacak” dedi.

Maraton’dan memnunuz

Temsa Maraton araçların konfor ve teknolojik düzeyinden de memnun kaldıklarını ifade eden Sami Güden, “Maraton yeni hizmet vermeye başladı. Yakıt tüketimi noktasında sahadaki arkadaşlarımızdan çok olumlu geri dönüşler aldık. Biz de süreci takip edeceğiz. Araçlarla babam Suat Güden bizzat ilgileniyor. Bizi en çok rahatlatan unsur da bu. Çünkü çok büyük bir tecrübeye sahip babamızın işin başında olması bizi rahatlatıyor. Şoförlerle diyaloğu çok iyi. Araçlarla ilgili yaşanan sorunlarla ilgili hızlı çözüm bulmayı başarıyor. Kayseri’deki bizim gözümüz o ” dedi.

Kamil Koç sektörün en güçlü kurumsal firması

Kamil Koç bünyesinde hizmet vermekten de çok mutlu olduklarını vurgulayan Sami Güden, “Kamil Koç sektörün en önde gelen, en güçlü kurumsal firması. Bizi aslında bu alana girmeye teşvik eden unsurlardan biri de Kamil Koç bünyesinde çalışacak olmak oldu. Ödemeler de hiçbir problem yok, verileri çok şeffaf, aracın ne kazandığını anında görebiliyorsunuz. Bu bizi mutlu ediyor ve yeni yatırımlara da yöneltiyor” dedi.

2023 beklentilerin de üstünde geçti

2023’ün otobüsçü açısından beklentilerin de üzerinde geçtiğine dikkat çeken Sami Güden, “Eylül ayına kadar hareketlilik çok yüksekti. Daha sonra yolcu talebinde düşmeler oldu. Beraberinde bilet fiyatları da düştü. Şu anda araçlar zarar ediyor. Kayseri-İstanbul bilet fiyatı 520-550 TL düzeyinde. Bu yazın 650 TL’ydi. Mazot fiyatları da daha uygundu. Şu anda Kayseri-İstanbul hattında bilet fiyatının 800-850 civarında olması gerekiyor ki, kazanç olabilsin. Otoban ve otogar çıkış ücretleri çok arttı. Şu anda yolcu talebi hala düşük ama okulların ara tatili ile birlikte tekrar bir hareketlilik bekliyoruz. Yaz sezonuna kadar da çok büyük bir hareketlilik olmaz. Sezon sürecinde de belki artan maliyetler nedeniyle seyahatlerde toplu ulaşıma yönelim olabilir. Burada otobüsle seyahat öne çıkabilir” dedi.

Sektöre dönüşün TEMSA ile olmasından mutluyuz

Temsa Bölge Satış Yöneticisi İlker Canbolat Güden Otomotiv sahibi Sami Güden ile 2022 yılında başlayan ve devam eden işbirliğinden memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Güden ailesi yıllar önce otobüsçülük tarafında bulunmuş. Daha sonra bu işe duydukları özlemle birlikte geri dönüş yaptılar. Bu noktada en güzel gelişme ise bu dönüşün TEMSA otobüslerini tercih ediyor olarak olması oldu. Şu ana kadar 2 adeti Safir, 1 adeti Maraton 3 araç teslim ettik. 1 araç daha teslim edebileceğiz. Önümüzdeki süreçte yine işbirliklerimizin olacağına inanıyorum. Yeni Maraton’un Güden ailesine hayırlı, uğurlu olmasını ve bol kazanç getirmesini diliyorum” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.