İlkem Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bayraktaroğlu: Yangın var, ortalık yanıyor. Gemi hasar aldı. Fırtına var. Açık denizdeyiz, batanlar olabilir.

SERVİS TAŞIMA

İstanbul Ticaret Odası (İTO) 22 Nolu Şehiriçi Yolcu Taşımacılığı Meslek Komitesi ve İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) yönetimi sektörde yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek üzere kahvaltılı bir istişare toplantısı düzenledi. Toplantıda İlkem Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bayraktaroğlu’da bir konuşma yaptı.

Konuşmasına "Yangın var, ortalık yanıyor" diyerek başlayan İlkem Turizm Yönetim Kurulu Başkanı. Ali Bayraktaroğlu, " Herşey iyi güzel ama burada ‘yangın var’ diyeni duymadım. Eline kova alanda görmedim. Yangın var ortalık yanıyor. Biz D4’ten bahsediyoruz konuşacak o kadar konu var ki. Biz önce radikal kararlar almalıyız. Radikal kararlar içinde bütün etik anlaşmalar olmalı. Herkesin bir tavsiyesi oldu. Herkes dedi ki ‘yapmayalım, kırmayalım’ Ama okullar açıldı. Bir tane araba bulabilen oldu mu? Hala araç tedariki sağlayamayan firmalar var. Herkes birbirini tanıyor. Buradaki temennilerle bu iş düzelmez. Radikal kararlar almadan bu iş düzelmez. Kimisinin kuyruk acısı, kimisinin evlat acısı var. Birbirine herkes sarılsın koklaşsın öyle ayrılalım yapmacık yapılanmalarla bu iş düzelmez. Net söyleyeyim; biz napıyoruz, herkesin yaptığı gibi acil şekilde küçülüp farklı sektör arıyoruz. Benim kadar cesaretli adamı bulamazsınız. Ben 300 arabalık işi, yapmayız dedim, çıktım. Benden sonra bir çok firma yaparız diye parmak kaldırdı. Bizim zarar hesabımız 5'ti onlar 10’luk olurlar..Parası pulu olan adamlar çoktur. Ama bizim heba edecek paramız yok. Bugün yapamıyorsanız, kapatalım diyorlar. Napıp nedip büyümeyi düşünenler, 'bütün İstanbul bizim olacak' diyenler olabilir. Ama lütfen şu şapkayı önümüze koyalım. Ben de dahilim buna. Benim çok ağresif tutumlarım oldu, bu iş düzelmezse belki hala da olacak" dedi. 

İSAROD seçimlerinde taraf olalım

İSAROD  seçimleri ile ilgili de tarafsız olunmalı yönündeki görüşe katılmadığını da belirten Ali Bayraktaroğlu şunları söyledi: Bence dibine kadar taraf olunmalı. Düşman gibi davranıyorlar net söylüyorum; hanginizin şirketini seviyorlar, kimseyi sevmiyorlar. Ben çalıştığım kurumlarla aramı bozuyorum. Kimin için tedarikçiyi şartlarının daha iyileştirilmesi için. Tamiri mümkün olmayan konuşmalar mailler atılıyor kim için tedarikçi için. Her şeyi yapıyoruz. Ama artık ne kadar çalıştığınız kurumlardan para alabilirsiniz? Ankara, İzmir de kurumlar kendi başlarının çaresine bakmışlar. Kendi arabalarını alıp taşımaya başlamışlar. Burada da bu iş buraya gidecek. P plakalar bir şekilde bir yere geldi. Buranın o noktaya gelmesi için zaman gerekiyor. İstanbul çok büyük şehir kaybolup, gidenler olacak. İşinin karının zararının aritmetiğini bilmeyenler şu an batık haberleri yok.

Gemi hasar aldı, batanlar olabilir

İşlerin kısa sürede düzelmeyeceğini de belirten Ali Bayraktaroğlu, radikal kararların alınmasınan önemine dikkat çekti:  Artık işletmeden karşılığını almıyorsa birikimini harcayacak, seneye de düzelmeyecek ondan sonra düzelmeyecek. Onun için ne yapıp edip radikal kararlar almak zorundayız. Temennilerle bu gemi yürümez. Yılbaşında bunu göreceğiz. Artık bu işin bir etik çizelgesi olmalı. İşimize nitelik kazandıralım. Artık en büyüklerde küçülmek zorundalar. Herkes için söylüyorum. Bu sorunu çözmek elimizde. Ama kolay da değil. İSTAB ve İTO bu kurumların sözünün itibarlı hale getirelim. Tedarikçisiz bu sektör olmaz. Şu an araba yok, şoför yok. Yoklar sektörü olduk. 30 senedir bu işin içindeyiz. Yine bu işi yapacağız. Ama nolur hesabımızı iyi yapalım. Gemi hasar aldı. Fırtına var. Açık denizdeyiz, batanlar olabilir. Ben kendimi de bunun içine koyuyorum. Onun için dikkat etmemiz gerekiyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.