KGD Grafit & Metal’de üretimin % 20’si hurda grafitten oluşuyor

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Uzun yıllara dayanan bilgi birikimi ve tecrübesiyle demir ve demir dışı metaller sektörüne hizmet sunan KGD Grafit & Metal, sürdürülebilirlik çalışmalarıyla doğayı da koruyor. 2018 yılında aldığı Sürdürülebilirlik Sertifikası sayesinde fabrikalardan aldığı atık grafitleri geri dönüşüm sürecine dahil eden KGD, bugüne dek yaklaşık 800 ton hurda grafiti alarak dönüştürdü.

Günümüzde hemen hemen her sektör için devamlılığın önemli bir unsuru olan sürdürülebilirlik, sanayide yer alan firmalar için de üretimde tasarruf ve verimliliğe imkan tanıyor. Grafit satışında Türkiye’nin öncü firmaları arasında yer alan KGD Grafit & Metal de sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda değerlendirdiği atık grafitlerle sektöründe öncülüğünü sürdürüyor. Grafitin geri dönüşüme müsait ve birçok sektörde kullanılan bir ürün olduğunu vurgulayan KGD Grafit & Metal Genel Müdürü Gamze Karasu, “Müşterilerimize gönderdiğimiz ürünler işlenirken kırılıp çizilebiliyor. Atık haline gelen bu ürünleri aynı tesislerden bu kez satın alarak yeniden kullanılabilen grafitlere dönüştürüyoruz. Bunun yanı sıra demir çelik fabrikalarından çıkan hurda grafitleri alıp tekrar şekillendirerek yeni ürün haline getiriyoruz. Atık grafitlerden işlenmeyecek kadar ufak kalan kalıntılara ise kırma işlemi uygulayarak toz veya granül haline getiriyoruz. Müşterilerimize gönderdiklerimiz arasından kırılmış, çizilmiş, ömrü tükenmiş ürünleri geri alıp farklı işlemler uygulayarak başka bitmiş ürün haline getirmekteyiz. Grafitin her halini kullanan ve değerlendiren çevreye duyarlı bir firmayız” dedi.

KGD, atık grafitlerle yaptığı üretimin kapasitesini 2024’te artıracak

KGD’nin 2018 yılında aldığı Sürdürülebilirlik Sertifikası ile sektöründe az sayıdaki firmalar arasında yer aldığını belirten Karasu şunları söyledi: “Atık yönetiminin amacı atık oluşumunun engellenmesi, azaltılması, atığın yeniden kullanılması ve geri dönüştürülmesi. KGD olarak sektöre ilk girdiğimizde grafit atığının yeniden kullanılması ile ilgili eksiğin olduğunu gördük ve bu konu ile alakalı neler yapılabileceğinin araştırmasını yapmaya başladık. Sektörün yönlendirmeleri, bilgi ve birikimlerimiz ile çeşitli yöntemler bulduk. Çevremize duyarlı olmayı ilke olarak edindiğimiz bu yolda, sektörümüze ergonomik ürünler sunuyoruz. Sürdürülebilirlik Sertifikası sayesinde de bugüne kadar pazarda söz sahibi olan beş büyük firmadan yaklaşık 800 ton hurda grafit alımı yapıp üretimimizin yaklaşık yüzde 20’sini hurda grafitten yapmış olduk. Bu alanda çalışmalarımızı genişletmeyi ve kapasitemizi artırmayı planlıyoruz. 2024 yılından itibaren de üretim kapasitemizi artırarak daha fazla atığı ürüne dönüştürmeyi hedefliyoruz.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.