Mercedes-Benz Türk, AR-GE Merkezleriyle Küresel Arenada Fark Yaratıyor

TEKNOLOJİ

Mercedes-Benz Türk’ün Aksaray ve İstanbul’da bulunan AR-GE Merkezleri, uzman mühendis kadrosu ile Daimler Truck AG’nin global araştırma ve geliştirme faaliyetlerine rehberlik ediyor. İnovasyon, kalite ve gelişimi odağında bulunduran Aksaray ve İstanbul AR-GE Merkezleri Türkiye’yi küresel arenada gururla temsil ediyor.

Hoşdere Otobüs Fabrikası bünyesinde 2009 yılında kurulan İstanbul AR-GE Merkezi, bu yıl 15. yıl dönümünü kutluyor. 15 senedir Türkiye’den dünyaya mühendislik hizmeti ihracatı ile ülke ekonomisine katkı sağlayan İstanbul Ar-Ge Merkezi, Otobüs AR-GE ekibi ile tüm dünyadaki Mercedes-Benz ve Setra marka otobüslerin iç donanım, karoser, dış kaplama, elektrik altyapısı, teşhis sistemleri ve donanımsal dayanıklılık testleri için yetkinlik merkezi olarak çalışıyor. 2018 yılında 8,4 milyon avroluk yatırım ile Aksaray Kamyon Fabrikası bünyesinde faaliyete alınan Aksaray AR-GE Merkezi ise Mercedes-Benz Türk'ün çatı şirketi Daimler Truck AG'nin global ağı içerisinde tüm dünyaya kamyon yol testi onayı veren ve mühendislik hizmeti sunan "Tek Merkez" olarak hizmet veriyor.

AR-GE merkezlerinin Mercedes-Benz Türk’ün yenilik ve sürdürülebilirlik odaklı vizyonunu en üst seviyede temsil etmek için pek çok proje üzerinde çalıştığını belirten Mercedes-Benz Türk Kamyon AR-GE Direktörü Melikşah Yüksel; “Kamyon segmentindeki AR-GE faaliyetlerimiz sektördeki dönüşümü ve ilerlemeyi şekillendiriyor. Avrupa Birliği’nin araştırma, geliştirme ve inovasyon projelerine destek olan Horizon Europe programının projelerinde başarıyla yer alıyoruz. Bu sene Forest ve Base projeleri için de destek almaya hak kazanarak bu konudaki tecrübemizi hızla arttırıyoruz. Özellikle döngüsel ekonomiye katkı sağlayacak, karbon ayak izini azaltacak ve geleceği şekillendirecek çözümler üzerinde yoğunlaşıyoruz. Bu hedefler doğrultusunda, ağır ticari araç sektörüne öncülük etmeye devam edeceğiz” dedi.

Otobüs alanındaki AR-GE faaliyetlerinden bahseden Mercedes-Benz Türk Otobüs Connectivity, Diyagnoz ve Elektirik Üst Yapı Sistemleri Direktörü Selma Koç “Bugüne kadar alanında yenilikçi olan, ilk ve tek birçok projeye imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Elektrikli şehir içi otobüsümüz eCitaro’nun iç donanım, karoseri, dış kaplamalar, dijital mühendislik, elektrik altyapısı, diagnoz sistemleri, yol testleri ve donanımsal dayanıklılık testleri gibi kapsamlar Hoşdere Otobüs Fabrikamız bünyesinde yer alan, İstanbul AR-GE Merkezimizin sorumluluğunda yürütülüyor. Bunun yanı sıra Avrupa ve Türkiye’de üretilen tüm Mercedes-Benz ve Setra marka otobüslerin ‘Bağlanabilirlik’ testlerini de İstanbul AR-GE Merkezimizde gerçekleştiriyoruz. Başarıyla tamamladığımız bir diğer konu ise fabrikamızın paslanmaz çelikten ürettiği ilk otobüs unvanına sahip olan Mercedes-Benz Tourrider’ın AR-GE faaliyetleri. Kuzey Amerika pazarı için üretilen Mercedes-Benz Tourrider’ın AR-GE faaliyetlerinin büyük bir bölümü İstanbul AR-GE Merkezimiz tarafından geliştirildi. 15 senedir pek çok ilke imza atan ve başarısını her dönem yeni projelerle perçinleyen AR-GE merkezimiz, önümüzdeki dönemlerde de çalışmalarına kararlılıkla devam edecek” dedi.

Mercedes-Benz Türk’ün geliştirdiği “Coach MENA Euro 6” Projesi ile Euro 6 Motorlu Seyahat Otobüsleri Sıcak Coğrafyalara Açılıyor

Mercedes-Benz Türk Otobüs AR-GE ekibi, Euro 6 motorların sıcak ülkelerde kullanılabilmesine olanak tanıyan yeni projesi “Coach MENA Euro 6”yı hayata geçirdi. Mercedes-Benz Travego SHD ve Tourismo RHD otobüs modellerinde gerçekleştirilen yeni güncellemeler sayesinde, Mercedes-Benz Türk ilk defa Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesi olarak geçen MENA bölgesine otomatik şanzımanlı araç veriyor.

Seri şanzımana göre minimum yüzde 10 tasarruf sağlayan Euro6 motorlu otomatik şanzımanlı araçlar, 120 dereceye varan araç içi motor odası sıcaklıklarında dahi sorunsuz çalışarak yüksek performans sağlıyor. Ayrıca yoğun trafiğin sebep olduğu “Dur-Kalk” hamleleri, Stop and Go sistemi sayesinde otobüsün iç sistemlerine zarar vermiyor. Bu sayede yoğun trafik ve yüksek sıcaklık gibi sürüş deneyimini olumsuz etkileyen dış etkenler minimize ediliyor. Aynı zamanda garanti ve poliçe masraflarını da düşüren otomatik şanzıman, sıcak iklimlere sahip bölgelerin ulaşım ihtiyaçlarını en yüksek kalite ve konforla sağlamayı vaad ediyor.

Mercedes-Benz Türk, FOREST Projesi ile Sektörün Sürdürülebilir Geleceğine Biyokompozitlerle Katkı Sağlayacak

Mercedes-Benz Türk son kullanıcı olarak yer aldığı FOREST Projesi ile geleneksel kompozitlere bir alternatif olarak, yeni ve çok işlevli biyokompozitlerin geliştirilmesini hedefliyor. Bu biyokompozitler, tamamen geri dönüştürülmüş karbon fiber ve EMI parçacıklarıyla birlikte biyo bazlı malzemelere dayanıyor. Proje kapsamında, taşıma uygulamaları için özel olarak tasarlanmış çok işlevli özelliklere sahip prototipler oluşturulacak ve test edilecek. Bu prototipler mekanik direnç, termal stabilite, yangın geciktirici özellikler ve EMI koruması gibi faktörler açısından incelenecek. FOREST, hafif ürünlerde yüzde 50'den fazla sürdürülebilir malzeme içeren biyokompozit bileşenlere uygulanan etkili geri dönüşüm yöntemleri analizi ile döngüsel ekonomide sürdürülebilirliğe odaklanacak.

Mercedes-Benz Türk, Dijital Batarya Devriminde Liderlik Rolünü BASE Projesi ile Güçlendiriyor

Mercedes-Benz Türk’ün bir diğer Avrupa Birliği destekli AR-GE projesi olan BASE Projesi ile de "AB Pil Yönetmeliği" gerekliliklerine uygun şekilde çalışan bir Dijital Batarya Pasaportu (DBP) hizmeti geliştirilmesi ve uygulanması amaçlanıyor. Proje ile aynı zamanda sürekli gelişen araçlar ve yöntemlerle toplanan verileri kullanarak şeffaf, güvenli ve uygun maliyetli bir hizmet sunulması ve döngüsel işletmelerin büyümesini desteklemek hedefleniyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.