Mercedes-Benz Türk Kamyon Fabrikası güvenli sürüş sistemlerini teknolojik robotlarla yapıyor

TEKNOLOJİ

Mercedes-Benz Türk, Aksaray Kamyon Fabrikası’nda açtığı asistan güvenlik sistemlerinin kalibrasyon tesisi ile dijitalleşme yolculuğuna hız kesmeden devam ediyor. ATARi Projesi kapsamında faaliyete geçen yeni tesis, kamyonların asistan güvenlik sistemlerinin kalibrasyonunu otomatik olarak gerçekleştiriyor. Lazer ve kamera teknolojisi kullanılarak; araçların düz gidiş ayarı, far ayarları ve sensör kalibrasyonları robotlar ve otonom sistemler tarafından gerçekleştiriliyor.

Aksaray Kamyon Fabrikası’nda ürettiği kamyon ve çekiciler ile müşterilerine üst düzey bir sürüş deneyimi sunan Mercedes-Benz Türk, Automated Truck Alignment Rig (ATARi) Projesi kapsamında araçların asistan güvenlik sistemlerinin kalibrasyonunu sağlayan yeni tesisini faaliyete geçirdi.

Endüstri 4.0 teknolojileri referans alınarak tasarlanan yeni tesiste, lazer ve kamera sistemi kullanılarak aracın uzaydaki pozisyonu tespit edilerek araç düz gidiş ayarı ve şerit takip, kör nokta gibi güvenli sürüş sistemlerine ait sensör ve kamera sistemlerinin kalibrasyonu otomatik olarak gerçekleştirilecek. Tesiste, dört adet robot faaliyet gösterecek.

Yeni tesiste, robot, kamera teknolojisi ve yüksek otomasyon sistemi kullanılarak gerçekleştirilen kalibrasyon işlemleri sayesinde, üretim süreçlerinde verimlilik artırılarak hata oranı azaltılacak. Enerji tüketimini optimize ederek daha az enerji ile daha fazla iş yapılmasına imkan tanıyan tesis, birden fazla istasyonda yapılan işlemlerin tek bir istasyonda gerçekleştirilmesini sağlayarak alan ve zaman tasarrufu da sağlayacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.