Anadolu Isuzu 30. yılını kutladı

YAŞAM

rıkan14 Ekim 1984 yılında Japon ortağı ile Isuzu ile üretime başlayan Anadolu Isuzu, 30’uncu yılını gala gecesiyle kutladı.

Coşkulu geçen geceye Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Otomotiv Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Eser, Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, Anadolu Isuzu çalışanları, tedarikçiler ve bayiler katıldı. 

Gala gecesi, Anadolu Grubu Otomotiv Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Eser’in konuşmasıyla başladı. Konuşmasında Anadolu Isuzu’nun ekonomiye ve 30 yılda taşımacılığa yaptığı katkıları anlatan Eser, “1984 yılında Kartal’da üretime başlandı. Anadolu Isuzu Japon ortaklığı ile birlikte ürün çeşidini kalitesini ve ihracat pazarlarını artırma çabası içinde oldu. Üretimimizi 1999 yılında devreye aldığımız Şekerpınar’daki modern tesisimizde yapıyoruz. 30’a yakın ülkeye ihracat yapıyoruz. 1997 yılından bu yana Anadolu Isuzu hisseleri ona güvenen yatırımcılar tarafından alınıp satılıyor” dedi. 

Kazandırmaya devam 

Türkiye’de ilk pikap üretiminin de Anadolu Isuzu tarafından yapıldığına dikkat çeken Eser, “170 bin araç kapasitesi, 5 milyar dolarlık iş hacmini ve 700 milyon dolarlık ihracatın arkasında Anadolu Grubunun çalışanları, değerli tedarikçilerimizin ve servis ağımızın gayretlerini görüyoruz. Anadolu Isuzu bundan sonra da ihracat yapan, sürekli yeni ürünler sunan, ortaklarına çalışanlarına, tedarikçilerine, satış ve satış sonrası teşkilatlarına daha fazla kazandırmaya devam ediyoruz” diye konuştu. 

Isuzu, değer yarattı 

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan ise 64 yıllık faaliyetlerinin içinde Anadolu Isuzu’nun farklı bir yeri olduğunu söyledi. Anadolu Isuzu’nun başarısı ile Anadolu Grubuna her zaman değer yarattığını dile getiren Özilhan şunları söyledi: “Otomotivdeki ilk Türk-Japon ortaklığının 30 yıl sonra geldiği nokta yıllar öncesinde ne kadar doğru bir yatırıma imza attığımızı kanıtlıyor. Anadolu Grubu olarak faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz her alana katkı sağlamayı ve değer yaratmayı ilke ediniyoruz. Bu yaklaşımımızla Anadolu Isuzu’nun, grubumuz içinde Türkiye otomotiv sanayinde ve ekonomisinde önemli yere sahip olması sizler bizler için gurur verici. Otomotiv Grubu Başkanımız, konuşmasında Isuzu’nun ekonomiye sağladığı önemli katkılardan ve gelecek 10 yılda çok daha büyük başarıları hedeflediğimizden bahsetti. Siz değerli iş ortaklarımız ve çalışanlarımızın katkıları ile hedefimize kısa zamanda ulaşacağımıza olan inancım tamdır. 30 yıla yayılan bu başarıları  Japon ortaklarımızın desteği ve işbirliği ile gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kendilerine bu nedenle huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Nice 30 yıllara!” 

Benim de doğum günüm 

Eser’in konuşmasının ardından sahne alan Şair Sunay Akın, davetlilere, Türk-Japon halkını yakınlaşmasına neden olan ve Japonya dönüşü Kuşimoto açıklarında alaboraya yakalanarak batan Ertuğrul Firkateyninin hikayesini anlattı. Akın’ın hikayesi davetlilere duygusal anlar yaşattı. Akın, Anadolu Isuzu’ya İstanbul Oyuncak Müzesi’ne verdiği destekten ötürü teşekkür ederek, “Bir ülkenin zenginliği hisse senetlerinde olduğu kadar hissi senetleridir. Bugün Anadolu Isuzu gibi benim de doğum günüm. Bir sanatçı olarak bugün doğumumu yaşıyorum. Benim de şiirlerim dergide yayınlanmaya başlamasının üzerinden 30 sene geçti” dedi. ■
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.