Continental Dünya Uyku Günü’nde uyarıyor:

YAŞAM

Uyku bozuklukları ve yeterli uyku alınmamasından kaynaklanan yorgunluk, her yıl binlerce otomobil kazasına yol açan ciddi bir sorun olmaya devam ediyor. Çok sayıda sağlık sorununa ve hastalığa da neden olan uyku bozuklukları pandemiyle birlikte daha da yaygınlaşarak toplumsal bir probleme işaret ediyor. 17 Mart Dünya Uyku Günü nedeniyle bu konuda farkındalığı artırmak için harekete geçen Continental Türkiye, sürücüleri uykusuz ve yorgun direksiyon başına geçmemeleri konusunda uyarıyor.

Her yıl 17 Mart’ta kutlanan Dünya Uyku Günü, uykunun sağlığımız üzerindeki doğrudan etkisi üzerine farkındalık geliştirmeyi hedefliyor. Uyku bozuklukları ve uykusuzluğun getirdiği yorgunluk özellikle trafikte ölümlü kazalara yol açabiliyor. Yapılan kapsamlı araştırmalar, trafik kazalarının yaklaşık yüzde 10'unun yorgunluktan kaynaklandığını ortaya koyuyor. Ulusal Uyku Vakfı tarafından yapılan bir ankette ise yetişkin sürücülerin yüzde 60'ının yılda en az bir kez araç kullanırken yorgunluk yaşadığı vurgulanıyor.

Sıfır kaza için uykusuz yola çıkmayın

Continental Türkiye, trafikte sıfır ölüm, sıfır yaralanma ve sıfır kazayı hedeflediği ve “Vision Zero” olarak adlandırdığı kurumsal sosyal sorumluluk kapsamında, lastik ve sürüş güvenliği konusunda düzenlediği çalışmalara ve eğitimlere devam ediyor. Bu vizyonla sürüş ve lastik güvenliği konusunda da farkındalık yaratmayı amaçlayan Continental Türkiye, Dünya Uyku Günü’nde özellikle uzun yola çıkan sürücüleri, yola çıkmadan önce uykularını iyi almaları konusunda uyarıyor. Yeterli uyku uyuyarak uykusuzluğu önlemenin herhangi telafi edici bir önlemden hem daha kolay hem de daha etkili olduğuna işaret eden Continental, sürücüler için alınabilecek öncelikli önlemleri şöyle sıraladı;

• Uzun bir seyahate çıkmadan önce uykunuzu iyi alın ve seyahat öncesinde ağır bir yemek yemeyin.

• Eğer gözleriniz bir noktaya takılırsa ve göz kapaklarınız ağırlaşmaya başlarsa mutlaka aracı güvenli bir yerde durdurun ve temiz hava alın.

• Yolculuk esnasında kısa da olsa mutlaka iki saatte bir mola verin. 8-9 saatten fazla direksiyon başında olmayın.

• Yola devam etmeden önce 15-20 dakikalık uyku molalarının performansı artırdığı biliniyor. Kendinizi çok yorgun hissettiğinizde mutlaka kısa uyku molaları verin.

• Araçta ikinci bir sürücü olması durumunda şoför değişikliği yapın.

• Sürüş rutininden çıkmak için su için, bir şeyler atıştırın.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.