Mercedes-Benz Türk, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı Geleceğin Hekimleri “Yıldız Kızlar”la Kutladı

YAŞAM

Mercedes-Benz Türk, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile 20 yıldır sürdürdüğü ‘Her Kızımız Bir Yıldız’ programı kapsamında, Türkiye’nin dört bir yanında tıp fakültelerinde öğrenim gören Yıldız Kızları İstanbul’da ağırladı. Boğaz turu olarak gerçekleştirilen etkinlikte 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlanırken, ‘Yıldız Kız’lar alanında uzman doktorlarla sohbet edip tecrübelerinden yararlandılar ve Mercedes-Benz Türk’ün kadın yöneticilerinin kişisel ve mesleki gelişim hikâyelerini dinlediler.

Mercedes-Benz Türk ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) 20 yıldır sürdürdüğü ‘Her Kızımız Bir Yıldız’ programı kapsamında, Türkiye’nin dört bir yanından tıp fakültesinde okuyan ‘Yıldız Kız'lar İstanbul’da buluştu. Etkinliğe ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Lale Pilatin, derneğin yönetim kurulu üyelerinden Prof. Dr. Cihan Demirci Tansel, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhan Tuğlular, Mercedes-Benz Türk Kurumsal İletişim Müdürü Miray Demirel ve farklı branşlardan doktorlar katıldı. Boğaz turu olarak gerçekleştirilen etkinlik kapsamında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlanırken, ‘Yıldız Kız’lar alanında uzman doktorlarla meslekleri hakkında sohbet edip onların tecrübelerinden yararlandılar. Ayrıca Mercedes-Benz Türk’ün kadın yöneticilerinin kişisel ve mesleki gelişimlerine dair deneyimlerini dinleme fırsatı buldular.

Etkinlik hakkında değerlendirmede bulunan Mercedes-Benz Türk Kurumsal İletişim Müdürü Miray Demirel; “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı, Türkiye’nin dört bir yanından gelen tıp fakültesi öğrencisi yıldız kızlarımızla kutladık. ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz.’ diyen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, eğitim ve öğretim hayatlarına destek sağladığımız geleceğin genç hekimleri ile anmak bizim için tarif edilemez bir mutluluk. Bu öğrencilerimiz bizim aynı zamanda Her Kızımız Bir Yıldız Programımız kapsamında lise hayatları boyunca desteklediğimiz öğrencilerimiz. Toplumda kadının her alanda hak ettiği güce kavuşması, kadınlara sosyal ve ekonomik hayatta fırsat eşitliği tanınması hedefiyle 2004 yılında başlattığımız ‘Her Kızımız Bir Yıldız’ programı, aradan geçen 20 yılda kapsamını genişleterek büyüdü. Projeye, 17 ilde 200 kızın desteklenmesi ile başlamıştık. Bugün ise her yıl 1.000 kızımıza burs ve kişisel gelişim desteği sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Programımızda burs imkanıyla birlikte, gençlerimizin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamayı önceliklendiriyoruz. Her zaman yanlarında olduğumuz Yıldız Kız’larımızla bir araya gelerek ihtiyaç duydukları konularda rehberlik ediyoruz. Geleceğin genç hekimleri ile bir araya geldiğimiz ve bayramımızı kutladığımız bugün bizim için çok anlamlı oldu. 20 yıldır olduğu gibi ülkemizde gençlerimizin eğitimini desteklemeye kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

Mercedes-Benz Türk

Mercedes-Benz Türk, 1967 yılından bu yana Türkiye’de ağır ticari araç endüstrisinin öncüsü olarak faaliyet göstermektedir. Şirket, 2020 yılına kadar kamyon ve otobüs gruplarındaki faaliyetlerine ek olarak Mercedes-Benz marka hafif ticari araçların ve Daimler AG çatısı altındaki tüm otomobil markalarının satışını gerçekleştirmiştir. Daimler AG, 2020 yılında kamyon ve otobüs ile otomobil ve hafif ticari araçlar birimlerini iki ayrı şirket yapısı altında topladı. 01.12.2021 itibarıyla da ayrı bir tüzel kişilik olan “Daimler Truck AG”’ şirketi altında; Mercedes-Benz Türk A.Ş., Daimler Truck’ın 3 büyük kamyon üretim tesisinden biri olan Aksaray Kamyon Fabrikası, Daimler Buses’ın dünyadaki en büyük otobüs üssü olan Hoşdere Otobüs Fabrikası ve bünyesinde bulunan iki AR-GE merkezi ile Kamyon ve Otobüs gruplarından sorumlu olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Yaklaşık 1.4 milyar avro yatırım hacmiyle Mercedes-Benz Türk A.Ş. bugün Türkiye’nin en büyük yabancı sermaye yatırımlarından biridir ve 7.000’i aşkın personel istihdam etmektedir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.