banner139
banner69

Busworld Türkiye Fuarı kapılarını açtı

banner113

29-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında HKF Fuarcılık tarafından 10. kez düzenlenen Busworld Türkiye Fuarı 183 firmanın katılımıyla kapılarını açtı.

banner114
BUSWORLD TÜRKİYE İSTANBUL 2024 29.05.2024, 18:57 29.05.2024, 23:34 Erkan YILMAZ
Busworld Türkiye Fuarı kapılarını açtı
banner101

Busworld Türkiye Fuarı’nın açılışı Busworld International Genel Müdürü Vincent Dewaele, HKF Fuarcılık Genel Müdürü Bora Çakıcı’nın evsahipliğinde İTO Başkanı Şekip Avdagiç, İETT Genel Müdürü İrfan Demet, TÖHOB Başkanı Ercan Soydaş, İstanbul Özel Halk Otobüs Sahipleri Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık, TÜSFED ve İSTAB Başkanı Aziz Baş’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Haber/Erkan YILMAZ

Fuarın açılışında HKF Fuarcılık Genel Müdürü Bora Çakıcı, Busworld Türkiye Fuarı’nın 10. Kez düzenlendiğini belirterek, “fuarın tüm katılımcılar için son derece bereketli geçmesini diliyoruz” dedi.

Elektrikli otobüslere ihtiyaç olduğunun farkındayız

TÖHOB Başkanı Ercan Soydaş’da açılışta yaptığı konuşmada, Busworld Türkiye Fuarı’nı önemsediklerini belirterek, “Toplu taşımanın mevcut yöntemlerle sürdürülemez olduğunu ve elektrikli otobüslere ihtiyaç olduğunun farkındayız. Onun içinde ilgili bakanlıklarla görüşmeler yapıyoruz. Bu otobüslerin çevreye duyarlı olması, gaz emisyonunu azaltması bizim için önemli. Daha kaliteli araçlarla hizmet vermeyi çok önemsiyoruz. Belediyelere bağlı olarak çalışan kuruluşların destekleri ve Bakanlıkların da gerekli desteği vermesiyle sektörümüzün bütün illerde vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet verecek aşamaya geleceğini düşünüyorum” dedi.

Fuarın hayırlar getirmesini diliyorum

TÜSFED Başkanı ve İSTAB Başkanı Aziz Baş da yaptığı konuşmada, bu fuara katkı sağlayan herkese teşekkür ettiklerini belirterek, “İstanbul’da okul ve personel taşımacılığı alanında faaliyet gösteriyoruz. Bu faaliyetlerimizde hepinizin çocuklarına, personelinize bu fuarda sergilenen küçük otobüsleri ve yan sanayi ürünlerini kullanarak hizmet sunuyoruz. Fuarın herkese hayırlar getirmesini diliyoruz” dedi.

İstanbul’da toplu ulaşımın yüzde 53’ü İETT tarafından yürütülüyor

İETT Genel Müdürü İrfan Demet’de yaptığı konuşmada toplu ulaşım sektörü tüm dünyada toplumların hayatına doğrudan veya dolaylı olarak dokunduğunu belirterek, “genel olarak kar amacı gütmeyen ve ağırlıklı olarak kamu tarafından yürütülen yada denetlenen çok önemli bir görev alanıdır. Asya ve Avrupa kıtalarını birleştiren ve nüfusuyla 23 ülkeden daha büyük İstanbul’da toplu ulaşımın yaklaşık yüzde 53’ü İETT tarafından yürütülmektedir. İETT olarak bir günde 832 farklı hatta, 62 bin sefer yapmakta, 3636 adeti İETT, 3015’i özhalk otobüsleri İETT ‘nin denetiminde olan toplam 6 bin 652 aracımız ile 1 milyon 250 bin km mesafe kat etmekteyiz. Bir günde yaptığımız bu mesafe dünyanın en geniş çevresi olan Ekvator’un tam 32 katıdır. Şehrin her noktasına maksimum 500 metre de bir durağımız bulunmakta ve gerçekleştiğimiz yolculuk sayısı bir günde yaklaşık 5 milyona ulaşmaktadır. 153 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan İETT, İstanbul’un tüm dünyada toplu ulaşım alanında simgeselleşmiş eserlerinden İstiklal Caddesi’ndeki Nostalji Tramvayı, dünyanın en tarihi metrosu olan Karaköy-Beyoğlu Finiküler Tüneli’ni ve, 52 km’lik hatta 7-24 kesintisiz çalışan ve günde 1 milyon yolculuk gerçekleştirilen metrobüs hattını işletmektedir. İETT olarak tarihimizden aldığımız misyonu, günümüzün modern teknolojileriyle birleştiriyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun öncülüğünde her anlamda çevreci, tasarruflu, güvenli, konforlu araç ve saha yatırımları ile geleceğe hazırlıyoruz. Bu anlamda da yatırımlarımız içerisinde yenilebilir enerjiye, elektrikli araçlara, garajlarımızda geri dönüşümlere büyük önem veriyoruz. Aynı zamanda şehrin ihtiyaçlarına göre değişik esnek planlama sayesinde hatlarımızın yüzde 97’sini metro, tramvay ve vapur gibi diğer ulaşım hatlarına doğrudan entegre etmiş durumdayız. Toplu ulaşımdaki gelişmeleri yakından takip ediyor, şehrimizin rasyonel olanları İstanbul’a kazandırmaya çalışıyoruz. Bu nedenle bugün sizlerle sizler gibi bu alanın öncüleriyle bir arada olmaktan dolayı son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Fuarın çok başarılı ve verimli geçmesini diliyorum” dedi.

16 yıldır ihracatımızın en önemli miktarını otomotiv sanayi oluşturuyor

İTO Başkanı Şekip Avdagiç’de yaptığ konuşmada, otomotiv sanayisinin 16 yıldır Türkiye’nin ihracatında en önemli miktarı oluşturduğunu belirterek, “ Bunun içinde ticari araçların payı da giderek artıyor. Sadece geçen yıl ihracatımız yüzde 44’ün üzerinde arttı. İhracatın yan sanayi ile birlikte otomotiv ihracatının yüzde 15’ini ticari vasıtalar için parça üretin firmalar oluşturdu. Otobüs sanayisine baktığımızda çok sayıda yerli markalar da öne çıkıyor. İlk 4 ayda baktığımızda İzlanda’dan, Finlandiya’ya, Japonya’ya kadar çok yeni pazarlara ulaştığımızı görüyoruz. Önümüzdeki dönem artık çevreci şartlar öne çıkacak. Daha fazla yeşil otobüslere ihtiyacımız olacak. Daha fazla elektrikli ve hidrojenle çalışan araçlara ihtiyacımız olacak. Karbon ayak izimizi düşürmemiz gerekiyor. Bütün dünyada bu yönde beklentiler var. Otonom araç öne çıkıyor. Türkiye’deki otobüs sektöre bu gelişmelere hazırlıklı. Brüksel’deki Busworld Fuarı’nı da geçen yıl ziyaret ettim. O fuarda da katılımcı firma sayısı en çok olan ülkelerden biri Türkiye’ydi. Bir dahaki fuarda katılımcı sayısının daha da artacağına inanıyoruz. Biz rekabetten korkmuyoruz ama rekabeti eşit şartlarda yapmak istiyoruz. Özellikle Türk lojistik Avrupa’ya açılışında bize koyduğu kural dışı engelleri, özellikle vize ile ilgili sıkıntıları daha rasyonel noktaya çekmesi noktasında beklentilerimiz var. Fuarın başarılı ve bereketli olmasını diliyorum” dedi.

Otokar’a Diamond Sponsor Plaketi

Konuşmaların ardından Busworld Fuarı’na katılan Otokar’a Diamond Sponsor Plaketi Genel Müdür Yardımcısı Kerem Erman’a HKF Fuarcılık Genel Müdürü Bora Çakıcı sundu.

Fuarın açılışının ardından İTO Başkanı Şekip Avdağic, İstanbul Özel Halk Otobüs Sahipleri Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık ve TÜSFED ve İSTAB Başkanı Aziz Baş ve Yönetim Kurulu Üyeleri Otokar standını ziyaret ettiler.

TÜSFED ve İSTAB Başkanı Aziz Baş ve Yönetim Kurulu Üyeleri Anadolu Isuzu standını ziyaret ettiler. Ziyarette Anadolu Isuzu Bölge Satış Yöneticisi Ferhat Sancaklı araçlarla ilgili bilgiler verdi. 

Busworld Türkiye Fuarı girişinde elektrikli araca dönüştürülmüş İETT otobüsü de sergilendi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159
banner153