Fatih Tamay, IPRU’yu geliştireceğiz

banner113

IPRU Başkanı Fatih Tamay, “2 yıllığına bu görevi götüreceğim. 2 yıl içinde IPRU’yu geliştirmeye çalışacağız. Bütçesi olmayan, vizyonu yazılmamış, sadece bir amaç uğruna kurulan IPRU’yu, vizyonu olan, ne tür misyonlar üstleneceği belirlenmiş, bütçesi olan, kamu nezdinde de, sözüne değer verilen bir kuruluş haline getirebilirsek, görevini yapmış insan huzuru içinde benden sonra gelecek arkadaşlara görevimi teslim edeceğim” diye konuştu.

GÜNDEM 22.02.2016, 11:31 23.02.2016, 16:28 Taşıma Dünyası
Fatih Tamay, IPRU’yu geliştireceğiz
 IPRU Arama Konferansı yapıldı 
Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacılığı Birliği (IPRU) Arama Konferansını, 18 Şubat Perşembe günü, TOFED Toplantı Salonu’nda IPRU Başkanı Fatih Tamay, TOFED Başkanı Birol Özcan, TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Meclis Başkanı Mustafa Yıldırım, IPRU Genel Sekreteri Mevlüt İlgin, TTDER Başkanı Sümer Yığcı, TTDER Başkan Yardımcısı Mehmet Öksüz, Has Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Reşat Kara, Has Turizm’den Bertan Söğüt, TOF Yönetim Kurulu Üyeleri Tahsin Yücefer, İbrahim Artırdı, Has Otomotiv İcra Kurulu Üyesi Mustafa Sarıgül, TOFED Yönetim Kurulu Üyeleri Musa Çaktır, Bülent yıldız, Adnan Değirmenci, TÜYAP Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Hakan Mirgün, Mercedes Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Alper Kurt, Otokar Pazarlama Müdürü Tarkan Burak, Temsa Satış Direktörü Murat Anıl, Brisa Servis Projeleri Yöneticisi Tuğrul Kareniz, ULOD Başkanı Hasan Kurnaz, IPRU Uluslararası İlişkiler Uzmanı Koray Bildik’in katılımıyla gerçekleştirdi. 

IPRU Başkanı Fatih Tamay, IPRU’nun Türkiye’de kurulan uluslararası amaçlı derneklerden biri olduğunu belirterek, “Türkiye’nin karayolu taşımacılığında çok önemli bir tecrübe birikimi var. İstanbul Ticaret Odası’ndaki toplantıda,Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım tarafından gündeme getirildiği gibi; IPRU,bu tecrübe birikiminin özellikle çevremizdeki ilişkilerimizin iyi olduğu ülkelere yaygınlaştırılması ve bu tecrübenin ortak akıl haline getirilmesi amacı ile kuruldu. IPRU, geçtiğimiz yılın ortalarında Hükümet ve Bakanlık tarafından onaylandı” dedi.

Bizi örnek alacak ülkeler 

3 ay önce yaptıkları İcra Kurulu toplantısında IPRU’ya yeni üyeler kazandırmayı amaçladıklarını belirten Tamay, “IPRU’nun asıl amacı, vizyonu, neler yapması gerektiği, nasıl bir misyon üstlenmesi gerektiğini bu Arama Konferansı ile ortaya çıkarmak istedik. IPRU’yu bizi örnek alacak ülkelere doğru yaygınlaştırmak istiyoruz. 13-14 tane üye haline dönüşmek durumundayız. Hedefimizde bizi örnek alacak ülkelerin öncelikli üye kaydedilmesi ve üye yapılması var. Biz çok iyiyiz, bizi örnek alın dersek kimse örnek alamaz. O, çok iyinin ne olduğunu anlatmamız lazım. Bazı konularda çok iyiyiz, bazı konularda zayıflıklarımız var. Güçlü olduğumuz yerleri daha da güçlendirmeli, zayıf yönlerimizi ise kuvvetlendirmeliyiz. Sektörde fikrine değer verilen, tecrübelerini yansıtacak kişilerin önemli bir kısmı burada. Dernekler, kuruluşlar, sivil toplum örgütleri var. Otobüs üreticileri var. Daha da güçlenmeliyiz. Türkiye, Avrupa’nın bir numaralı otobüs üreticisi. Avrupa’nın en çok otobüsü Türkiye’de üretiliyor. Avrupa’da en kapsamlı, programlı, karayolu yolcu taşımacılığı burada yapılıyor. Bunları bir araya getirip buradan nasıl bir helva çıkarabiliriz diye düşündük. O yüzden ben katılan üreticilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

IPRU’yu geliştirmeye çalışacağız 

Görevde kalacağı 2 yıl boyunca IPRU’yu geliştirmeye çalışacaklarının altını çizen Tamay, “2 yıllığına bu görevi götüreceğim. 2 yıl içinde mümkün olduğunca IPRU’yu geliştirmeye çalışacağız. Bütçesi olmayan, vizyonu yazılmamış, sadece bir amaç uğruna kurulan IPRU’yu, vizyonu olan, ne tür misyonlar üstleneceği belirlenmiş, bütçesi olan, kamu nezdinde de, sözüne değer verilen bir kuruluş haline getirebilirsek, görevini yapmış insan huzuru içinde benden sonra gelecek arkadaşlara görevimi teslim edeceğim” diye konuştu. 

Destek vermeliyiz

IPRU’nun vizyonunun ve misyonunun belirlenmesinde Arama Konferansının önemini vurgulayan Tamay, “Bu bir Arama Konferansı, biz arayacağız. Eminim ki bu masanın etrafında olan bütün arkadaşlarınvizyonu ve misyonu vardır. Ama bizim ortak bir vizyonumuz, misyonumuz olmalı… Ortak amacı birlikte belirleyebilirsek hepimiz sahipleniriz. Buranın anayasası, aklımızın ortaya çıkarmış olduğu ve hepimizin sahipleneceği küçük bir kitapçık haline gelebilir. Katkılarınız bu kuruluş için çok önemli. Bu kuruluş hiçbirimizin değil, ama hepimizin. Türkiye Cumhuriyeti’nin, onayladığı bu kuruluşa destek vermemiz boynumuzun borcudur” ifadelerini kullandı. 

Otobüsçülüğü ihraç misyonu

TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Meclis Başkanı Mustafa Yıldırım, Türkiye’nin taşımacılık mevzuatı ile birçok ülkeye örnek olduğunu söyledi: “Gelen giden yabancılar, Türkiye’de regülasyonlar turizm ve kısa mesafe taşımacılığında nasıl diyesoruyor. Mesela Meksikalılar geldiğinde şunu söylediler:‘Bizde tek mevzuat var. Karayolu yolcu taşımacılığında küçük taşıt, büyük taşıt ayrımı yok. Senede 3 milyar yolcu taşıyoruz.’ Meksika 120 milyon nüfuslu bir ülke. Kısa mesafe, turizm ve uzun mesafede toplam 3 milyar yolcu taşıyor. Biz de bu rakam 1 milyar 400milyon. İspanya’da da, Doğu ve Orta Almanya’da da çok ciddi bir şekilde karayolu taşımacılığı yapılıyor. Fransa’da zayıf mesela. Aslında karayolu yolcu taşımacılığı, dünyada yeniden kabul görmek zorunda. Bizim IPRU olarak vizyon, misyon çalışmalarında öne alacağımız konulardan bir tanesi, karayolu yolcu taşımacılığıdır. Karayolu yolcu taşımacılığı, diğer taşıma sistemlerinin en önemli tamamlayıcı unsuru ve alternatifidir. Dünyada yeniden bir ihtiyaç haline gelecek ve Türkiye bu konuda, gerek otogaraltyapısı, gerek işletme olarak çok ciddi bir model olabilir. Dün atalarımızın at koşturduğu topraklarda bugün otobüslerimiz cirit atıyor. Türkiye otobüsçülüğü ihraç etmeye başlamıştır. Bunun mutlaka devlet politikaları ile desteklenmesi lazım. IPRU bu misyonu üstlenmelidir diye düşünüyorum” dedi.

IPRU’ya kaynak arayışı 

TOFED Genel Başkanı Birol Özcan ise IPRU’ya üye olan ülke sayılarının artırılarak etkin bir hale gelmesi gerektiğini söyledi: “Devlet kaynaklarından faydalanmamız lazım. İkinci el otobüslerin ihracı ile IPRU’ya gelir akışı sağlanabilir. Yurtdışına yapılan taşımalarda gümrük kapılarından IPRU’ya gelir sağlanırsa IPRU rahatlar. Örneğin Gürcistan’a bugün 700-800 otobüs giriyor. Bu otobüslerden 1 dolar olsa, 800 dolar, önemli bir meblağ.” ■










Toplantıda, Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultandağı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Kemal Karayormuk ile Kaptanlar Kulübü kurucusu Ekrem Özcan tarafından IPRU’nun Swot analizi yapıldı. Birliğin, güçlü yönleri, zayıf yönleri ele alındı. Fırsatlar, tehditler görüşlerle ifade edildi. 

Yorumlar (0)
banner116
banner117
5
kısa süreli hafif yoğunluklu yağmur
banner153
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 23 63
2. Fenerbahçe 23 57
3. Samsunspor 24 49
4. Beşiktaş 23 41
5. Eyüpspor 24 40
6. Göztepe 22 35
7. Başakşehir 23 33
8. Kasımpaşa 24 31
9. Antalyaspor 24 30
10. Trabzonspor 22 29
11. Gaziantep FK 22 29
12. Alanyaspor 23 28
13. Rizespor 24 27
14. Konyaspor 24 25
15. Sivasspor 24 24
16. Bodrum FK 24 23
17. Kayserispor 22 21
18. Hatayspor 24 13
19. A.Demirspor 23 3
Takımlar O P
1. Kocaelispor 26 55
2. Karagümrük 26 46
3. Gençlerbirliği 26 44
4. Erzurumspor 25 43
5. Bandırmaspor 26 40
6. İstanbulspor 26 39
7. Ahlatçı Çorum FK 26 39
8. Keçiörengücü 26 38
9. Boluspor 26 37
10. Ümraniye 25 36
11. Pendikspor 25 36
12. Amed Sportif 25 35
13. Ankaragücü 26 34
14. Esenler Erokspor 25 34
15. Sakaryaspor 25 34
16. Manisa FK 26 33
17. Igdir FK 25 32
18. Şanlıurfaspor 26 30
19. Adanaspor 26 21
20. Yeni Malatyaspor 25 -21
Takımlar O P
1. Liverpool 26 61
2. Arsenal 26 53
3. Nottingham Forest 25 47
4. M.City 25 44
5. Bournemouth 26 43
6. Chelsea 25 43
7. Newcastle 25 41
8. Brighton 26 40
9. Fulham 26 39
10. Aston Villa 26 39
11. Brentford 26 37
12. Tottenham 26 33
13. Crystal Palace 26 33
14. Everton 26 31
15. M. United 26 30
16. West Ham United 26 30
17. Wolves 26 22
18. Ipswich Town 26 17
19. Leicester City 26 17
20. Southampton 26 9
Takımlar O P
1. Barcelona 24 51
2. Real Madrid 24 51
3. Atletico Madrid 24 50
4. Athletic Bilbao 24 45
5. Villarreal 25 44
6. Rayo Vallecano 25 35
7. Mallorca 24 34
8. Real Betis 24 32
9. Celta Vigo 25 32
10. Osasuna 25 32
11. Girona 24 31
12. Real Sociedad 24 31
13. Sevilla 24 31
14. Getafe 24 30
15. Espanyol 25 27
16. Leganes 24 24
17. Las Palmas 24 23
18. Valencia 24 23
19. Deportivo Alaves 25 22
20. Real Valladolid 24 15