banner139
banner69

Güngör Turizm’den 10 Otokar otobüs yatırımı

banner113

Güngör Turizm, filosuna toplam 10 adet Sultan Comfort, Sultan Mega ve Giga otobüs kattı. Araçların teslimatını Otokar Gebze bayisi Gaziantepli Kardeşler gerçekleştirdi.

banner114
Güngör Turizm’den 10 Otokar otobüs yatırımı
banner101

Haber: Erkan YILMAZ

1976’dan beri Bursa merkezli olarak okul ve personel taşımacılığı alanında faaliyet gösteren Güngör Turizm, yeni yatırımlarla araç filosunu büyütüyor. 2024 yılında, 20 adet Sprinter, 10 adet Fiat Ducato araç alımının ardından Sultan Comfort, Sultan Mega ve Giga olmak üzere toplam 10 adet Otokar otobüs kattı. Araçları; Otokar Gebze bayisi Gaziantepli Kardeşler Satış Müdürü Vedat Kaşık, Güngör Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güngör’e teslim etti. 

Günde 15 bin kişi taşınıyor

Güngör Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güngör ile yeni yatırımlar ve hedeflere yönelik özel bir söyleşi gerçekleştirdik. 1976 yılında, Mehmet Güngör Servis Taşımacılığı adlı şahıs şirketiyle babasının, personel ve okul taşımacılığı alanına adım attığını belirten Ahmet Güngör, “Babam Mehmet Güngör, aslında tamircilik yaparken yolcu taşımacılığı alanına girdi. 1995 yılında tamirciliği bıraktı, ben de 20 yıl önce çırak durdum yanında. İşletme okumama rağmen çok büyük bir tutku beslediğim bu işe, üniversite sonrasında aktif olarak başladım. Beraber bu işi güçlendirdik. Şirketimiz, 2000 yılında A. Güngör Turizm Taşımacılık Ltd adını aldı. Bursa’nın önemli şirketlerine günlük ortalama 15 bin kişi taşıyoruz. D2 ve TÜRSAB Acente belgemiz var ama iş alanımızın ağırlığı personel ve okul taşımacılığı. Ayrıca 2010 yılında kurduğumuz, Ahmet Güngör Lojistik adında yurtiçi nakliye şirketimiz de var. Filomuzda 17 civarında tır  var.

Ahmet Güngör, Bursa’da bu işin piri babam Mehmet Güngör’ü geçen yıl kaybettik” dedi. 

40 adetlik araç yatırımı 

2024 yılında, toplamda 40 adetlik araç yatırımı gerçekleştirdiklerini belirten Ahmet Güngör, “Biz filomuzu yenilemeyi seviyoruz. 4,5 ayda 20 Mercedes-Benz Sprinter, 10 Fiat Ducato ve son olarak da 10 Otokar Sultan Comfort ile Sultan Mega ve Giga araçları filomuza kattık. Filomuzdaki toplam araç sayısı 250 adede ulaştı. Tedarikçilerle birlikte filoda çalışan araç sayısı 500 dolayında. Yeni iş olanakları ve fırsatlar çıkarsa araç yatırımına yıl içerisinde devam etmeyi planlıyoruz” dedi. 

Otokar tercihi 

Ahmet Güngör, 10 Otokar otobüs yatırımına yönelik tercihlerinin nedenlerini şu şekilde açıkladı: “Bu segmentte sağlamlık anlamında en sağlam araba Otokar. Rahmetli babamın zamanındaki temelden yetişen, lastik ve zincir takabilen kaptanlar artık yok. Kaputu açmayı bilmeyen kaptanlarla çalışıyoruz. Dolayısıyla Otokar otobüsler daha dayanıklı, tabiri caizse sıkı bir araba. Pahalı ama karşılığını veriyor. Otokar tercihinde ikinci etken de Bursa bayisi Gaziantepli Kardeşler Otomotiv’in ticari olarak sağladığı kolaylıklar ve Satış Müdürü Sayın Vedat Kaşık’ın bizimle kurduğu diyalog ve ilgisi oldu.” 

2024 yılının inişler ve çıkışları olmasına rağmen iyi gittiğini belirten Ahmet Güngör, “Her zaman aynı seviyede iş yoğunluğu olmasa da biz her halimize şükrediyoruz” dedi. ■

Ahmet Güngör, Mehmet Güngör

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159
banner153