Körfez Seferlerini 13 Temmuz’da başlatıyoruz

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursalıları ilgilendiren her konunun ve projenin takipçisi olacaklarını belirterek, “2 makam aracını satarak 5 adet yeni mikrobüs tipi aracı filoya kazandırdık. Haftaya 10 yeni otobüsü de Bursalı hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Mudanya-Tirilye ve Mudanya-Gemlik-Kumla arasında körfez seferlerine 13 Temmuz'da başlıyoruz. Öğrencilerin yoğun olduğu alanlarda kent lokantası açmaya dönük çalışmalarımız da başladı” dedi.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 10.07.2024, 15:12 10.07.2024, 15:29 Erkan YILMAZ
Körfez Seferlerini 13 Temmuz’da başlatıyoruz

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, gündeme dair önemli açıklamalarda bulunduğu ‘Genel Değerlendirme Toplantısı’nın üçüncüsünü, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, belediye iştiraklerinin yöneticilerinin hazır bulunduğu toplantıya, basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.

İlk sefer 13Temmuz'da 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kentte gece seferlerinin başladığını, şehir içi otobüslerin, Cumartesi hariç her gün Emek, Kestel ve Üniversite istasyonlarından gece 00.15’ten itibaren 30 dakika aralıklarla saat 02.00’a kadar hizmet verdiğini hatırlattı. BURSARAY’ın ise cumartesiyi pazara bağlayan her gece, 30 dakika aralıklarla sabaha kadar kesintisiz ulaşım sağladığını belirten Başkan Bozbey, “Seçim vaatlerimizden birini daha gerçekleştirmenin mutluluğunu da yaşıyoruz. Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri Gemlik Körfezi’nde Mudanya-Tirilye ve Mudanya-Gemlik-Kumla arasında körfez seferlerine başlıyoruz. Bu mavi tur gibi bir şey değil. Bildiğimiz şehir hatları sistemi olacak. İlk seferimizi 13 Temmuz’da törenle yapacağız” dedi.

“Haftaya 10 yeni otobüs hizmete giriyor”

Büyükşehir Belediyesi’nin tüm kaynaklarını, her bir vatandaşın yaşam kalitesini artırmak için seferber ettiklerini ifade eden Başkan Bozbey, ilçelerin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak planlamaları yaptıklarını dile getirdi. Dairelerden ve iştiraklerden gelen projeler ve çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Bozbey, BURULAŞ’ın mevcut 571 özmal araç ve bağlı olduğu yaklaşık 2000 otobüsle Bursa’nın toplu taşıma ihtiyacını başarıyla karşıladığını söyledi. BURULAŞ envanterinde bulunan 2 makam aracını satarak 5 adet yeni mikrobüs tipi aracı filoya kazandırdıklarını hatırlatan Başkan Bozbey, “Haftaya perşembe günü alımı yapılan 10 yeni otobüsü de Bursalı hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Elimizde bulanan ve atıl durumdaki araçların tamamını takas yöntemiyle değerlendirerek özmal sayımızı arttırmayı hedefliyoruz. Geçmiş dönemde kullanılan tahmini değeri yaklaşık 10 milyona yakın lüks makam araçlarını kamu yararına takas ettik. Ayrıca eski araçlarımızı da yenileriyle takas ederek filomuzu güçlendirmeyi, vatandaşlara konforlu ulaşım sunmayı planlıyoruz” diye konuştu.

“Yaşamı da umuda da yeniden yeşertelim”

Göreve başladıkları ilk günden itibaren halkın verdiği yetkiyi en doğru ve adil şekilde kullanacaklarının sözünü verdiklerini söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bundan sonra yapılacak basın toplantılarını belediye meclisinde aylık bilgilendirmeler olarak sürdüreceklerini ifade etti. Büyükorhan’da ve Nilüfer ilçesinde yaşanan yangına değinen Başkan Mustafa Bozbey, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin toplamda 615 personel, 190 araç ve ekipmanla söndürme çalışmalarına destek olduğunu hatırlatarak görev alan tüm ekibe teşekkür etti. İhmalin ve tedbirsizliğin nelere mal olduğunu bir kez görmüş olduklarını anlatan Başkan Bozbey, yaklaşık 1500 dönümlük alanın etkilendiğini, can kaybı yaşanmamasının da teselli olduğunu söyledi. ‘Hep birlikte, tüm Bursa'da yaşamı da umuda da yeniden yeşertme zamanı’ diyerek bir kampanya başlattıklarını hatırlatan Başkan Bozbey, “Kaybettiğimiz her bir ağacın yerine yenilerini yetiştirebilmek için Büyükşehir Belediyemizin 5890 personeli adına bir fidan dikiyoruz. Belediyemize bağlı şirketlerimizden de ağaçlandırma kampanyamıza destek geldi. Bursa’daki çeşitli kurum, kuruluş ve kişiler bu kampanyaya katıldı. Daha fazla destek bekliyoruz. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nin web sitesine girerek Orman Bakanlığı’nın bildirilen İBAN numarasına bağışlar yatırılabilir. Bağışların özellikle Bursa’da yanan ormanların tekrar yeşertilmesi için kullanılmasını arzuluyoruz. Bursa bizim. Hep birlikte, yaşamı da umuda da yeniden yeşertelim” diye konuştu.

“Hem maliyet hem de manevi açıdan zarar getirdi”

Şiddetli yağmurlar sonrası yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Mustafa Bozbey, metrekareye yaklaşık 44 kilogram yağış düşerek Nilüfer Çayı’nın taşma noktasına geldiğini hatırlattı. Ekiplerin sel baskınlarına karşı hızlı ve etkili müdahalelerde bulunduğunu anlatan Başkan Bozbey, sadece BUSKİ’ye o gün 610’dan fazla talep ve şikayetin geldiğini, ekiplerin sorunları kısa sürede çözerek vatandaşın yanında olduğunu ifade etti. Yaşanan sel sonrası BursaRay Odunluk İstasyonu’nda su birikmesi sonucu ulaşımın aksadığını söyleyen Başkan Bozbey, BURULAŞ’ın ek otobüslerini devreye sokarak çözüm ürettiğini belirtti. Önceki dönemde yapılan istasyonla ilgili inceleme talimatı verdiğini belirterek 22 yıldır aynı hatta defalarca yağmur yağmasına rağmen bu tür sıkıntıların yaşanmadığına dikkat çeken Başkan Bozbey, akıllara teknik hata sorusunun geldiğini söyledi. Kendisinin de bu yönde gözlemi olduğunu anlatan Başkan Bozbey, “Yapım sırasında sıkıntı olmuş olabilir. Bu sorun çözülmediği için yağmurla birlikte istasyon o duruma geldi. Teknik ekibin inceleme raporu var. Bu raporu dikkate alıyoruz. Aynı zamanda İnşaat Mühendisleri Odası’nın da hazırladığı bir rapor var. Bu raporu da dikkate alarak gerekli adımları atacağız. Yaşanan aksaklık birçok Bursalının bir yerden bir yere ulaşmasını engelledi. Teknik konudan dolayı istasyonun işlemez hale gelmesi bize hem maliyet hem de manevi açıdan zarar getirdi. Bunu kabul edebilmemiz söz konusu değil. Teknik olarak raporlar önümüze geliyor. Bunlarla ilgili gereken mutlaka yapılacaktır. Kim sorumluysa hesabını verecektir” dedi.

Öğrenci lokantası ve B Kafe

BESAŞ ekmeğine yapılan fiyat düzenlemesine de değinen Başkan Bozbey, vatandaşların sofrasına ekmeği maliyetine götürmek için çaba harcadıklarını vurguladı. Gelinen süreçte yüzde 100 maliyet artışına rağmen kendilerinin yüzde 67 oranında fiyat artışı yaptığını söyleyen Başkan Bozbey, fiyatı yüzde 33 civarında aşağıda tutarak Bursalıların lehine adım attıklarını söyledi. Başkan Bozbey, “Bursa’da özellikle öğrencilerin yoğun olduğu alanlarda kent lokantası açmaya dönük çalışmalarımız başladı. Yakın zamanda yerlerini paylaşacağız. Kent lokantası, sadece öğrencilerin faydalanabileceği öğrenci lokantası ve yeni B Kafe’ler için lokasyon incelemeleri başlatıldı. Bu konuda merkezde ve ilçelerde yoğun taleplerin olduğunu biliyoruz. Gençlerimizi uygun ve kaliteli hizmetle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

“Geçinen bir Bursa’da kadınlar da güçleniyor”

BURULAŞ’ta dijital dönüşüm sürecine hız verdiklerini anlatan Başkan Bozbey, otoparklarda da temassız ödeme sistemine geçiş yaparak, vatandaşların pratik bir şekilde ödeme yapmalarını sağladıklarını söyledi. Bursakart mobil uygulamasını kullanıcı dostu haline getirdiklerini belirten Başkan Bozbey, BURULAŞ parklarına kurulan elektrikli araç şarj istasyonlarıyla çevreci ulaşım çözümlerine destek verdiklerini ifade etti. ‘Bursa’da 5G zamanı’ diyerek yola çıktıklarını hatırlatan Başkan Bozbey, “Şimdi verdiğimiz vaatleri gerçekleştirmenin zamanı. Geçinen bir Bursa’da kadınlar da güçleniyor. Bursa’mızın ilçelerinde ve köylerinde kendi imkânlarıyla üretim yapan kadın kooperatiflerinin ürünlerini alıyoruz. Bu ürünlerin BESAŞ bayilerinde satışa sunulması ve Bursalılara ulaştırılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. BESAŞ’ın yüzde 3 ortağı ve bir bursa markası olan Marmarabirlik Kooperatifi ile geniş iş birliği yaparak, ürün çeşitliliğini artırdık. Marmarabirlik ürünleri artık BESAŞ büfelerinde satışa sunuluyor. Yine Nilüfer Belediyesi’nin bostan satış noktalarında BESAŞ ürünlerimizin satışı hususunda da görüşmelere başladık. Atatürk Stadı satış noktalarında BESAŞ Bursaspor yeşil beyaz ayran satışının yapılabilmesi için anlaşmamızı yaptık. BESAŞ Keles süt ürünleri tesislerinde üretilen ve satışlarından doğrudan Bursaspor’a katkı sağlayan BESAŞ ayranını ilimizin toplu tüketim noktalarında da aranan ve tüketilen bir ürün haline getirme çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

“Üniversite-Görükle hattı tamamen hayal ürünü”

Merkezi hükümetin Bursa’da yapımına devam ettiği ya da proje aşamasında kalan çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Mustafa Bozbey, bu projeleri de her fırsatta gündeme getirip takipçisi olacaklarını vurguladı. Bursa’ya hizmetin siyaset üstü bir görev olduğunu hatırlatan Başkan Bozbey, bu çalışmaları an be an yerinde de takip edeceklerini ve siyaset gözetmeksizin Bursa kamuoyundan projelerin kente kazandırılması için destek isteyeceklerini söyledi. İlk olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yatırımlarını ve ne durumda olduklarını paylaşan Başkan Bozbey, “İlk olarak Emek-YHT-Şehir Hastanesi Metro hattına değineceğim. Başlama tarihi 10 Aralık 2020 iken bitiş tarihi 8 Aralık 2025 olarak görülüyor. Proje bedeli 7 milyar Tl civarında. Fiziki gerçekleşme oranı ise yüzde 50 oranında. İkinci olarak Üniversite-Görükle metro hattı. Henüz yapım ihalesi gerçekleştirilmemiş projenin bedeli 170 Milyon Dolar’dır. Bu projeyle ilgili de bir yatırım finansmanı ayrılmadığını öğrendik. Bu durum bizleri üzmüştür. Seçim öncesi temeli atılan hattan bahsediyorum. Aslında böyle bir proje yok. Böyle proje sadece tasarımda var. Buna herhangi finansman ayrılmamış. Emek-Şehir Hastanesi hattında yapılacak bir kazançla, yani yer üstüne alınması halinde bütçeden kalacak olan miktarla üniversite-Görükle hattı planlamışmış. Mış mış diyorum çünkü böyle bir projenin gerçekliği söz konusu değil. Üniversiteden Görükle’ye giden Bursaray hattı projesinin maalesef hayal olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarak bir sorumluluğumuz var. Ek finansman ya da yapacağımız çeşitli kredi görüşmeleri sonucunda temin ettiğimiz takdirde bu hattı gerçek anlamda kamuoyuyla paylaşacağız. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Yapılanların tamamen hayal ürünü olduğunu, Bursalıların ve o bölge insanının kandırmacadan ibaret olduğunu belirtmek istiyorum” diye konuştu.

“Bakanlık, topu Büyükşehir Belediyesi’ne atmış durumda”

Hafif raylı sistem araç alımı konusuna da değinen Başkan Bozbey, 2025 yılında açılması planlanan Emek-Şehir Hastanesi hattında ihtiyaç duyulacak vagonların siparişinin henüz verilmediğini, söz konusu araçların imalat süresinin yaklaşık 2 yıl olduğunu açıkladı. Bedelin ise 187 milyon dolar olduğunu söyleyen Başkan Bozbey, “Toplam 68 vagon konusunda Bakanlıkla görüşme yapılmış. Bakanlık ‘biz alacağız’ diyor. Daha sonra ‘44 tanesini biz alalım, gerisini Büyükşehir Belediyesi borçlansın’ deniyor. Neticede 68 araç olması gerekiyor. Fakat Bakanlık ‘Biz bu araçları almayacağız’ diye Büyükşehir Belediyesi’ne bildiriyor. Araç başı 2.1 milyon Avro’dan yaklaşık toplam 5 buçuk milyar TL. Bu hattı yapan Bakanlık bunu almayacağını belirterek Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne topu atmış durumda. Bunu elbette alacağız ama kamuoyunun da bilmesi gerekiyor. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Bursalılar hiç merak etmesin. Şehir Hastanesi’ne gidecek olan hattın 2025’in sonuna doğru tamamlanmasını istiyoruz. Biz ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşmelere başladık. 68 araç alımıyla ilgili ön görüşmeleri yapıyoruz. Kredi şeklini konuşuyoruz. Bunları daha sonra açık ve şeffaf bir şekilde paylaşacağız. 68 araç alımını Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştireceğiz” dedi.

“Bursalılar adına talep ediyoruz”

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Bursa’daki projelerine değinen Başkan Bozbey, şunları söyledi; “Mudanya Yolu-Şehir Hastanesi bağlantı yolları projesi var. Bakanlığın sorumluluğunda olmasına rağmen henüz çalışmaların başlanmadığını biliyoruz. Bir an önce başlanması gerektiğini Bursalılar adına talep ediyoruz. Bu projenin Emek-Şehir Hastanesi raylı sistemi ve Bursa Hızlı Tren açılışına kadar tamamlanması gerekiyor. O yola ihtiyaç var. Projenin de bedeli 3 milyar TL. Çalı-Hasanağa Yolu’nda birinci ve ikinci etap yapım çalışmaları tamamlandı. 3. etap çalışmalarının ihalesinin bir an önce yapılması Bursalılar adına talep ediyoruz. Projenin de bedeli 2.25 milyar TL’dir. Görükle kavşağı projesi, Balkan, Görükle, 30 Ağustos Zafer, Kurtuluş, Kızılcıklı mahallelerimizde her geçen gün artan nüfusla birlikte araç trafiğinde artış da olmakta. Bu nedenle mevcut kavşak ihtiyacı karşılayamamaktadır. Yeni Görükle kavşağı ile Görükle Mahallesi, İzmir Yolu, Kayapa mahalleleri ve otoyol bağlantısı yapılarak yaşanan sıkışıklık önlenmiş olacak. Yeni kavşak çalışmasına ihtiyaç var. Bu konuda Karayolları’nın çalışması vardı. Bir an önce kavşak çalışmalarına başlamalarını talep ediyoruz. Projenin bedeli ise 1.8 milyar TL’dir. Hasanağa-Otoyol bağlantı yolu projesi. Sanayi açısından son derece önemli. Sanayiye giden araçların direk otoyola ulaşması adına önemli. Kamulaştırmaların tamamlandığını biliyoruz. Bu yolun da bir an önce bitirilmesini talep ediyoruz. İzmir Otoyol-Oovaakça-Çağrışan-Badırga Yolu Projesi. Bu proje ile Bursa şehir merkezi geçişinde Ovaakça-Badırga kesimi otoyol geçişinin kuzey kesimine alınarak mevcut otoyolun çevre yolu olarak bursa içi trafiğe hizmet vermesi hedeflenmektedir. Bu da bizim için önemli trafik projelerinden biridir. Projeyle ilgili çalışmaların devam ettiğini biliyoruz. Çalışmaları hızlandırılmasını talep ediyoruz. Elbette Yüksek Hızlı Tren. Ne zaman gelecek, ne zaman kullanacağız? Bursalıların hayali. Rahmetli Kemal Demirel’in, bizim de hayalimiz. Yıllardır bekliyoruz. Bu konuda siyasiler ve bürokratlarla birlikte harekete geçerek projenin tamamlanarak faaliyet geçirilmesini istemeliyiz. Bu konunu takipçisi olacağız”.

“Kent dönüşümü Büyükşehir yapıyor, rezerv alan başkasına veriliyor”

Cumalıkızık-Değirmenönü-Karapınar kentsel dönüşüm alanı konusuna da değinen Başkan Bozbey, söz konusu bölgenin toplam 50 hektarlık bir alanı kapsadığını hatırlattı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin talebi doğrultusunda 01.02.2024 tarih / 12716 sayılı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın oluruyla rezerv yapı alanı olarak ilan edildiğini anlatan Başkan Bozbey, şunları söyledi: “Aynı olur ile bölgede yürütülecek kentsel dönüşüm çalışmaları için Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilendirilmiştir. Geçtiğimiz günlerde, rezerv yapı alan ilan edilen alan içerisinde bulunan, maliye hazinesi mülkiyetindeki 46 adet taşınmazın, Bursa Büyükşehir Belediyesi adına bedelsiz devri ve tescil işlemleri talep edilmiştir. Bakanlık makamının oluru ile bu talebimiz uygun bulunmuş olmasına rağmen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Büyükşehir Belediyesi’ne devri yönündeki bakanlık olurunun iptal edildiği ve söz konusu taşınmazların Yıldırım Belediye Başkanlığı adına tescilinin uygun bulunduğu tarafımıza bildirildi. Bunu kamuoyunun takdirine sunuyorum. Bölgede rezerv yapı alanı süreci Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılmış ve kentsel dönüşüm uygulama yetkisi Bursa Büyükşehir Belediyesine verilmiştir. Bu kapsamda bölgede 5 farklı noktada belediyemizce yürütülen kentsel dönüşüm uygulaması bulunmaktadır. Yıldırım Belediyesi’nce bölgede herhangi bir çalışma bulunmadığı halde söz konusu taşınmazların hangi gerekçeler ile Yıldırım Belediyesi’ne devir ve tescil işlemlerinin yapıldığı anlaşılamamıştır. Gördüğünüz gibi tüm bu projeler Bursa’mız için hayati önemde. Hepsinin takipçisi olacağımızı huzurlarınızda bir kez daha ifade etmek istiyorum”.

“Alt ve üstyapı projelerine önem veriyoruz”

Halk Masası raporlarına göre, vatandaşların taleplerini en hızlı ve etkili şekilde karşılamaya devam ettiklerini dile getiren Başkan Bozbey, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren İletişim Koordinasyon Merkezi’nde vatandaşlardan gelen talep öneri ve şikâyetler konusunda 2024 yılı Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında toplam 42 bin 500 civarında başvuru alındığını açıkladı. Başvuruların değerlendirme ve sonuçlandırma süreçlerinin ilgili birimler tarafından titizlikle yürütüldüğünü anlatan Başkan Bozbey, şu ana kadar yüzde 89’unun sonuçlandırıldığını anlattı. Sonuçlandırılan 37 bin 691 başvurunun yüzde 76'sının vatandaşların lehine olumlu sonuçlandığını dile getiren Başkan Bozbey, süreci devam eden başvuruların da en kısa sürede sonuçlandırılması için çalışıldığını ifade etti. Bursa’nın her geçen gün daha yaşanabilir, daha modern ve daha güvenli bir şehir haline gelmesi için alt ve üstyapı projelerine büyük önem verdiklerini belirten Başkan Bozbey, “Emek-Şehir Hastanesi metro hattı, Beşyol kavşağı bağlantı yolları, Çalı kavşağı-Hasanağa bağlantı yolu 3. etabı, Mustafakemalpaşa ilçesi Işıklar Mahallesi köprü imalatımız devam etmektedir. Yalnızca Haziran ayında 15 bin tondan fazla sıcak asfalt yama, 10 kilometre sathi asfalt kaplama, 3000 metrekare parke taşı döşenmesi, Gemlik, Kurşunlu, Güzelyalı ve Tirilye’de plaj bakım ve yapım işi gerçekleştirdik. Ulaşım Dairesi Başkanlığı yol İşleri Şube Müdürlüğümüz Haziran ayı içerisinde 51 farklı mahalde asfalt, 44 farklı mahalde kazı-dolgu-yol genişletme ve yol yapımı, 25 farklı mahalde sanat yapısı çalışmalarını tamamladı. Belediyemiz, Haziran ayı boyunca toplamda 121 mahalde çalışma gerçekleştirdi. 38 bin metre içme suyu hattı, 15500 metre kanalizasyon hattı, 4.500 metre yağmursuyu hattını da haziran çalışmalarımız içerisinde tamamladık” dedi.

“Bursalılar hiç merak etmesin”

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda çeyrek finale çıkma başarısı gösteren A Milli Futbol Takımı’nı da yaşattıkları gurur ve coşku için tebrik eden Başkan Bozbey, Büyükşehir Belediyesi’nin mali durumuna dair bilgiler de verdi. “Akıllara hemen borç gelmesin. Öyle bir edebiyatı da bizden beklemeyin” diyen Başkan Bozbey, borcu azaltarak daha fazla hizmet etmenin hesabını yaptıklarını dile getirdi. Bursa’nın güçlü bir kent olduğunu, her sorunu çözebilecek bir ekibe sahip olduklarını söyleyen Başkan Bozbey, “Bursalılar hiç merak etmesin. Geçtiğimiz ay, mali disiplin ve verimlilik konusunda önemli adımlar attık. Yaptığımız denetimlerde tespit edilen eksiklikleri hızla gidermek için gerekli önlemleri aldık. Şeffaf bir mali yapı oluşturarak, halkımızın her kuruşunun doğru ve yerinde kullanıldığından emin olmayı hedefliyoruz. Şehrimizin geleceği için attığımız her adımda, mali disiplini ve verimliliği öncelikli tutuyoruz. Kaynaklarımızı en etkili ve verimli şekilde kullanmak için titiz bir mali yönetim stratejisi benimsedik. Mali yapımızı güçlendirmek için, gelirlerimizi artırıcı tedbirler de alıyoruz. Özellikle, belediyemizin mülkiyetinde bulunan gayrimenkullerin değerlendirilmesi ve kira gelirlerinin artırılması konularında önemli adımlar attık” diye konuştu.

“Verdiğimiz sözleri tek tek yerine getireceğiz”

Büyükşehir Belediyesi’nin borç yükünü azaltmak ve mali yapayı daha sürdürülebilir kılmak için borç yönetimi stratejileri geliştirdiklerini hatırlatan Başkan Bozbey, faiz giderlerini kontrol altına aldıklarını ve mali dengeyi koruduklarını anlattı. Bursa'nın ihtiyaçlarını karşılamak için planladıkları projelerde, maliyet kontrolünü ön planda tuttuklarını belirten Başkan Bozbey, “Yatırımlarımızı belirlerken, uzun vadeli faydaları göz önünde bulunduruyor, kaynaklarımızı en doğru şekilde yönlendiriyoruz. Bugün geldiğimiz noktada, bu stratejiler sayesinde belediyemizin mali yapısında kısa sürede olmasına rağmen önemli iyileşmeler kaydettik. Birçok konuda tasarrufa giderek kısa sürede iyileşme belirtileri ortaya çıktı. Bu sayede belediyemiz yüklenici firmalara yaklaşık 1 milyar TL’ye yakın ödeme yaptı. Altından kalkamayacağımız hiçbir iş yok. Bursalılara verdiğimiz sözleri tek tek yerine getireceğiz. Mali disiplin ve verimlilik konusundaki kararlılığımız sadece rakamlarda değil, aynı zamanda ulaşımdan sosyal yardımlara, kültür sanattan altyapıya her alanda hemşehrilerimize sunduğumuz hizmetlerin kalitesinde de kendini göstermektedir” dedi.

“Ortak akıl, şeffaflık hesap verebilirlik olmazsa olmazımızdır”

Geçtiğimiz günlerde Merinos Fuar Alanı’nda ‘Başkanla bir arada’ programı düzenleyerek Bursalılarla buluştuklarını hatırlatan Başkan Bozbey, bu buluşmalarla birlikte ne kadar güçlü olduklarını bir kez daha gösterdiklerini söyledi. Bursa Kent Konseyi’nin genel kurulunda başkanlığa seçilen Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy’u ve yeni yönetim kurulunu tebrik eden Başkan Bozbey, Nilüfer’de hayata geçirdikleri modelin şimdi tüm Bursa’da uygulanıyor olmasından mutluluk duyduğunu dile getirdi. ‘Başkan Bozbey burada’ projesiyle talep ve ihtiyaçlara hızlı ve etkili şekilde cevap verebilmek amacıyla makamı vatandaşların ayağı götürdüklerini anlatan Başkan Bozbey, Büyükorhan’ın ardından önümüzdeki Cuma günü de Keles’te olacaklarını söyledi. Doğader, TMMOB ve Bursa Barosu’nun Yunuseli Havaalanı’nın yangın üssü olarak değerlendirilmesi hususundaki açıklamalarını dikkate aldıklarını belirten Başkan Bozbey, süreç boyunca paydaş olarak tüm fikirleri masaya yatırıp hep birlikte değerlendireceklerini anlattı. Kentsel dönüşüm çalışmalarına ‘Altıparmak-Çarşamba proje alanı’ çalışmalarıyla başladıklarını hatırlatan Başkan Bozbey, katılımcı bir modelle başlatılan çalışmalarla bölgeyi tekrar eski prestijli günlerine kavuşturmayı hedeflediklerini dile getirdi. Bursalı esnafa da sesleyen Başkan Bozbey, iş yeri önlerini temiz ve düzenli tutmanın, yaya yollarını işgal etmemenin ve yaya haklarına saygılı olmanın kentin düzeni için önemli olduğunu vurguladı. Uluslararası Bursa Festivali’nin 62. yılını büyük bir coşkuyla açtıklarını hatırlatan Başkan Bozbey, tüm Bursalıları birbirinden değerli kültür sanat faaliyetlerine katılmaya davet etti. Bursa Kent Konseyi ile birlikte plastik kullanımının azaltılması amacıyla dünya çapında yürütülen ‘Plastiksiz Temmuz Hareketi'ne destek verdiklerini hatırlatan Başkan Bozbey, tüm vatandaşların da plastik tüketimini azaltarak bu harekete destek olabileceğini anlattı. Bursa’nın geleceğine yön verecek stratejik plan çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdürdüklerini söyleyen Başkan Bozbey, 17 ilçeyi ziyaret ederek başlattıkları 2025-2029 stratejik plan çalışmaları kapsamında kurum içi eğitimlere de aralıksız devam ettiklerini ifade etti. Bursa'yı daha ileriye taşıyacak adımları atmayı hedeflediklerini dile getiren Başkan Bozbey, “17 ilçe belediye başkanımızla birlikte çıktığımız bu yolda, ortak akılla, katılımcı bir yönetim anlayışıyla hareket ederek Bursalıların tamamını gülümseteceğiz. Gelecekteki Bursa’yı yeşil alanları genişlemiş, trafik sorunu çözülmüş, sosyal ve kültürel hayatı zenginleşmiş, her bir bireyin kendini güvende ve mutlu hissettiği bir şehir olarak görüyoruz. Geçtiğimiz günlerde 2025-2029 strateji toplantısı için bir araya geldiğimiz Genel Sekreterimiz, genel sekreter yardımcılarımız, daire başkanlarımız, BUSKİ ve iştiraklerimizin yöneticileriyle eğitimden sağlığa, ekonomiden turizme kadar her alanda güçlü bir bursa inşa etmek amacıyla sizler için çalışıyoruz. Personelimiz ve sivil toplum kuruluşu paydaşlarımızla stratejik plan toplantılarımız da sürüyor. Bursa’mızın geleceği için ortak akıl, şeffaflık hesap verebilirlik olmazsa olmazımızdır. Bursa'nın nefes almaya başladığı, her bir vatandaşımızın bu güzel şehrin bir parçası olmaktan gurur duyduğu bir gelecek bizim en büyük hedefimiz” diye konuştu.

“Bursa'yı daha güzel bir şehir haline getirebiliriz”

Stratejik planı ve kentin geleceğini vatandaşların istek ve beklentileri doğrultusunda oluşturmak istediklerini anlatan Başkan Bozbey, “Web sitemizde bulunan anket ile bize düşündüklerinizi aktarabilir, Bursa için hayallerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Katkılarınız, daha yaşanabilir ve güzel bir Bursa için yapacağımız çalışmalara yön verecektir. Bursa için attığımız her adımda sizlerin desteği ve güveni bizim için en büyük motivasyon kaynağıdır. Birlikte çalışarak, Bursa'yı daha güzel, daha yaşanabilir bir şehir haline getirebiliriz. Şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkemizden ödün vermeden, sizlerin desteğiyle daha nice güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum” dedi

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159
banner153