Borusan Lojistik: Teknoloji ile yarattığımız farklılıklarla sektörün öncüsüyüz
Borusan Lojistik Hizmetleri Genel Müdürü Serdar Erçal düzenlenen basın toplantısında hem Borusan Lojistik’in 2023 yılını faaliyetlerini hemde 2024 planlarını paylaştı. Serdar Erçal, toplantıda eTA ile (Elektronik Taşımacılık Ağı) ile ilgili bilgilerde verdi. Serdar Erçal, teknolojide yarattıkları farklarla sektörün öncüsü olduklarını söyledi. 2024 yılında bir ekonomide yavaşlama beklentisi içinde olunduğunu ve bu yavaşlamayı da Eylül-Ekim-Kasım ayında yaptıkları faaliyetlerde gördüklerini belirten Serdar Erçal, “Son çeyrekte geçen yıla göre yüzde 10 daralma yaşadığımız görüyoruz. 2024 yılında yavaşlamanın da devam edeceğini düşünüyoruz, Enlasyonla mücadele ile için de bu isteniyor. Bu Türkiye’nin daha sağlıklı bir yapıya ulaşması içinde gerekli olan bir süreç olarak gözüküyor. Her müşteri ile görüştük. Hepside 2024 yılında küçülme bekliyor ve içlerinde benim geçen seneden daha iyi işim olacak diyen de yok” dedi. 2024 yılında filoyu büyütmeye yönelik daha temkinli davranacaklarını belirten Serdar Erçal, “Filomuzdaki eskiyen araçları yenileyeceğiz. Biz bakımla uğraşmak istemiyoruz. Arabalarımızın yolda kalması gibi bir durumu müşterilerimize yaşatamayız. Toplam 250 özmal aracımız var. Kiralık olarak da bizimle çalışan yaklaşık 1000 araçlık bir filomuz var” dedi.
Borusan Lojistik’in 1973 yılında kurulduğunu belirten Serdal Erçel, ilk olarak yurtiçinde geldikleri noktayı aktardı: Yurt içinde 8 bin noktaya günlük dağıtım kapasi¬tesi, 450 bin m2 kapalı ve açık depolama alanı, 28 aktarma merkezi ile depolama, özel dağıtım ve parsiyel taşımacılık, gümrükleme, karayolu komple taşımacılık, oto taşımacılığı, araç stoklama ve sevk öncesi araç kontrol (PDI) hizmetlerini sunuyoruz” dedi.
2023 cirosu 684 milyon dolar
Borusan Lojistik artan iş hacmi ve faaliyetleriyle büyümeye devam ettiklerini belirten Serdar Erçal, “Ciromuz 684,8 milyon$ olurken eTA’da yıllık 400 bin FTL taşıması gerçekleştiriyoruz. 8 bin noktaya günlük dağıtım kapasitemiz, 450 bin m2 kapalı ve açık depolama alanımız, 2 milyon m3 araç elleçleme hacmimiz bulunuyor. Yıllık 55 bin ihracat elleçlemesi yapıyoruz. Hava taşımacılığında yıllık 7,4 milyon kilo ücret ağırlığımızın yanında 15 bin m2 antrepo ve 3 bin m2 elektrikli araçlara tam uygun PDI alanımız bulunuyor. Türkiye’nin ilk 100 firma arasında ilk 100’e yakınız. Çalışan sayımız da 4 bine yaklaştı” dedi.
2015 yılında kurduğumuz Borusan Eşittir Platformu kapsamında Borusan Lojistik olarak, tüm çalışanlarımız adına daha iyi çalışma koşulları sağlamak için cinsiyet eşitliğini gözeten uygulamalar ve çalışma hayatını kolaylaştıran kapsayıcı çözümleri ön plana çıkartmak ana hedeflerimizden. Yukarıda anlattığımız projeler haricinde kadın çalışanlarımıza aynı zamanda Holding olarak tüm grup şirketlerimizde anaokulu yardımı da yapıyoruz.
Tek bir noktadan hizmet
Müşterilerine tek bir noktadan lojistik ihtiyaçlarının karşılanmasına olarak sunduklarını da ifade eden Serdar Erçal, “Kendi tesislerimizde depolama hizmetlerinin yanı sıra müşterilerimizin tesis yönetimi ile ana sanayilerdeki müşterilerimizin milk-run operasyonlarının yönetimini de sağ¬lıyoruz. Ayrıca uluslararası taşımacılık alanında kuru yük gemi kiralama, konteyner, karayolu, demiryolu ve havayolu taşımacılığı ile intermodal taşımacılık operasyonlarını gerçekleştiriyoruz. Bu açıdan bakıldığında bir müşterinin dış ticaretinden üretimine ve üretim sonu sevkiyatına kadar uçtan uca tek bir noktadan lojistik ihtiyaçlarını karşılamasına olanak sunuyoruz” dedi.
eTA Mobil uygulama aracına uygun nakliye ihaleleri
Müşterileri için özel çözümler sunan dijital platformlar geliştirdiklerini de vurgulayan Serdar Erçel, “Borusan Lojistik, eTA ile (Elektronik Taşımacılık Ağı), sektörde en iyi müşteri deneyimini sunma hedefiyle faaliyetlerini yürütürken, aynı zamanda bir teknoloji şirketi olarak da paydaşları için özel çözümler sunan dijital platformlar geliştiriyoruz.
Borusan Lojistik eTA mobil uygulaması sayesinde, yurt içi yük taşıma ihtiyacı olan müşteri, en uygun aracı hızlıca buluyor. Yük taşımak isteyen TIR ve kamyon sahipleri eTA Mobil uygulama sayesinde aracına uygun tüm nakliye ihalelerini görebiliyor ve uygun bulduğu yüke teklifini vererek tır/kamyon garajlarına uğramasına gerek kalmadan işi almasına olanak sağlıyor. Borusan Lojistik’in kısmi dağıtım ağı, 28 aktarma merkezi ile 17 ilde 44 Kara Nakliye Ofisinin yanında Türkiye çapında 81 ilin herhangi birinden diğerine taşımacılığa da olanak sağlıyor.Borusan Lojistik tarafından 2022 yılında Yurt İçi Parsiyel Taşımacılığında 600 milyon desi yük taşırken günde ortalama 1600 ev teslimatı gerçekleştirildi.
Mükemmel müşteri deneyimini hedefleyen “e-ticaret platformlarıyla entegre planlanmış” teslimatlar aynı zamanda “takip edilebilirlik” gibi dijital çözümlerle de destekleniyor. 1.500 m2 açık ve 93 bin m2 kapalı depolama alanına sahip, 2019 yılında açılan Tepeören Operasyon Merkezi, Borusan Lojistik’in ana deposu olarak faaliyet gösteriyor.
2022 yıl sonu itibarıyla Türkiye genelinde 28 depoda toplam 450 bin m2 açık ve kapalı depolama alanı ve 15 bin m2 antrepo alanına sahip olan Borusan Lojistik, kendi depolarının yanı sıra müşteri tesislerinde de depolama hizmeti sunuyoruz.
Uluslararası taşımacılıkla fark yarattık
2022 yılında Borusan Lojistik’in uluslararası alanda yürüttükleri faaliyetler ile fark yarattıklarını da açıklayan Serdar Erçal şunları söyledi: lojistik operasyonları ağırlıklı olarak Avrupa, Kuzey Amerika, Orta Doğu, Orta Asya ve Uzak Doğu odağında yürütüldü. 2022 yılı faaliyet döneminde geniş bir acente ve ortaklık ağı, Almanya ve Çin ofisleri ile Uluslararası Taşımacılıkta fark yarattık. Kara taşımacılığında yıllık 55 bin ihracat elleçlemesi, hava taşımacılığında 7,4 milyon kilo ücret ağırlığı ve deniz taşımacılığında 26.900 TEU yük taşımacılığı gerçekleştirildi.
Geleneksel lojistik sektörünü daha verimli kılabilmek, iş modelini yeni nesle uyarlamak gibi bir misyon edinerek yatırımın yüzde 52’sini IT ve Ar-Ge projelerine ayırarak altyapıyı dönüştürüyor
eTA Platformu Nedir?
Serdar Erçal, Borusan Lojistik bünyesinde kurulan eTA (Elektronik Taşımacılık Ağı ile de ilgili bilgiler verdi, yenilikleri paylaştı: Borusan Lojistik bünyesinde kurulan eTA (Elektronik Taşımacılık Ağı), yurtiçinde yükünü taşıtmak isteyen yük sahipleri ile eTA üyesi bireysel kamyon ve tır sürücülerini bir araya getiriyor. Tüm sorumluluğu üzerine alan ve müşterinin tek kontağı olarak konumlanan eTA’da yük sahibine sadece sipariş vermek kalıyor. eTA Platformu; yükü olan müşterilerine web sitesi üzerinden hızlı araç tedarik ederken, aracı olan tır ve kamyon sahiplerine de mobil uygulaması üzerinden, garaja gitmeye gerek duymadan yük buluyor.
En uygun fiyatlamayı yapabilmek için gerekli en temel bilgiler yük sahibinden alındıktan sonra, portal üzerinden yük sahibine hızlıca araç tedarik ediliyor. Spot ve kontratlı operasyonların tüm performansı platformda dashboardlarla takip edilebilirken müşterilerin siparişleriyle ilgili pek çok detaya buradan ulaşılabiliyor. Sipariş tarihinden ücretlere ve yük bilgilerine kadar tüm detaylar hızlıca raporlanabiliyor. Bunlar dışında çok daha kullanıcı dostu ve hızlı bir arayüze geçen eTA, müşterilerinin ihtiyaçlarına çözüm üretmeye devam ediyor.
SPOT veya kontratlı operasyonların tüm performansı platformda dashboard’larla takip edilebiliyor. Şikâyet veya öneriler de yine bu kanal aracılığı ile ulaştırılabiliyor. Bunun yanında iş süreçlerini mümkün olan her adımda dijitalleştirerek, operasyonlarını hızlandırıp yalınlaştıran Borusan Lojistik, benzer ihtiyaçlara sahip birçok yurt içi yükünü taşıtmak isteyen yük sahibi için standart ve hızlı çözümler sunarken, kurumsal müşterilerinin farklılaşan ihtiyaçlarında kendilerine özel çözümleri birlikte geliştiriyor ve sistemlerine entegre ediyor.
eTA ile ilgili 2023 yeniliklerimiz nedir?
eTA’nın Müşteri Portali
eTA platformu ile müşteri, kamyoncu ve lojistik firmaların problemlerinin büyük bir kısmını otomatik olarak çözmüş oluyoruz. eTA Platformuna 200 binden fazla kamyon ve TIR kayıtlı. Bu yıl yeni arayüzümüzü de canlıya aldık, bu sayede müşterilerimiz eTA Portal üzerinden siparişlerini hızlıca web üzerinden verebiliyorlar. Kullanıcı dostu ve hızlı ara yüzü sayesinde yurt içinde yıllık 400 bin sefer ile büyük bir taşıma ağını yönetiyoruz.
Dijital Cüzdan ve eTA Lig
Dijital cüzdan uygulamasında; kamyon ve tır kaptanlarının gerçekleştirdikleri sefer sonunda ödemeleri mobil uygulama üzerindeki dijital cüzdana yatıyor. Tam bir mobil bankacılık gibi. İsterlerse parayı çekmeden mobilden ödeme yapabilir isterlerse hemen anlaşmalı ATM’lerden nakit olarak çekebilirler. Dijital cüzdanlar arası transfer de ücretsiz. Her bireysel sürücünün dijital cüzdanı bulunuyor. Bu sayede, ödenen navlun ücretleri çok daha şeffaf ve kendileri için daha hızlı ve kolay oluyor.
eTA Lig sadakat programı ise, mobil uygulama üzerinden sefer aldıkça puan toplayabildikleri bir ödül sistemi. Yaptığı dijital sefer başına puan kazanan uzun yol kaptanlarımız, eTA Lig’in avantajlı dünyası sayesinde ödemelerinde kazancımıza ortak oluyor! eTA Lig’e dahil olarak, anlaşmalı yerlerde indirimli alışveriş yapabilir, kazandığın puanları harcarken de indirim oranına göre puan iadesi kazanabilirler. Sefer başına kazanılan puanları indirimli üye iş yerlerinde harcayabilirler. Üstelik de toplanılan puanlarla anlaşmalı markalarda alışveriş yaparken hemen puan iadeleri sistemden geri dijital cüzdanlarına yatıyor ve yeniden kullanabilirler. Bunun için eTA Mobil uygulamayı ücretsiz indirip, araç bilgilerini girip, sefer yapmaya başlamaları yeterli. Menüden eTA Lig sekmesinde gerekli yönlendirmeleri görebilirler. Bu iki geliştirmeyi de spot çalışan bireysel tır kaptanlarımızın hayatını biraz daha kolaylaştırabilmek ve daha faydalı olabilmek için tasarlayıp hayata geçirdik.
Sürdürülebilirlikle İlgili Aksiyonlarımız
“Sürdürülebilirlik Borusan Lojistik’in odaklandığı bir diğer önemli başlık” açıklamasında bulunan Serdar Erçal, “Bu çalışmalarını Borusan Holding ile paralel olarak iklim, insan ve inovasyon başlıkları altında yönetiliyor.
İklim Dünyadaki karbon salınımının %5,5’i lojistik ve ulaştırma sektörlerinden kaynaklı olarak gerçekleşiyor ve AB’de %7 emisyon artışı ile trendi tersine çeviren tek sektör olarak görünüyor. Tüketim alışkanlıkları ve e-ticaretteki büyüme de dahil edilince sektörün çevresel ve sosyal dönüşümünün oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz. Borusan Lojistik olarak biz de bu riskin farkındayız ve karbon azaltımı için geliştirmelerimizi ve yatırımlarımızı yapıyoruz. Çalışmalarımızın ve sektörü dönüştürme çabamızın, bundan yaklaşık 20 yıl önce de vardı. Karbon emisyonunu azaltmak adına bir bakış acısı koymak bizler için önemli. Biz bu konuda sektörün öncüsüyüz. Özellikle teknoloji ile yarattığımız farklılıklarla boş km azaltmak, rota optimizasyonu ile aynı ürünü daha az km sarf ederek dağıtabilmek,, araçların geri dönüşlerini değerlendirebilmek tüm bunlarla birlikte Türkiye içerisinde gerek yakıt, gerekse karbon emisyonu anlamında daha verimli çalışarak azaltabilmek çok önemli. Bu çalışmalar ile yaklaşık 12 bin tondan daha fazla karbon emisyonunu engelledik. Bu 30 bin ağaca denk geliyor. Bu tek başına yeterli değil.. 2006 yılından beri her 10 taşımamızda diktiğimiz 1 ağaç sayesinde 600.000 ağacın üzerinde bir orman alanı yarattık ve bu çalışmalarımıza da hala devam ediyoruz. 2011 yılından beri sektörde ilk ISO 14064 Karbon Ayak İzi doğrulaması yapan lojistik firmasıyız, dolayısıyla verilerimizi de 12 yıldır doğruluyor ve takip ediyoruz. Emisyon ticaret sistemine uyumlanmada, dijitalleşmeyi de kullanarak emisyonlarımızı doğru ve güvenilir olarak ölçümlüyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın vermiş olduğu Yeşil Lojistik belgesini, intermodal taşımalarımız, yenilenebilir enerji kullanımı, yeşil paketleme ve su – karbon – enerji yönetimi sertifikalarımız doğrultusunda, ilk alan lojistik firmalarından biri olduk. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen tüm projelerimizden kaynaklı 12.365 ton (30 bine yakın ağaç) emisyonu önledik bunun %80‘lik kısmı ise ana işimizde iş yapışımızı dönüştürerek rota planlaması, boş dönüşlerin azaltılması, intermodal taşımacılık kaynaklı gerçekleşti. 3 tesisimizde güneş enerjisi kullanıyoruz. 90 bin metrekarelik en büyük tesisimiz olan Tepeören Operasyon Merkezini yüzde 60 yenilenebilir enerji kullanımı ve yüzde 40 yeşil enerji satın alması ile, fosil yakıt kullanımını da sıfırlayarak karbonsuz tesis haline getirmeyi başardık. Elektrikli araçlarımız ile mikro dağıtıma yurtiçinde başlıyoruz. Lityum iyon pilli ekipman dönüşümü, verimli depo yönetimi faaliyetleri ve led dönüşümleri ile de enerji verimliliğini sağlıyoruz.
Bu yıl ayrıca Tepeören Operasyon Merkezimiz Sürdürülebilir Kalkınma Derneğinin Duyarlı Ol projesinde Altın Seviyede sertifikalandırılan ilk ve tek tesis oldu.
İnsan başlığında insan odaklı bir kurum kültürü ve toplumsal gelişim adına çalışanları için mutlu, sağlıklı ve güvenli çalışma ortamını sağlamayı önceliklendiren Borusan Lojistik, işin geleceğine, yetenek gelişimine ve çeşitliliğe katkı sağlamak amacıyla daha eşit, adil ve kapsayıcı olmak için çalışıyor. Kadınların güçlenmesi, çocukların bilinçlendirilmesi için sosyal sorumluluk projeleri ve iş ortamında geliştirmeler yapıyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliği kapsamında depolarımızda çalışan kadınlara mevcut görevlerinin yanında eğitim aldırarak operatör ehliyeti almalarına da destek sağlıyoruz.
Yine 2023 yılı içerisinde kadın tır şoförleri yetiştirmek üzere kadın çalışanları işe alınırken ehliyet alma süreçleri de desteklenmeye devam ediyoruz. Araç lojistik merkezinde baştan sonra bir hattı sadece kadın çalışanlarla çalıştırma kapasitesi bulundurduk. Ve konuyla ilgili çalışmalara devam ediyoruz.
Eğitimin de önemli olduğunun bilincindeyiz, çalışanlarımızın çocuklarını geleceğe hazırlamak ve bilinç kazandırmak için “Yeşil Çocuk Festivali” hareketi başlattık. Borusan Lojistik ofis ve saha çalışanlarımızın çocuklarının katıldıkları etkinlikte yeni nesillere sürdürülebilirlik algısını yerleştirmeyi amaçlıyoruz. Tüm Türkiye’deki depo ve ofislerinde yaygınlaştırmak istediğimiz organizasyonu bu yıl yaptık ve önümüzdeki yıl da devam edeceğiz.
İnovasyon başlığındaysa yenilikçi projeler yer alıyor. Emisyonu azaltmaya yönelik “Boş Dönüş Azaltılması”, “Alternatif Rotalamayla Emisyon Azaltılması”, “Led Aydınlatma Dönüşümü” ve “Yenilenebilir Enerji Kullanımı” projelerimiz ile insan sağlığı ve güvenliğine yönelik “Rampa Güvenliği” ve “Yaya Güvenliği” projelerimiz bunların başında geliyor.
Madde madde iletmek gerekirse şu şekilde açıklayabiliriz.
-eTA ve tüm hizmet kalemlerimizde süreç dijitalleşme
-Yapay zekâ ile veri öğrenme, tahminleme projeleri
-RPA beyanname yazımı ve benzer projeler
-Rota optimizasyonu
2023 yılı ekonomik anlamda Borusan Lojistik için nasıl geçti?
2023 yılını da değerlendiren Serdar Erçal şunları söyledi: 2023 yılında yurtiçi faaliyet alanlarımızda gösterdiğimiz performansımız olumlu diyebiliriz. Özellikle otomotiv lojistiği alanında ve depolama faaliyetlerinde öngörümüzün üzerinde bir performans gösteriyoruz. Tedarik zinciri yönetimi yaptığımız Milkrun operasyonu da oldukça iyi sonuçlar üretti.
Yurtdışı faaliyetlerimizde ise düşüş trendinde olan global navlun endeksleri ve Türkiye’nin ihracatı kaynaklı olarak hedeflerimizden ve geçen yıl sonuçlarımızdan bir miktar geri kaldık. Ancak, toplam Borusan Lojistik Hizmetleri olarak geçtiğimiz yıllara göre daha iyi sonuçlar üretmiş olduk. Burada en büyük sorunlardan birisi, artan iş hacimlerine paralel olarak işletme sermayesi ihtiyacının artması ve bunun finansmanı. İş modeli olarak yüksek bir işletme sermayesi ihtiyacı oluşuyor. Finansal piyasalardaki sıkışıklıktan dolayı müşterilerin vadeleri arttırmaya çalıştığını, tedarikçilerimizin nakde ulaşmasının zorlaştığını ve bu sebeple de bizim üzerimizdeki yükün arttığını gözlemliyoruz.
2024 planlarımız
Serdal Erçal; 2024 yılında dijitalleşmenin ve sürdürülebilirliğin tüm iş süreçlerinin merkezinde olmaya devam edeceğini vurgulayarak şunları söyledi: Bununla birlikte müşterilerimize en iyi deneyimi sunmak için çalışmalarımızı hızla sürdüreceğiz.
Otomotivdeki önemli sektörel yatırımlar ve yeni oyuncularla birlikte, araç lojistiğinde operasyon olarak büyüyoruz. Ayrıca pazara yeni oyuncuların girmesiyle hizmet verdiğimiz müşteri sayımız da artmaya devam ediyor. Elektrikli araçlara tam uygun 3 bin m2 PDI alanımız ile büyüme vaat eden bir segment için de hazırlıklarımızı yapıyoruz.
Geçtiğimiz yıllarda Çin’de bir şirket aldık ve Almanya’da Avrupa pazarına özel bir ekip kurarak etki alanımızı genişletmiştik. Buradaki organizasyonumuzu özellikle insan kaynağı ile daha da güçlendiriyoruz. Hem karayolunda yaşadığımız darboğazlara alternatifler yaratmak açısından hem de daha yeşil bir taşıma modu oluşuyla intermodal taşımacılık da odağımızda.
Bugün yurtiçi komple taşımacılık hizmetlerimiz için hizmet verdiğimiz eTA Platformunun verdiği hizmeti özellikle tır ve kamyon sürücüleri tarafında derinleştirerek, niş ve faydalı hizmetleri arttırmaya, mobil uygulamayı da her geçen gün daha kolay kullanılır olmasına özen göstererek çalışmalarımıza devam ediyoruz.
Kamyon ve tır şoförleri için Kamyoncu Değerlidir başlığında projelerimizi geliştirmeye devam edeceğiz.
Lojistik Sektöründeki Dijital Yolculuğumuz
Serdar Erçal, lojistik sektöründeki dijital yolculukları hakkında da bilgi verdi:
Bugün müşterilerine sadece konvansiyonel değil dijital olanaklarla en iyi deneyimi yaşatmayan şirketlerin yaşaması mümkün değil. Biz de çoklu kanallarla en iyi müşteri deneyimi üzerinde sürekli çalışıyoruz. Yurt içinde yıllık 400 bin sefer ile büyük bir taşıma ağını yönetiyoruz. Bunu da dijitalin her türlü kolaylıklarından faydalanarak yapmak zorundayız. Yurt içinde müşterilerin anlık araç ihtiyaçları ve operasyon performans takipleri için eTA (Elektronik Taşımacılık Ağı) Platformumuzu geliştirmeye devam ediyoruz. Benzer ihtiyaçlara sahip birçok KOBİ için standart ve hızlı çözümler sunarken, kurumsal müşterilerimizin farklılaşan ihtiyaçlarda kendilerine özel çözümleri birlikte geliştiriyor ve sistemlerimize entegre ediyoruz.
Borusan Lojistik Dijital Projelerimiz
Son yıllarda dijital teknolojiler, iş dünyasının birçok sektöründe sadece verimlilik sağlamakla kalmayıp yıkıcı ve dönüştürücü etkiler de yaratıyor. Lojistik sektörü de bundan elbette nasibini alıyor. Borusan Lojistik de lider ve öncü rolüyle ve sektöre olan sorumluluk bilinciyle çalışan yetkinliği ve süreçlerin dijitalleşmesini de öncelikli hedef haline getirerek robotik süreçlerden yapay zekaya, büyük veri analitiğinden arttırılmış gerçekliğe kadar birçok dijital teknolojiyi operasyonlarının bir parçası haline getirmiş durumda.
Bu sayede çevre ve sürdürülebilirlik konusunda çevreye olan etkimizi azaltmak ve sıfırlamak, uzun yol kaptanlarımızın en az yakıt, en hızlı rota ve en kolay dönüş yükü bulmalarını sağlamak, dijitalleşme projeleriyle kurumsal verimliliği artırmak, tamamen dijitalde var olan acentelik gibi yepyeni iş modellerini kazandırmak gibi birçok başlıkta sektöre ve dünyaya katkı sağladığımızı ve bunları arttırarak devam ettireceğimizi söyleyebiliriz..
Ödüller
Serdar Erçal, aldıkları ödüller ile ilgili de bilgiler verdi: Fortune 500 araştırmasında En yüksek net ciro ’da 121.İstanbul’daki şirketler arasında 70. Depolama, Taşımacılık, Lojistik ve Kuryede ise 4. sırada yer aldık
Capital 500 araştırmasında; 153.sıradan 146.sıraya yükseldik. İstanbul’daki şirketler arasında 70, Lojistik sektöründe 3. sırada yer aldık.
Marketing Türkiye ve Akademetre iş birliği ile gerçekleştirilen The ONE Awards ödüllerinde 4.kez Lojistik kategorisinde Yılın İtibarlısı Ödülünün sahibiyiz.
Borusan Lojistik olarak, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği tarafından düzenlenen “Duyarlı Ol! (do!)” projesinde Altın Seviye Sertifika almaya hak kazandık! Tepeören Operasyon Merkezimizle bu sertifikayı alan ilk ve tek tesis olduk.
Happy Place To Work : Lojistik Sektörünün 2023 En Mutlu İşyeri Ödülünü Borusan Lojistik olarak üst üste 2.defa kazandık.
KAL-DER : Borusan Lojistik olarak Sürdürülebilirlik strateji ve çalışmalarımız ile #WorldEconomicForum WEF kriterlerine uygun değerlendirme sürecimizi tamamladık ve Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Ödüllerinde Başarı Ödülü aldık.
Takımlar | O | P |
---|---|---|
1. Galatasaray | 11 | 31 |
2. Fenerbahçe | 11 | 26 |
3. Samsunspor | 12 | 25 |
4. Eyüpspor | 12 | 22 |
5. Beşiktaş | 11 | 21 |
6. Göztepe | 11 | 18 |
7. Sivasspor | 12 | 17 |
8. Başakşehir | 11 | 16 |
9. Kasımpasa | 12 | 14 |
10. Konyaspor | 12 | 14 |
11. Antalyaspor | 12 | 14 |
12. Rizespor | 11 | 13 |
13. Trabzonspor | 11 | 12 |
14. Gaziantep FK | 11 | 12 |
15. Kayserispor | 11 | 12 |
16. Bodrumspor | 12 | 11 |
17. Alanyaspor | 11 | 10 |
18. Hatayspor | 11 | 6 |
19. A.Demirspor | 11 | 2 |
Takımlar | O | P |
---|---|---|
1. Kocaelispor | 12 | 25 |
2. Bandırmaspor | 12 | 24 |
3. Erzurumspor | 12 | 22 |
4. Karagümrük | 12 | 21 |
5. Igdir FK | 12 | 21 |
6. Ankaragücü | 12 | 19 |
7. Ahlatçı Çorum FK | 12 | 19 |
8. Boluspor | 12 | 18 |
9. Şanlıurfaspor | 12 | 18 |
10. Manisa FK | 12 | 17 |
11. Esenler Erokspor | 12 | 17 |
12. Ümraniye | 12 | 17 |
13. Pendikspor | 12 | 17 |
14. Keçiörengücü | 12 | 15 |
15. Gençlerbirliği | 12 | 15 |
16. İstanbulspor | 12 | 14 |
17. Amed Sportif | 12 | 14 |
18. Sakaryaspor | 12 | 13 |
19. Adanaspor | 12 | 7 |
20. Yeni Malatyaspor | 12 | -3 |
Takımlar | O | P |
---|---|---|
1. Liverpool | 11 | 28 |
2. M.City | 11 | 23 |
3. Chelsea | 11 | 19 |
4. Arsenal | 11 | 19 |
5. Nottingham Forest | 11 | 19 |
6. Brighton | 11 | 19 |
7. Fulham | 11 | 18 |
8. Newcastle | 11 | 18 |
9. Aston Villa | 11 | 18 |
10. Tottenham | 11 | 16 |
11. Brentford | 11 | 16 |
12. Bournemouth | 11 | 15 |
13. M. United | 11 | 15 |
14. West Ham United | 11 | 12 |
15. Leicester City | 11 | 10 |
16. Everton | 11 | 10 |
17. Ipswich Town | 11 | 8 |
18. Crystal Palace | 11 | 7 |
19. Wolves | 11 | 6 |
20. Southampton | 11 | 4 |
Takımlar | O | P |
---|---|---|
1. Barcelona | 13 | 33 |
2. Real Madrid | 12 | 27 |
3. Atletico Madrid | 13 | 26 |
4. Villarreal | 12 | 24 |
5. Osasuna | 13 | 21 |
6. Athletic Bilbao | 13 | 20 |
7. Real Betis | 13 | 20 |
8. Real Sociedad | 13 | 18 |
9. Mallorca | 13 | 18 |
10. Girona | 13 | 18 |
11. Celta Vigo | 13 | 17 |
12. Rayo Vallecano | 12 | 16 |
13. Sevilla | 13 | 15 |
14. Leganes | 13 | 14 |
15. Deportivo Alaves | 13 | 13 |
16. Las Palmas | 13 | 12 |
17. Getafe | 13 | 10 |
18. Espanyol | 12 | 10 |
19. Real Valladolid | 13 | 9 |
20. Valencia | 11 | 7 |