banner139
banner69

Sakarya Üniversitesi öğrencileri Otokar ile iş yaşamına hazırlandı

banner113

Türkiye'nin öncü otomotiv üreticisi Otokar, gençlerin gelişimine katkıda bulunmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Otokar’ın mentörlüğünde Sakarya Teknokent A.Ş. iş birliği ile Sakarya Üniversitesi'nden 14 öğrenci mobilite ve optimizasyon alanlarında gerçek problemlere çözüm getirebilecek üç özel proje geliştirdi.

banner114
EĞİTİM 26.06.2024, 11:10 26.06.2024, 11:14 Erkan YILMAZ
Sakarya Üniversitesi öğrencileri Otokar ile iş yaşamına hazırlandı
banner101

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, nitelikli iş gücünün oluşmasına katkı sağlamak ve gençleri geleceğe hazırlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Otokar, 4 ay önce Sakarya Üniversitesi öğrencileri ile özel bir çalışmaya imza attı. Üniversite öğrencilerinin gelişimine katkı sağlamak, sanayide gerçek problem ve çözüm yöntemleri ile tanıştırmak, üniversite-sanayi iş birliği sinerjisini artırmak amacıyla yapılan iş birliğinde Sakarya Üniversitesi’nden 14 öğrenci görev aldı.

Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakülteleri ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden seçilen ve bitirme tezi hazırlığında olan öğrenciler, üç gruba ayrılarak üç farklı projeye odaklandı. 14 hafta boyunca Otokar yöneticilerinin de destek ve yönlendirmelerini alan öğrenciler, gerçek iş hayatından seçilen mobilite çözümleri ve optimizasyon problemleri alanında 3 farklı konu üzerinde yoğunlaştı. Proje süresince, öğrencilere Agile (Çevik) Yönetim eğitimleri verildi ve sanayide karşılaşılan problemlerin çözümü için gerekli bilgi ve deneyim kazandırılarak iş hayatına hazırlanmaları sağlandı.

Projelerini sunarak başarılarını taçlandırdılar

Kazandıkları teorik bilgileri bitirme tezi sürecinde Otokar yöneticilerinin rehberliğiyle pekiştiren öğrenciler, bugün tamamladıkları projelerini sunmak için sahne aldı. 14 genç, dört ay boyunca emek verdikleri projeleri Otokar yöneticilerine, Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısına, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Dekanına ve Sakarya Üniversitesi Teknokent Üst Yönetimine sundu.

Geleceği inşa eden atölye mutfağında yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Otokar Ticari Araçlar İş ve Strateji Geliştirme Direktörü Cenk Evren Kükrer, "Geride bıraktığımız 4 aylık süreçte bilgiler harmanlandı, yeni hayaller filizlenerek projelere dönüştü. 14 genç yeteneğimizin mobilite ve optimizasyon problemleri alanındaki üç farklı bitirme tezi projesinde gösterdikleri üstün başarıyı kutluyoruz. Projede emeği geçen herkese, kıymetli akademisyenlerimize, gecesini gündüzüne katarak aralıksız çalışan ve cesur hayalleriyle geleceğe yön verecek gençlerimize teşekkür ederiz. Otokar olarak, gençlerimizin yenilikçi vizyonlarıyla 'Yapılmayanı Yapmaya' devam edeceğiz" dedi.

Otokar ile yapılan bu projenin öğrencilere bir çok deneyim kazandırdığını belirten Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, “Öğrencilerimizin projelerini hep beraber dinleme fırsatı bulduk. Çok yoğun bir emek harcandığı çok belli. Buluştukları iş ortamı sayesinde öğrencilerimizin, zaman yönetiminden tutun sorunları çözme noktasına kadar takım halinde çalışma becerilerini kazandıklarını görüyoruz. Bu ortamın oluşmasını sağladığı için Sakarya Teknokent’e, Otokar firmamıza ve tüm yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159
banner153