banner92
banner69

Škoda’nın Yeni Elektriklisi Elroq dünya prömiyeriyle tanıtılacak

Markanın C-SUV segmentindeki ilk elektriklisi olacak Elroq, farklı batarya ve güç seçenekleriyle dikkat çekiyor. Yeni Elroq tek şarjla 560 kilometreden daha fazla menzile sahip olacak. Skoda, elektrikli araç ürün yelpazesini Elroq ile genişletmeye hazırlanırken, markanın ilk tam elektrikli C-SUV modeli, sürdürülebilirlik konusunda da çıtayı farklı bir seviyeye taşıyor. Yeni Škoda Elroq, geri dönüştürülmüş kompozit malzemeler Recytitan ve Technofil dahil olmak üzere gelişmiş sürdürülebilir iç mekan özellikleriyle üretilecek.

banner114
Škoda’nın Yeni Elektriklisi Elroq dünya prömiyeriyle tanıtılacak

Škoda’nın çevreyi koruma ve karbon ayak izini azaltma konusundaki kararlılığının altını çizen Elroq, markayı sürdürülebilirlik hedeflerine bir adım daha yaklaştıracak. Škoda’nın yeni “Modern Solid” tasarım diline uygun olarak geliştirilen Elroq’un kabinindeki şık görünüm, ferahlık ve geniş iç hacim, sürdürülebilir malzemelerle tamamlanıyor. 2024’ün son çeyreğinde gerçekleştirilecek dünya prömiyeriyle tanıtılacak Yeni Škoda Elroq’un, koltukları ve döşeme kumaşları geri dönüştürülmüş plastik şişelerle birlikte marka için bir ilk niteliğindeki atık giysilerden üretilecek.

Daha fazla sürdürülebilir malzeme içeren kabin tasarımları

Yeni Škoda Elroq’un kabini markanın çevreci yaklaşımını ileriye taşıyan her biri daha fazla sürdürülebilir malzeme içeren dört farklı tasarım temasına sahip olacak. Kabininde Studio, Loft, Lodge ve Suite olmak üzere dört farklı tasarım tercihi sunacak Elroq, Loft kabin tasarımında yüzde 78 oranında geri dönüştürülmüş PET’ten, yüzde 16 seviyesinde yeni PET’ten ve ilk kez Škoda modellerinde kullanılan yüzde 6 oranında geri kazandırılmış tüketici sonrası giysilerden elde edilen Recytitan adlı bir malzeme yer alıyor. Marka, sürdürülebilirliği daha da artırmak adına Elroq'un Loft kabin tasarımında kapı panelleri, koltuk kılıfları, ön panel ve kol dayama gibi alanlarda da bu materyali kullanıyor. Koyu gri ve mavi kumaş ile birlikte koyu renk suni deri detaylar, sarı renkte kontrast yaratan dikişlerle tamamlanıyor.

Yeni Škoda Elroq’un Lodge kabin tasarımı ise Technofil adlı bir materyal içeriyor. Yüzde 75 oranında geri dönüştürülmüş ECONYL elyaf ve yüzde 25 polyesterden oluşan Technofil materyali, eski balık ağları ve kumaş artıkları gibi kaynaklardan elde ediliyor. Mükemmel aşınma direnciyle bilinen ECONYL naylon, aynı zamanda yüzde 100 yenilenebilir olmasıyla dikkat çekiyor. Böylece ipliklerde kalite kaybı olmadan tekrar geri dönüştürülüp kullanılabilmesi mümkün oluyor. Siyah kumaş açık gri suni deri ile eşleştirilen bu tasarımda, turuncu dikişler ve turuncu emniyet kemerleri ise şık bir kontrast yaratıyor. Tüm bu materyal seçimleri, sıfır emisyonlu Elroq'un daha sürdürülebilir ve çevreci bir otomobil olmasına katkı sağlıyor.

Mükemmel yol arkadaşı Elroq ile tek şarjda 560 km menzil

Markanın C-SUV segmentindeki ilk elektriklisi olacak Elroq, farklı batarya ve güç seçenekleriyle dikkat çekiyor. Yeni Elroq tek şarjla 560 kilometreden daha fazla menzile sahip olacak. 175 kW'a kadar DC şarj hızını destekleyen Elroq’un bataryası, 28 dakikadan daha kısa sürede yüzde 10’dan yüzde 80’e kadar şarj olabiliyor. Elroq, aynı zamanda tüm Škoda modellerinde olduğu gibi geniş iç hacmi ve pratik kullanımıyla da öne çıkıyor. 470 litre bagaj hacmine sahip Elroq, arka koltuklar katlandığında 1580 litrelik hacim sunuyor.

Yorumlar (0)
banner92
banner117
15
açık
banner159
banner153