banner92
banner69

Maxus e-Deliver 3 en çok tercih edilen elektrikli ticari araç oldu

Maxus, 2023 yılında Doğan Trend Otomotiv güvencesiyle “Elektriğin Bereketi” diyerek giriş yaptığı Türkiye’de, yüksek verimlilik arayan firmaların tercihi oldu. Temmuz ayı sonu itibarıyla Maxus e-Deliver 3 modeli, ulaştığı 220 adetlik satışla pazardaki payını yüzde 42’ye çıkardı ve en çok tercih edilen model oldu.

banner114
ELEKTRİKLİ VE HİBRİT ARAÇLAR 17.08.2024, 16:28 17.08.2024, 16:37 Erkan YILMAZ
Maxus e-Deliver 3 en çok tercih edilen elektrikli ticari araç oldu

Dünyanın en büyük otomotiv üreticilerinden SAIC bünyesindeki İngiliz orijinli köklü marka ve elektrikli ticari araç üreticilerinden Maxus, kısa süre önce giriş yaptığı Türkiye’de yeni elektriklenen ticari araç pazarında dikkat çekiyor. Maxus, e-Deliver 3 modeli ile özellikle şehiriçi operasyonları ağırlıklı olan ticari işletmelerin radarına girmeyi başardı. Sürdürülebilir mobilite vizyonuna kararlılıkla sahip çıkan Doğan Trend Otomotiv’in Türkiye’de temsil ettiği marka, yılın ilk yarısında kendi segmentinde zirvenin sahibi oldu.

Elektrikli ticari araç dönüşümü başlıyor

Doğan Trend Otomotiv Elektrikli Ticari Araçlar Satış Direktörü Cem Aşık, “Ticari araçların elektrikli dönüşümü henüz çok yeni bir olgu. Dolayısıyla içinde bulunduğumuz segment şu an için dar bir segment. Bununla beraber ülkemizin ihtiyaç duyduğu verimlilik ve dışa bağımlılığın azaltılması açısından ticari araçların elektriklenmesinin çok önemli olduğunu biliyor ve gelecekte daha hızlı bir büyüme trendi yakalayacağına inanıyoruz” dedi ve şirket olarak bu vizyona katkı sunmaya çalıştıklarını iletti.

“Elektriğin Bereketi” lider oldu!

2023’te ülke lansmanı yapılırken ürünün özelliklerini ve kullanıcı faydasını en yalın ifadeyle anlatacak şekilde “Elektriğin Bereketi” sloganını benimseyen Maxus, Türkiye’deki ilk modeli olan %100 elektrikli e-Deliver 3 ile elektrikli hafif ticari araç pazarının ilk sırasında yer aldı. 2024 senesinde ilk yedi ay sonunda 220 adetlik satışla pazardan yüzde 40 üzerinde pay alırken yeni e-Deliver 5, e-Deliver 7 ve e-Deliver 9 modellerinin de katkılarıyla öncülüğünü sürdürmeyi hedefliyor.

İngiltere’de 1896’da kurulan ve 2009 yılında otomotiv devi SAIC çatısı altına giren Maxus, Avrupa’da 20’den fazla ülkede operasyonlarını sürdüren ve geniş bir ürün gamına sahip bir marka olarak 2024 yılının ilk yarısında Avrupa’da elektrikli van ve pick-up pazarında yüzde 5 pazar payına ulaştı. Türkiye’de 20’nin üzerindeki noktada satış ve satış sonrası hizmet veren marka ülke çapında kapsama alanını genişleterek çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Yakıt giderlerini düşürmek isteyen işletmelerin tercihi

Elektrikli ticari araç dönüşümü tüm dünyada henüz yeni başladı. Üreticiler yeni alternatifleri piyasaya sunmaya çalışıyor ve her yeni modelle birlikte farklı bir müşteri segmentinin ihtiyaçları da giderilir hale geliyor. İşletme giderleri arasında yakıtın önemli yer tuttuğu firmalar öncelikli olarak elektrikli araç tercih etmeye başladı. Her yeni modelin farklı müşteri gruplarının ihtiyaçlarına hitap edeceğini aktaran Elektrikli Ticari Araçlar Satış Direktörü Aşık: “Maxus, çok uluslu kuruluşların yanı sıra, şehir içi dağıtım yapan işletmelerin ilgi gösterdiği bir marka haline geldi. Maxus’un yenilikçi ve çevre dostu araçları, kargo taşımacılığı ve dağıtım sektörlerinde yeni bir dönemin kapılarını aralıyor” dedi.

Doğan Trend Otomotiv elektrikli ticaride de öncü oldu!

Bir Doğan Holding şirketi olan Doğan Trend, grubun sürdürülebilirlik vizyonuna kendi sektöründeki elektrikli dönüşümüne verdiği önemle sahip çıkıyor. Otomobil segmentindeki tecrübenin ardından ticari araç segmentinde de elektrikli dönüşümün öncülerinden oluyor. Ülkemizin cari açığındaki önemli parametrelerden biri enerji ihtiyacımızın gittikçe artması ve bu ihtiyaç petrol ithalatını artırıyor. Elektrikli araçlar petrole bağımlılığı azalttığından elektrikli araçlara dönüşüm, sadece çevre açısından değil ekonomik anlamda da büyük önem taşıyor.

Yüzde 85 yakıt tasarrufu, 5m3’e yakın hacim ve teknolojik özellikler!

%100 elektrikli Maxus e-Deliver 3, sessiz ve konforlu sürüşüyle binek araç konforu sunan bir ticari araç. 118 kW (160 PS) gücündeki elektrik motoruyla güçlü ve çevik olan e-Deliver3, 371 kilometrelik WLTP şehir içi menziliyle işletmelerin ihtiyaçlarını karşılıyor. Yüksek kapasiteli bataryası ile rakiplerinden ayrışan markanın modelleri yüzde 85’e varan tasarruf sağlıyor. Maxus e-Deliver 3, 5 yıl/100.000 kilometre araç garantisinin yanı sıra sunduğu 8 yıl/160.000 kilometre batarya garantisiyle de fark yaratıyor.

4555 mm uzunluğu, 1780 mm genişliği ve 1895 yüksekliği ile Maxus e-Deliver 3, orta boy hafif ticari araçlar arasında önemli bir boşluğu dolduruyor. 2910 mm’lik dingil mesafesiyle de dikkat çeken araç, elektrikli rakipleri ile kıyaslandığında şehir içi kullanım için en uygun araç haline geliyor. 4.8 metreküplük yükleme hacmine sahip araç, 910 kilogramlık taşıma kapasitesiyle beklentileri karşılıyor. Geniş yükleme alanıyla da göz dolduran e-Deliver 3, 2 adet Euro Palet’lik yük taşıma alanı sunuyor. Aracın standart donanım listesinde ise Apple CarPlay ve QDLink’i destekleyen 7 inç dokunmatik ekran, geri görüş kamerası, ısıtmalı koltuklar, otomatik klima, hız sabitleyici, otomatik farlar ve elektrikli ayarlanabilen ısıtmalı yan aynalar yer alıyor.

İşyerinde şarj imkânı ve %100 maliyet kontrolü

Doğan Trend Otomotiv, iş ortakları ile beraber işyerinde şarj cihazı kurulumu desteği de sağlıyor. Böylece iş sahipleri hem maliyetlerini %100 kontrol etmiş oluyor hem de önemli bir maliyet avantajına sahip oluyorlar.

Doğan Trend Otomotiv 

Doğan Trend Otomotiv Ticaret Hizmet ve Teknoloji A.Ş., Doğan Holding çatısı altında otomotiv ve mobilite alanlarında faaliyet gösteriyor. 1961 yılında otomotiv ticareti yapmaya başlayan Doğan Grubu’nun 60 yıllık deneyimiyle; bünyesinde Suzuki, Suzuki Marine, Piaggio, Vespa, Motoguzzi, Aprilia, KYMCO, Wallbox, Silence, MG ve Maxus gibi markalarının distribütörlüğünü barındırmasının yanı sıra 2024 yılında Fortune 500’de 102. sırada yer alan Doğan Trend Otomotiv, ikinci el ve perakende satış hizmetleri kapsamında da suvmarket.com, vespastoreturkey.com ve scootermarket.com markalarıyla sektörde kiralama operasyonları ve e-ticaret alanında varlığını sürdürmeye ve büyümeye devam etmektedir. Teknolojik, müşteri odaklı ve keyifli bir deneyim sunan markaları tüketicilerle buluşturuyor. Marka temsilciliklerinin yanısıra ülke çapında bayileri ve perakende satış-servis noktaları ile kiralama operasyonları da bulunan Doğan Trend Otomotiv hakkındaki güncel bilgilere www.dogantrend.com adresinden ulaşılabiliyor.

SAIC Motor 

1997 yılında kurulan SAIC Motor, dünyanın en büyük otomotiv üreticilerinden biri olarak 120,9 Milyar dolarlık geliri ile 2024 yılında Fortune dergisi tarafından yayınlanan Global 500 listesinin 93. sırasında yer aldı. Yeni nesil mobilite hareketinin öncüsü olan SAIC Motor; MG, Roewe, Maxus, Rising Auto, Wu Ling, Sunwin, IM Motor markalarını bünyesinde barındırırken Volkswagen ve General Motors ile de üretim ortaklığı yapmaktadır. Genel merkezi Şangay'da bulunan SAIC Motor, dünya çapında 17 farklı bölgede üretim, satış ve satış sonrası servis hizmetleri verirken aynı zamanda üstün kaliteli ürünlerini küresel pazarlara sunmaktadır.

Yorumlar (0)
banner92
banner117
15
açık
banner159
banner153