banner92
banner69

Yeni MG HS, 1000 km üzerindeki menzili ve çift motoruyla Avrupa ile aynı anda Türkiye’de

Çin’in en büyük otomotiv üreticisi olan SAIC Grubu bünyesinde yer alan ve Türkiye’de Doğan Trend Otomotiv tarafından temsil edilen MG markası, Yeni MG HS modelinin 1000 kilometreyi aşan menzili ve turbo motoruyla yeni bir dönem başlatacak. MG HS şarj edilebilir hibrit (PHEV) versiyonunu ekim ayında Türkiye’de yollara çıkaracak. Avrupa’da ilk lansmanı bu ay İngiltere’de gerçekleşen MG HS, fiyatı ve PHEV teknolojisiyle ilgi odağı oldu. MG HS uygun kullanımda 100 km’de 0.54 litre olan yakıt tüketimine sahip.

banner114
Yeni MG HS, 1000 km üzerindeki menzili ve çift motoruyla Avrupa ile aynı anda Türkiye’de

Türkiye’de Doğan Trend Otomotiv tarafından temsil edilen MG markası, yeni nesil HS PHEV modelini ekim ayında Türkiye’de satışa sunmaya hazırlanıyor. “Hibritin Turbosu” olarak öne çıkan iddialı model, 100 km üzerinde hiç benzin harcamadan elektrikli motorla yol alması, toplamda 1000 km’yi aşan menzili, turbo hibrit motoru ve ultra düşük yakıt tüketimi ile fark yaratacak. SAIC Londra Dizayn Ofisi’nde geliştirilen, MG’nin teknoloji harikası Yeni HS PHEV, yeni ön ızgarası ve daha ince farları ile SUV dizaynına daha teknolojik bir görünüm kazandırıyor.  MG’nin yeni HS PHEV, 1.890 mm genişlik ve 4.670 mm uzunluk sunuyor. Modelin aks mesafesi de artarak 2.765 mm’ye ulaştı ve böylece daha da geniş bir iç mekana kavuştu.

Türkiye’de MG markasını temsil eden Doğan Trend Otomotiv Grubu’nun Lideri Kağan Dağtekin “Geçen ay açıklanan yeni vergi düzenlemeleri ile Türkiye -önemli bir hamle yaparak- ultra verimli yeni nesil teknolojiye sahip araçları destekleyen bir pozisyon aldı. Uzun vadede ülkenin petrol bağımlılığını azaltıcı etkilerini göreceğimiz bu yeni nesil teknolojili araçların en iyi örneklerinden biri olacak HS PHEV modelimizi, Avrupa ile aynı anda ülkemizde kullanıcıların beğenisine sunuyoruz.” açıklamasında bulundu ve “Rakiplerine kıyasla hem daha yüksek performanslı hem de daha ekonomik olmasının formülü, SAIC’in geliştirdiği yeni yazılımda ve turbo hibrit teknolojisinde” dedi.

Şehirde benzin harcamıyor, 1000 km’den uzun mesafeyi durmadan katediyor

Yeni HS PHEV, 21.4 kWsa kapasiteli bataryası ve 55 litre yakıt deposuyla 1000 kilometre üzerinde menzile zorlanmadan ulaşıyor. Onu rakiplerinden üstün kılan en önemli özelliği, 100 kilometreyi aşan mesafeyi hiç yakıt harcamadan sadece elektrikli olarak katedebilmesi. Böylece şehir içinde hiç yakıt harcamadan %100 elektrikli olarak, uzun yolda ise menzil endişesi olmaksızın benzinli olarak kullanılabiliyor. Yeni HS PHEV, ultra verimli hibrit sistemiyle, 100 km’de yalnızca 0.54 litre yakıt tüketimiyle rakipsiz bir değer ortaya koyuyor. İki motoru sayesinde toplamda 339 beygir güç üreten araç, 6.9 saniye içinde 0-100 km hıza ulaşmayı başarıyor.

MG Türkiye 

İngiliz MG, 1924 yılında kurulduğundan itibaren dünya otomotiv tarihine geçen ikonik otomobiller üretmiştir. 100 yıl boyunca sayısız yarış başarısı ve hız rekorları bulunan marka, 2007 yılından bu yana SAIC bünyesine dahil olmuştur. 2019 yılında elektrikli otomobillerle Avrupa’ya yeniden giriş yaptı. Avrupa’da Çin menşeli üreticilerin arasındaki en büyük satış hacmine sahip MG’nin Türkiye temsilciliğini Doğan Trend Otomotiv sürdürmektedir. 2023 yılında ODMD tarafından Türkiye’nin en hızlı büyüyen markası ödülüne ve yine aynı yıl MG’nin global anlamda en başarılı ülkesi ünvanını almayı başarmıştır. MG, ülke genelinde 34 satış ve servisiyle müşterilerine hizmet sunmaktadır.

Yorumlar (0)
banner92
banner117
15
açık
banner159
banner153