banner92
banner69

PETRONAS Madeni Yağlar ve Iceotope iş birliği yaptı

PETRONAS Madeni Yağlar, karbon emisyonlarını ve su kullanımını azaltarak verimliliği artırmak amacıyla veri merkezleri, EDGE bilişim tesisleri ve blok zinciri operasyonları için ortak termal yönetim çözümleri geliştirmek üzere hassas sıvı soğutma çözümlerinde küresel bir lider olan Iceotope ile iş birliğini duyurdu. Bu iş birliğiyle daha fazla verimlilik ve emisyonların azaltılması odağında veri merkezleri, EDGE Bilişim ve Blok Zinciri alanlarında inovasyonun desteklenmesi amaçlanıyor

banner114
ENERJİ 26.07.2024, 23:32 26.07.2024, 23:36 Erkan YILMAZ
PETRONAS Madeni Yağlar ve Iceotope iş birliği yaptı

Termal yönetim alanındaki uzmanlık ve deneyimi temel alan bu iş birliği, küresel dijital altyapının süregelen ilerlemelerine paralel olarak, sektörün ortaya çıkan ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirilmiş yeni sıvı soğutma teknolojileri sunmak için araştırma ve geliştirmenin yanı sıra inovasyonu da teşvik edecek.

PETRONAS Madeni Yağlar Genel Müdürü ve Grup İcra Kurulu Başkanı Hezlinn Idris, “PETRONAS Madeni Yağlar, sıvı soğutma teknolojileri uzmanlığında ortak bir zemini paylaştığımız Iceotope ile iş birliği yapmaktan gurur duyuyor. Bu iş birliği sayesinde, çevreyi olumsuz etkilemeden veri altyapısı sektörü için gelişmiş performans sağlayarak önemli bir etki yaratacağız. Bu aynı zamanda otomotivin ötesinde daha geniş sektörlere katkıda bulunmaya çalıştığımız PETRONAS Madeni Yağlar için de ilerlemenin bir kanıtıdır” dedi.

Iceotope İcra Kurulu Başkanı David Craig, şunları söyledi: “Günümüzde enerji tüketimi ve çevresel etki, veri merkezi operatörleri için en önemli öncelikler arasında yer alıyor. Bu alanda Hassas Sıvı Soğutma, devrim niteliğinde bir dönüşümü temsil ediyor ve kuruluşların BT altyapısını performanstan veya sürdürülebilirlikten ödün vermeden kurmalarını sağlıyor. PETRONAS Madeni Yağlar ile iş birliğimiz, sürdürülebilir uygulamalarda inovasyonu ön plana çıkarıyor. Iceotope'un uzmanlığını PETRONAS'ın öncü teknolojisiyle birleştirerek sadece veri merkezlerini soğutmakla kalmayacak, aynı zamanda en yüksek standartta verimli ve sorumlu soğutma sağlayacağız.”

PETRONAS Madeni Yağlar, Iceotope ile olan iş birliğini temel alarak, optimum sıcaklıkları korumak için sıvı soğutmaya giderek daha fazla güvenen veri merkezleri için özel olarak tasarlanmış bir sıvı soğutucu olan PETRONAS Iona Tera'yı tanıttı. PETRONAS Iona serisinin bir uzantısı olan yeni PETRONAS Iona Tera, yaklaşık iki yıl süren termal yönetim araştırma ve geliştirme çalışmalarının ve laboratuvar koşullarında farklı sıvıların kimyasal yapılarının ve çeşitli malzemelerin değerlendirilmesini de içeren kapsamlı doğrulama sürecinin ardından ortaya çıktı.

İlk olarak elektrikli araçlar (EV) için geliştirilmiş olan PETRONAS Iona, motor, şanzıman, batarya ve rulmanlar olmak üzere üç kritik alanı hedefliyor. Sıvı ile termal kontrol, elektrikli araçlarda emniyet ve sistem güvenilirliğini sağlarken verimliliği artırmak ve enerji tüketimini azaltmak için de zorunlu. PETRONAS Iona, birincil işlevinin yanı sıra elektrikli araç şarj istasyonları ve faz değişim malzemelerinde de soğutma sıvısı olarak kullanılıyor.

PETRONAS Lubricants International - PETRONAS Madeni Yağlar 

PETRONAS Madeni Yağlar (Petronas Lubricants International), Malezya'nın dinamik küresel enerji grubu PETRONAS'ın küresel madeni yağ üretim ve pazarlama iş koludur. 2008 yılında kurulan PLI, uluslararası alanda 100'den fazla pazarda yüksek nitelikli otomotiv ve endüstriyel madeni yağ ürünleri üretmekte ve pazarlamaktadır. Merkezi Kuala Lumpur'da bulunan PLI'nin Torino, Belo Horizonte, Pekin ve Chicago da dahil olmak üzere dünya çapında ofisleri bulunmaktadır. PLI, PETRONAS'ın Mercedes-AMG PETRONAS Formula 1 Takımı ile ortaklığının arkasındaki teknik kaynaktır ve Gümüş Oklara güç sağlamak için özelleştirilmiş yağlar, yakıtlar ve şanzıman sıvılarını içeren Fluid Technology Solutions™'ın tasarımı, geliştirilmesi ve sunulmasından sorumludur. Sürdürülebilir bir gelecek için yaşamları zenginleştiren ilerici bir enerji ve çözüm ortağıyız. İşimizi topluma ve çevreye olumlu katkıda bulunacak şekilde yürütme ve büyütme taahhüdümüz devam etmektedir. PLI, sektörün ön saflarında yer alan ve her ihtiyaca özel çözümler sunan lider küresel madeni yağ şirketlerinden biri olarak agresif bir iş büyüme gündemi yürütmektedir.

-Iceotope 

Endüstri standardı form faktörlerini kullanan Iceotope'un Hassas Sıvı Soğutma çözümleri, veri merkezinin hem içinde hem de dışında olağanüstü soğutma performansı, kolaylaştırılmış bakım, çalışırken değiştirme ve önemli maliyet tasarrufu sunuyor.

Yorumlar (0)
banner92
banner117
15
açık
banner159
banner153