Yolculuk biter mesai bitmez

47 tramvay, 8 hat, 55 kilometrelik demiryolu ağı ile Eskişehirli vatandaşlara hizmet eden Estram’da mesai sabahın erken saatlerine kadar sürüyor.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 10.07.2024, 15:43 10.07.2024, 15:50 Erkan YILMAZ
Yolculuk biter mesai bitmez

Günlük 1196 sefer ile 12 bin kilometrelik yol kat eden tramvaylar yaz döneminde yaklaşık 130 bin Eskişehirliye hizmet ediyor. Ulaşım hizmetini tamamlayan tramvaylar daha sonra bakım merkezine alınarak ciddi bir temizlik ve bakım sürecinden geçiyor.

Eskişehir’in en çevreci ulaşım aracı olan tramvaylar yolcular ile buluşuncaya kadar yoğun bir emek sürecinden geçiyor. Son tramvayın 03.00’te bakım merkezine alınmasıyla başlayan mesai, sabahın ilk saatlerine kadar devam ediyor. Yaz döneminin gelmesi ile birlikte Estram, vatandaşların hijyenik bir ortamda seyahat etmelerini sağlamak için hassas bir temizlik politikası izliyor. Tramvaylarda vatandaşın el temasının yoğun olduğu tramvay içi bölgeler günlük olarak özel temizleyiciler ile dezenfekte edilirken, kullanılan temizlik malzemelerinde astım ve bronşit hastalarının hassasiyetlerine dikkat ediliyor. Günlük temizliğin yanı sıra haftalık ve aylık yapılan tramvay temizliği ile vatandaşların hijyenik bir ortamda seyahat etmeleri amaçlanıyor.

Yaz döneminde gün içerisinde 1196 sefer gerçekleştiren tramvaylar seferlerin bitimi sonrasında bakım merkezine alınıyor. Saat 22.00’de başlayan bakım ve temizlik hizmetleri 15 Mayıs tarihinde hayata geçirilen “Geceyi sabaha bağlıyoruz” projesi ile birlikte son tramvayların da saat 03.00’te bakım merkezine alınması ile devam ediyor. Bakım ve temizlik mesaisi 06.00’a kadar sürüyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan yetkililer, sadece tramvay içlerinin değil, durakların temizliği konusunda da oldukça titiz çalışmalar yürüttüklerini belirtiyor. Tramvayların yolcular ile buluşmadan önce yoğun bir emek sürecinden geçtiğinin ifade eden yetkililer onlarca emekçinin ulaşım sürecine henüz seferler başlamadan dahil olduğunun altını çiziyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159
banner153