banner92
banner69

Almark Logistics Belarus hattında hızlı çözümler sunuyor

Türkiye’nin Belarus’a ihracatı son 8 yıldır art arda rekor kırıyor. BDT ülkelerindeki yaygın lojistik ağıyla öne çıkan Almark Logistics, Türk ihracatçısına yönelik kombine taşımacılık avantajını Belarus hattında da sürdürüyor. Şirketin Genel Müdürü Onur Güvenler, “Belarus hattında komple ve parsiyel taşımacılık yapıyoruz. Belarus’a Ro-Ro kullanarak ulaşıyor, güçlü multimodal altyapımızla ihracat ve ithalat yüklerini karşılıklı taşımalarla tam zamanında teslim ediyoruz.” dedi.

banner114
LOJİSTİK 07.09.2024, 14:03 Erkan YILMAZ
Almark Logistics Belarus hattında hızlı çözümler sunuyor

Belarus, Türkiye’nin ihracatını istikrarlı şekilde artırdığı ülkeler arasında yer alıyor. TÜİK verilerine göre bu ülkeye ihracat 2016-2023 yıllarında her yıl rekor tazeledi, geçen yıl 1 milyar 684 milyon dolara çıktı. İhracat bu yılın ocak-temmuz döneminde 897 milyon doları bulurken, Beluras’tan ithalat da artış eğilimini sürdürüyor. BDT ve Avrasya coğrafyasında güçlü bir lojistik altyapı kuran Almark Logistics, kombine taşımacılık avantajıyla Belarus’a ihracatın artmasına da katkı sağlıyor. İhracatta kırılan bu rekorlar, Almark Logistics’in taşımalarına da yansıdı. Şirketin bu hattaki taşımaları yüzde 35 arttı.

“Ro-Ro ile daha hızlı teslimat yapıyoruz”

Almark Logistics Genel Müdürü Onur Güvenler, hemen her sektöre uygun ve son teknolojiyle donatılmış araç-ekipman havuzunun da katkısıyla Türkiye – Belarus arasında parsiyel ve komple taşımacılık yaptıklarını belirtti. Müşteri odaklı çözümlerle ihracatçı ve ithalatçılara süre ve maliyet avantajı sunduklarını anlatan Güvenler, “Belarus hattında, Karasu-Tuapse Ro-Ro hattına entegre multimodal servisimizle kara yoluna göre çok daha hızlı teslimat yapabiliyoruz. Güçlü multimodal altyapımızla yüklerimizi tam zamanında teslim ediyoruz.“ dedi.

“İhracatta tekstil ve gıda, ithalatta demir-çelik öne çıkıyor”

Güvenler, müşterilerine maliyet etkin lojistik çözümlerle rekabet avantajı sağladıklarını, böylece Türkiye – Belarus ticaretinin artmasına da destek olduklarını vurguladı. Firmaya özel tekliflerle yüklerini hasarsız teslim ettiklerini dile getiren Güvenler, “Türkiye – Belarus hattında her hafta karşılıklı seferler düzenliyoruz. İhracat yüklerimizde tekstil, gıda, otomotiv ürünleri, mobilya ve elektrikli cihazlar; ithalat taşımalarımızda ise demir-çelik, orman ürünleri ve gübre öne çıkıyor.” bilgilerini de paylaştı.

Yorumlar (0)
banner92
banner117
15
açık
banner159
banner153