DB Schenker Arkas 2024’de yüzde 15 büyüme hedefi belirledi

DB Schenker Arkas Genel Müdürü Özgür Al, 2023 yılı içerisinde yeni depolar açtıklarını, ofislerini yenilediklerini, yeni çekiciler aldıklarını belirterek, “2024 yılı için yüzde 15 büyüme hedefimiz doğrultusunda bu yıl toplamda 200 milyon TL’lik yatırımda bulunduk” dedi.

banner114
LOJİSTİK 27.12.2023, 16:25 Erkan YILMAZ
DB Schenker Arkas 2024’de yüzde 15 büyüme hedefi belirledi

DB Schenker Arkas 20 Aralık 2023 tarihinde basın mensuplarını merkez binasında ağırlayarak 2023 yılını değerlendirdi. 2024 hedefleri hakkında da açıklamaların yapıldığı toplantıya; DB Schenker Arkas Genel Müdürü Özgür Al, DB Schenker Arkas Mali İşler Grup Müdürü Elif Gamze Görer ile Pazarlama Yöneticisi Dilem Karakaya katıldı.

Depolama kapasitemiz yüzde 10 arttı

2023 yılında gerçekleştirdikleri yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulunarak konuşmasına başlayan DB Schenker Arkas Genel Müdürü Özgür Al, “2023 Mayıs ayında Gebze Pelitli’de yeni depomuzu açtık. Bu depo İstanbul’un Anadolu yakasında 4’üncü yatırımımız oldu. Ankara’da depo yatırımı gerçekleştirdik. İç Anadolu’da da yatırım gerçekleştirmiş olduk. Belirli bir doluluk oranını yakaladık. İyi bir sinyal oldu. İnanılmaz bir talep olduğunu görüyoruz. Onun için heyacan verici. Yeni depolama yatırımlarla kapasitemizi yüzde 10 artırdık. Bursa depomuz AEO Yetkilendirilmiş gümrük belgesi kapsamına girdi. Adana ve Mersin’de de depo yatırımlarımız olacak” dedi.

Elektrikli kamyon ve otomobil yatırımı

Özgür Al, 2024 yılında nakliye hizmetleri için elektrikli araç yatırımı yapacaklarını ve bunun için Türkiye’de üretilen araçlara bakacaklarını söyledi. Elektrikli araçlara dönüşümü forse etmek istediklerini aktaran Al, elektrikli otomobil için de yatırım yapacaklarını 110 adetlik filolarının önemli kısmını elektrikli otomobile dönüştürmeyi istediklerini söyledi.

Sürdürülebilirlik kapsamında yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Al, “Gebze depomuzda faaliyete geçen güneş panellerimiz ile günlük ortalama 7.3 kW’lık üretim kapasitesine ulaştık. Elektrik konrat geçişlerini tamamladık. Yeşil enerji sertifikaları ile toplam elektrik kullanımlarının yüzde 56’sı yeniş enerji olacak. Sasalı depomuz 108 ton tahta palet tasarrufunda bulundu. Gebze, Samandıra Pelitli depolarımızda yaptığımız yatırımlar ile geçiş yapılan alanlarda enerji tüketimini yüzde 20 azalttık ve karbon ayak izimizi düşürdük. Ofislerimizde karton bardak ve plastik gereç kullanımını sonlandırarak 1.8 ton tasarrufta bulunduk. Tüm tesislerimizde geri dönüşüm noktaları yarattık ve eko prosedürlerimiz titizlikle uygulanıyor. Premier Kampus’te yer alan İstanbul merkez ofisimiz “LEED” sertifikasyon sahibi. Çalışanlarımıza düzenli olarak eko farkındalık, çevre politikası, global hedefler, tasarruf ve geri dönüşüm eğitimleri veriyoruz” dedi.

Pazarın üzerinde büyüyeceğiz

Lojistik pazarı ve ticaret hakkında değerlendirmelerde bulunan Al, “Türkiye önemli bir pazar ve Avrupa için de cazip bir ülke. Rusya-Ukrayna savaşı gibi gelişmeler Türkiye’yi pozitif olarak etkiledi. Türkiye bölgesinde üretim çeşitliliği ve lojistik pazar olarak çok cazip. Türkiye’nin ihracatta da büyüyeceğini düşünüyorum. Schenker dünyanın en büyük ilk 3 firma arasında. Arkas’da Türkiye’nin ilk sırasında. Bizim hedefimiz Türkiye loöjistik pazarının büyümesinin üstünde olacak” dedi.

Nakit akışında büyük sıkıntı yaşanıyor

DB Schenker Arkas Mali İşler Grup Müdürü Elif Gamze Görer, nakitte çok büyük sıkıntı yaşandığını, 2024 yılında bunun düzeleceğini beklemediklerini aktararak, “Nakit paranın kral olduğu bir dönem yaşıyoruz. Önümüzdeki yıl maliyetler önem arz edecek. Daha evvel dövizdeki ve enflasyondaki hareketlilik paralel giderdi şu anda böyle gitmiyor” dedi.

Depolama standartları

Depolama standartları ve güvenliği ile ilgili soruya cevap veren Görer, “Schenker’in standartları var. Hem Türkiye’deki yasal mevzuatı uyguluyoruz hem de Schenker standartlarını uygulamak zorundayız. Çalışanlarımıza eğitimler veriyoruz. Dolayısıyla riski azaltmış durumdayız” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159
banner153