Rusya’da lojistik altyapı ve ağlarımızı daha da güçlendirdik

Almark Logistics Genel Müdürü Onur Güvenler, St. Petersburg’da kurdukları şirketleriyle Rusya’daki lojistik altyapı ve ağlarını daha güçlendirdiklerini belirtti. Türkiye ve Rusya’dan ithalatçı ve ihracatçı müşterilerine, iki ülkeyi de çok tanıyan tecrübeli çalışanlarıyla hizmet verdiklerini vurgulayan Güvenler, “Maliyet etkin çözümlerimiz, zamanında ve hasarsız teslimatlarımızla iki ülke arasındaki ticaret hacminin daha da artmasına katkı sağlıyoruz” dedi.

banner114
LOJİSTİK 10.07.2024, 12:00 Erkan YILMAZ
Rusya’da lojistik altyapı ve ağlarımızı daha da güçlendirdik

Rusya ile ticarette bazı ihracat kalemleri mevsimsel etki ile hareketlendi. Kiraz ihracatında rekor kırılırken, domates ihracatı yüzde 16 arttı. Balık ihracatında da rekor seviyeye ulaşıldı. Ayrıca en fazla kimya ihracatı yapılan üçüncü ülke de Rusya oldu. Türkiye – Rusya hattında uzun süredir faaliyet gösteren ve Rusya’da da yapılanması bulunan Almark Logistics, geniş araç ve ekipman havuzuyla kimya, gıda ve otomotiv dâhil hemen her sektöre hizmet veriyor. Şirketin Genel Müdürü Onur Güvenler, “Türkiye-Rusya hattında, iki ülkenin de yasal mevzuatını, coğrafyasını, dilini ve kültürünü çok iyi bilen uzman çalışanlarımızla ithalat ve ihracat taşımacılığı yapıyoruz.” dedi.

TÜİK verilerine göre ocak-mayıs döneminde Rusya’ya 3,5 milyar dolarlık ihracat yapıldı. Kiraz ihracatı yaklaşık 8 milyon dolarla en yüksek düzeyine çıktı. Balık ihracatı 125 milyon dolarla, “kahve, çay, kakao, baharat ve ürünleri” ihracatı ise 22 milyon dolarla rekor kırdı. Yılın ilk 5 ayında Rusya’ya domates ihracatı yüzde 16 artarak 34 milyon doları, motorlu kara taşıtları ihracatı ise yüzde 6’lık artışla 232 milyon doları buldu. Ayrıca en fazla kimya ihracatı yapılan üçüncü ülke de 107 milyon dolarla Rusya oldu.Türkiye, Rusya, Ukrayna ve CIS ülkeleri ile Avrupa ülkelerinde lojistik hizmetler veren Almark Logistics de her sektörden yüke uyun, özel donanımlı 350 civarında araç ve ekipmanla Türkiye-Rusya hattında taşımacılık ve depolama çözümleri sunuyor.

Maliyet etkin çözümler, zamanında ve hasarsız teslimat

Şirketin Genel Müdürü Onur Güvenler, St. Petersburg’da kurdukları şirketleriyle Rusya’daki lojistik altyapı ve ağlarını daha güçlendirdiklerini belirtti. Türkiye ve Rusya’dan ithalatçı ve ihracatçı müşterilerine, iki ülkeyi de çok tanıyan tecrübeli çalışanlarıyla hizmet verdiklerini vurgulayan Güvenler, “Maliyet etkin çözümlerimiz, zamanında ve hasarsız teslimatlarımızla iki ülke arasındaki ticaret hacminin daha da artmasına katkı sağlıyoruz.” dedi.Güvenler, multimodal taşımacılık başta olmak üzere kara yolu, deniz yolu, hava yolu, demir yolu ve dökme yük taşımacılığı hizmetleri verdiklerini anlattı. Multimodal servisleriyle oldukça ekonomik çözümler sunduklarına dikkati çeken Güvenler, “Böylece müşterilerimize rekabet avantajı kazandırıyoruz. Ayrıca olumsuz hava koşulları ile trafik ve sınır kapılarındaki yoğunluk nedeniyle teslimatlarda yaşanabilecek gecikmelerin de önüne geçiyoruz.” diye konuştu.

“Üçüncü ülke taşımalarında da hızla büyüyoruz”

Güvenler, Rusya’da Almark Logistics’e duyulan güvene de dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı: “Rusya’da yıllardır müşteri odaklı çözüm anlayışımızla ve kalite çıtamızı yükselterek çalışıyoruz. Çekicilerimiz ve logomuz Rusya pazarında çok iyi tanınıyor. Oluşturduğumuz bu güvenle sadece Türkiye hattında değil, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere üçüncü ülke taşımalarında da hızla büyüyoruz.”

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159
banner153