banner139
banner69

ALJ Finans, ticari kredilerde büyümeyi hedefliyor

banner113

Otomotiv kredilerinde uzmanlaşan ALJ Finans, tecrübesini sektörün farklı segmentlerini kapsayacak şekilde genişletiyor. Araçlar için ticari kredilerde destek sağlayan ALJ Finans, müşterilerine birçok avantaj sunuyor. ALJ Finans CEO'su Volkan Döşoğlu, “Toplam taşıt kredi hacmi yaklaşık 380 milyar TL’ye ulaştı. Bunun 285 milyar TL’si, yani yaklaşık yüzde 75’i ticari segmentteki müşterilere verilen kredilerden oluşuyor. İçinde bulunduğumuz dönemde özellikle ticari segmentteki kredi kullandırım oranında artış gözlemliyoruz” dedi.

banner114
OTOMOTİV 24.06.2024, 16:24 24.06.2024, 16:27 Erkan YILMAZ
ALJ Finans, ticari kredilerde büyümeyi hedefliyor
banner101

ALJ Finans CEO'su Volkan Döşoğlu binek araçlarda bireysel müşteriler için uygulanan sınırlandırmalar dışında hareketliliğin devam ettiğini belirtti. Döşoğlu “Özellikle finansman şirketleri olarak yerli üretimi destekleyecek şekilde, onay oranları ve kredilendirme oranları konusunda sektöre destek vermeye devam ediyoruz. Toplam taşıt kredi hacmi yaklaşık 380 milyar TL’ye ulaştı. Bunun 285 milyar TL’si, yani yaklaşık yüzde 75’i ticari segmentteki müşterilere verilen kredilerden oluşuyor. İçinde bulunduğumuz dönemde özellikle ticari segmentteki kredi kullandırım oranında artış gözlemliyoruz” şeklinde değerlendirdi.

Filo pazarı büyümeye devam ediyor

2024 yılının ilk çeyreğinde filo pazarının büyümeye devam ettiğini ifade eden Döşoğlu, filo müşterilerinin en önemli konusunun şu an krediye ulaşmak olduğunu vurguladı. Özellikle KOBİ'lerin bu alanda hareket alanının daha sınırlı olabildiğini ve piyasa gelişmelerinden direkt etkilendiklerini belirtti. Filo kiralama sektöründe sürdürülebilirliğin temel taşının krediye ulaşmak olduğunu ekledi.

ALJ Finans olarak, 2023 yılına kadar bireysel müşteri ağırlığının yüzde 85’lere çıktığını, ancak 2023 yılı son çeyreğinde müşteri dağılımı kademeli olarak ticari kredi segmentine kaydığını da sözlerine ekleyen Döşoğlu “Güncel olarak ticari kredi ağırlığı yüzde 50’nin üzerine çıktı. 2024 Ocak-Mart döneminde otomotiv sektöründe talebin de yoğun olması ve tüketicinin de araca rahat ulaşabilmesi sebebiyle oldukça hareketliydi. Araç fiyatlarındaki artışla doğru orantılı olarak bireysel kredilerdeki kredilendirme kademelerinin artmaması, piyasadaki talebi zorlamakta. İlk 6 ayda bütçelenen rakamlara ulaşabileceğiz, yılın son çeyreğinde de sektörün hareketlenmesini bekliyoruz“ dedi. Vergi levhalı ve tüzel müşterilerin genellikle 24 ay vadeyi tercih ettiklerini belirten Döşoğlu, 1 milyon TL ile 1.5 milyon TL aralığında kredi miktarı talebinde bulunulduğunu gözlemlediklerini ifade etti.

“Süreçler azaldı, işlemler hızlandı”

ALJ Finans CEO'su Volkan Döşoğlu “Bağlı çalıştığımız otomotiv sektörü oldukça dinamik, biz de bu dinamizme ayak uydurmak için tabi ki öncelikle süreçlerimizi dijitalleştirdik. Kredi değerlendirme süreçlerimizi otomatize ediyor ve böylece ihtiyaç sahiplerine hızlı hizmet sunuyoruz. Yeni araç kredisi dışında, 2. el araç kredisi taleplerini karşılıyoruz. Tüketicilerin talep ettiği araca güvenle ulaşmalarını sağlamak amacıyla, tüm kontrol noktalarını titizlikle denetliyoruz. Bunun yanında çözüm ortağı olduğumuz anlaşmalı satıcılarımıza da stok finansmanı ürünümüzü sunuyor ve anlaşmalı satıcılarımızın 2.el araç kaynaklarına ulaşmaları için tedarik kanallarıyla iş birlikleri yaparak işlerini büyütmelerini destekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159
banner153