Mercedes-Benz Türk’ten Yerli Tedarikçi ile Deniz Aşırı İhracat! Consolidation Center Faaliyete Geçti

Mercedes-Benz Türk, yerli tedarikçilerin kamyon ve otobüs üretim parçalarını tek noktada toplayarak çatı şirketi Daimler Truck AG’nin Brezilya ve Amerika’daki üretim tesislerine Türkiye’den direkt ulaşım sağlayacak ‘Consolidation Center’ı hizmete açtı. Yeni merkez, deniz aşırı ihracat gerçekleştirmenin yanı sıra yerli tedarikçilerin küresel pazardaki rekabet gücünü artırmalarında kaldıraç görevi üstlenecek.

banner114
OTOMOTİV 04.07.2024, 15:08 Taşıma Dünyası
Mercedes-Benz Türk’ten Yerli Tedarikçi ile Deniz Aşırı İhracat! Consolidation Center Faaliyete Geçti

Mercedes-Benz Türk, gerçekleştirdiği yatırımlarla tedarik zinciri operasyonlarına bir halka daha ekliyor. Bu kapsamda Mercedes-Benz Türk, deniz aşırı ülkelerdeki Daimler Truck tesislerine yerli tedarikçilerden temin edilen üretim parçalarının gönderimini sağlayacak Türkiye Consolidation Center’ı açtı. 

Daimler Truck AG Güç Aktarma Sistemleri Başkanı Yariş Pürsün açılış için şu ifadeleri kullandı: “Daimler Buses ağı içerisinde, en büyük entegre otobüs üretim tesisi olan Hoşdere Otobüs Fabrikası ve Mercedes-Benz Trucks’ın 3 büyük kamyon üretim tesisinden biri olan Aksaray Kamyon Fabrikası ile hizmet veren Mercedes-Benz Türk, Daimler Truck AG ağı içerisinde çok önemli bir konuma sahip. Bugün açılışını yaptığımız Consolidation Center ile de bu önemli konumu daha da pekiştiriyor. Bugüne kadar tedarik hacimlerine ve tedarik zinciri operasyonlarımıza bağlı olarak farklı zamanlarda 5 merkezimiz ile hizmet vermekteydik. Almanya, Amerika, Brezilya, Japonya ve Hindistan'daki merkezlere ilave olarak da bugün altıncı Consolidation Center’ın açılışını Türkiye’de yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Projenin hayata geçmesinde büyük katkı sağlayan Türkiye ve Almanya’daki çalışma arkadaşlarımı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün ise açılışta yaptığı konuşmada; “Bugün burada hep birlikte açılışını yaptığımız Consolidation Center, üretim kapasitesine sahip olup ihracat yapamayan veya halihazırda Almanya üzerinden diğer lokasyonlara dolaylı ihracat yapan yerel tedarikçilerimizin küresel arenaya açılmalarına büyük fırsatlar sunuyor. Bu merkez ile yerli tedarikçilerimiz kamyon ve otobüs üretim parçalarını Brezilya ve Amerika'ya daha kısa sürede ve daha kolay biçimde ulaştırma imkanına sahip olacak. Merkez, yerel tedarikçilerin ihracat hacimlerini artırarak ölçek ekonomisinden faydalanmalarına ve maliyet avantajı sağlamalarına da yardımcı olacak. Şu an 19 kişiden oluşan bir ekiple yönettiğimiz bu merkezden, Türkiye’deki yaklaşık 80 farklı tedarikçiden temin edilebilecek 600 farklı üretim parçası ile yıllık toplamda 400 konteynerlik gönderim yapmayı planlıyoruz. Tedarik zincirine ve yerel tedarikçilerimize katkı sağlayarak ülkemizin ekonomisine olan katkımızı da artırarak sürdüreceğiz” dedi.

Türkiye Consolidation Center, Türk Tedarikçilere Küresel Rekabet Gücü Kazandıracak

Yerel tedarikçiler, ürünlerini Almanya yerine Mercedes-Benz Türk Genel Müdürlük Kampüsü’nde yer alan Consolidation Center’a göndererek, ihracat prosedürlerine takılmadan Türkiye üzerinden deniz aşırı ihracat ile Brezilya ve Amerika’ya daha kısa sürede ulaştırabilecek. Mercedes-Benz Türk’ün çatı şirketi Daimler Truck AG’nin verimli ve daha sürdürülebilir tedarik zincirleri oluşturma stratejisine katkı sağlayacak olan merkez, yerel tedarikçilerin ihracat hacimlerini artırarak ölçek ekonomisinden faydalanmalarına ve maliyet avantajı sağlamalarına yardımcı olacak. Böylece küresel pazardaki rekabet güçlerini artırmalarına da katkıda bulunacak. Bununla birlikte merkez, yerel tedarikçilerin Mercedes-Benz Türk’ün küresel ağından faydalanmalarını sağlarken, istihdama ve ekonomiye katkı sunacak.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159
banner153