banner139
banner69

Scania, 500 Adet Super ile tarihinin en büyük teslimatını Sağlık Lojistik’e yaptı

banner113

Doğuş Otomotiv distribütörlüğünde Türkiye faaliyetlerini sürdüren dünyanın önde gelen ağır vasıta markası Scania, Türkiye pazarındaki en büyük teslimatını 500 adet ile Sağlık Lojistik’e gerçekleştirdi.

banner114
PİYASA 07.06.2024, 19:10 07.06.2024, 19:42 Erkan YILMAZ
Scania, 500 Adet Super ile tarihinin en büyük teslimatını Sağlık Lojistik’e yaptı
banner101

Global bazda Scania markası bu yıl içerisinde gerçekleştirdiği en yüksek adetli iş birliklerinden biri olan bu anlaşma ile Sağlık Lojistik filosunu 480 500R Super, 20 adet 500S Super ile güçlendirdi.

Temelleri 1950’li yıllarda bir araç ile Onursal Başkanları Sayın Süleyman Sağlık tarafından atılan Sağlık Lojistik, bugün modern araç filosu ve nitelikli insan kaynakları ile “Çevre Dostu Lojistik” sloganı ile yola devam ediyor. Filosuna kattığı 500 adet Scania çekicinin ilk etapta 250 adedi, Galataport Terminal Binası’nda düzenlenen tören ile firmaya teslim edildi. Teslimat törenine Doğuş Otomotiv İcra Kurulu ve Yönetim Kurulu Başkanı E.Ali Bilaloğlu, Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü Tolga Senyücel, Scania Türkiye Ülke Müdürü Per Stümer, Sağlık Lojistik İcra Kurulu Başkanı Ramis Sağlık ve Adnan Sağlık ile Sağlık Lojistik yönetim kurulu üyeleri, Scania Satış Müdürü Bayazıt Canbulat, Scania Türkiye Pazarlama Müdürü Ömer Madazlıoğlu, ve Scania Tuzla Satış ve SSH Müdürü Volkan Kahya katıldı.

Scania tarihinde ilk 10'a giren bir teslimat 

Teslimat törenindeki açılış konuşmasını yapan Doğuş Otomotiv İcra Kurulu ve Yönetim Kurulu Başkanı E.Ali Bilaloğlu, “2023 yılı Türkiye için çok önemli bir yıldı. Bu yıl ise Doğuş Otomotiv’in 30.yılını kutlaması nedeniyle çok özel. Bununla birlikte Scania markasının Doğuş Otomotiv ile birlikteliğinin de 30.yılını kutluyoruz. Bu önemli yılda Türkiye’de Scania’nın bu zamana kadar yapmış olduğu en büyük filo teslimatını gerçekleştiriyoruz. Sağlık Lojistik ile yaptığımız bu işbirliğinin sadece bir filo satış işbirliği değil, çok ötesine giden işbirliğinin ilk adımı. Scania’nın bu güne kadar Türkiye’de gerçekleştirdiği en büyük teslimat. 250 adeti ilk aşamada teslim edilecek, sonrası devamı gelecek. Bu Scania tarihinin de ilk 10’a girecek filo adetine şahitlik ediyoruz. Bu teslimat Türkiye’de lojistik sektörünün ne kadar ileri noktaya gelmiş olduğunu da gösteriyor. Sağlık Lojistik’e markaya ve bizlere gösterdikleri güvenden dolayı teşekkür ederim. Scania’ya ve ekibime de teşekkür ediyorum. Yeni araçlarının, Sağlık Lojistik’e hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Scania Super araçları filomuza katmaktan mutluyuz

Sağlık Lojistik İcra Kurulu Başkanı Ramis Sağlık, “Kurucumuz ve Onursal Başkanımız Sayın Süleyman Sağlık, 1 araçla başladığı, tüm zorluklara rağmen bir ailenin sürdürülebilir hizmet ve başarılarla yazdığı bu hikayenin yarım asrı tamamlayıp bugünlere gelmesinden ve ülkemize lojistik sektörünün en eski, en köklü, en büyük firmalarından birisi olmasından gurur duyuyoruz. Sağlık Lojistik bünyesinde yer alan grup şirketlerimiz Sağlık Transport ve SGL Global Lojistik ile yarım asırdır müşteri ihtiyaç ve beklentilerini doğru analiz ederek, müşteri odaklı hizmetten şaşmadan en uygun lojistik çözümleri zaman, maliyet ve kaliteyi kriter olarak gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda karayolu, denizyolu, demiryolu, havayolu taşımacılığının gümrükte depolama lojistik serbest depolama ve mikro dağıtım hizmetlerini müşterilerimize en iyi şekilde sunduğumuzu ifade etmek isteriz. Ayrıca bu yıl sürdürülebilirlik hedeflerimize paralel olarak yeşil lojistik sertifikası almaya hak kazandık. Tamamı Euro 6 normlarında 1000 üniteyi geçen araç filomuzla yurtdışında bulunan ofislerimizle tüm Avrupa destinasyonlarına komple ve parsiyel taşımacılık hizmeti sunuyoruz. Teslim aldığımız Scania Super araçlar da hedeflerimizle aynı paralelde karbon salınımını azaltmaya katkı sağlayan yeni motor tasarımı ve en önemlisi yüksek yakıt tasarrufu ile bizim için olmazsa olmaz unsurlara sahip. Doğuş Otomotiv ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği kapsamında 500 araçlık siparişimizin 250 araçlık kısmını bugün teslim alıyoruz, bu araçları filomuza katmaktan mutluluk duyuyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz bu tören, Scania ile olan ilişkimizin daha da gelişmesine katkı sağlayacaktır. Ürettikleri yüksek teknolojili, düşük yakıt tüketimine sahip ve çevreci yeni model araçlar için Scania ve Doğuş Otomotiv’i tebrik ediyoruz” dedi.

Depo ve Antrepo yatırımları

Ramis Sağlık, araç yatırımının yanısıra diğer alanlardakı yatırımları noktasında bilgiler de verdi: Kısa, orta vadede planladığımız yatırımlar arasında İstanbul Orhanlı mevkisinde mevcut olan tesisimize ek olarak 35 bin metrekare yeni serbest depomuzun inşaatını bitirdik ve önümüzdeki hafta hizmete alacağız. Ayrıca İstanbul Hadımköy’de 90 bin metrekare alan üzerine, 50 bin metrekare kapalı antrepo ve serbest depo inşaatımızın Ağustos ayı içinde başlayacağını ve 2025 yılı içerisinde hizmete sunacağımızı belirtmek isterim” dedi.

Göğsümüzü kabartan bir teslimat töreni gerçekleştiriyoruz

Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü Tolga Senyücel, “Bizim için çok özel bir gün. Sağlık Lojistik 50 yıllık bir firma. Ben 25 yıldır Scania mensubuyum. 1999 yılında göreve başladığım Scania kariyerimin başında ilk 10 büyük lojistik şirketlerinden bi tanesi Sağlık Lojistik’di. Ben kariyerimin başında ben bu ismi ezberlemiştim ve uzun yıllar kendileri ile çalışmak için fırsat kollamıştık. Ara ara çalışmıştık ama bu sefer hem bizlerin hem grubun göğsünü kabartan böylesine önemli bir teslimat törenine şahitlik ediyoruz. Benim için ayrı bir gurur. Scania, düşük yakıt tüketimi, düşük bakım maliyeti, uzun ömrü ve yüksek ikinci el değeri ile öne çıkıyor. Özellikle bu yeni seri Scania Super ile yakıt tüketimi ilave yüzde 8 daha düşürülmüştür. Ben eminim ki, Sağlık Lojistik firması yeni araçlardan çok memnun olacak. Bizlerde Doğuş Otomotiv ekibi olarak onların araçların kesintisiz operasyonda kalmasını temin etmek için buradayız. Bu işbirliğinin uzun yıllar devam etmesini diliyorum ve son söz olarak önce sağlık diyorum” dedi.

2018 yılında 60 adet Scania aldı. 6 yıl sonra 500 adet

Scania Tuzla Satış ve Sonrası Hizmetler Müdürü Volkan Kahya’da yaptığı konuşmada, “Biz 2018 yılında ilk 60 adet Scania aracımızı Sağlık Lojistik’e teslim ettik. 2018 yılından önce bu araçların teslimi öncesinde 1 yıllık çalışma serüvenimiz oldu. İki tarafta hem Sağlık Lojistik hem Scania tarafı ürün geliştirmede destek oldular. 2017 yılında önce bir test aracı yaptık. O aracı bir yıl kadar kullandı. Kullanmış olduğu araçtan aldığı performans ve verimlilik nedeniyle 60 adet Scania satışı gerçekleştirdik. Bu bizim yeni nesil kabinlere geçtiğimizde ilk filo satışımızdı. Bu yıllık 6 yıllık sürede bakım kontratları ile birlikte araçların servis hizmetlerinde ve sunmuş olduğumuz operasyonda kesintisiz şekilde tamamlandı. Sağlık Lojistik’in yeni yatırımında Scania’yı öne çıkardı. Biz geçtiğimiz yıl yılbaşında Super serisinin lansmanın ardından 1 adet aracımızı test olarak kullandırdık. Kullanmış olduklara araca göre yüzde 8 düşük yakıt tüketimini net bir şekilde gördükleri için 500 adet Scania Super satışı gerçekleşti. Aynı zamanda servis bakım konratlarıyla kullanacakları süre boyunca kesintisiz hizmeti sunuyor olacağız” dedi.

Doğuş Otomotiv ile işbirliğimizin 30. yılı 

Scania Türkiye Ülke Müdürü Per Stümer de yaptığı konuşmada “Bu önemli günde Scania markasını temsil etmek için benim için çok önemli. Yalnızca Doğuş Otomotiv ile olan işbirliğimizin 30. Yılı değil aynı zamanda bugün İsveç'in “Ulusal Günü” olmasının bu törene ayrı bir anlam kattığını da belirtmek isterim. Bu teslimat töreni hem Sayın Ali Bilaloğlu’na hem de Sayın Tolga Senyücel’e teşekkür etmek isterim. Tüm Sağlık Lojistik şirketi ailesine işbirliğine çok teşekkür ederim. Uluslararası taşımacılık sektöründe Scania olarak hem sürdürülebilirlik hem de iş süreçlerinin devamlılığı, bizim birinci önceliklerimiz. Sağlık Lojistik ile gerçekleştirilen bu iş birliğinin gelişerek devamını dilerim” dedi.

Markamızın sürdürülebilirlik hedeflerinin odak noktasında müşterilerimiz bulunmaktadır

Scania Türkiye Satış Müdürü Bayazıt Canbulat ise “Marka olarak, taşımacılıkta sunduğumuz çözümlerin yollardaki yansıması bizim için çok değerli. Bu değeri, yeni iş ortaklıkları ve sürdürülebilir çözümler ile destekleyebilmek ise temel hedefimiz. Bugün iş birliğimizi “Sağlık Lojistik” ailesinin tercih ettiği 500 adet SUPER model araçlar ile taçlandırıyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159
banner153