banner139
banner69

Sakarya’nın efsane firması Sakarya İtimat tekrar yollarda

banner113

1980-1992 yılları arasında Sakarya merkezli firma olarak şehirlerarası yolcu taşımacılığı hizmeti veren Sakarya İtimat, Sakarya VİB Turizm’in hamlesiyle tekrar sektör yolculuğuna başladı.

banner114
ŞEHİRLERARASI 26.06.2024, 12:05 26.06.2024, 12:13 Taşıma Dünyası
Sakarya’nın efsane firması Sakarya İtimat tekrar yollarda
banner101

Röporta: Erkan YILMAZ

Sakarya VİB Turizm Yönetim Kurulu Başkanı ve Sakarya İtimat Turizm’in kurucusu Suat Akın ile Sakarya İtimat firmasının sektör yolculuğuna tekrar başlayışını konuştuk. 

Bir arayış vardı 

Sakarya bölgesinde, kısa mesafeli hatlarda hem kaliteli hem daha rekabetçi bir yapıda hizmet verilmesine yönelik bir arayış içinde olduklarını belirten Suat Akın, “Sakarya VİB Turizm’i bu rekabetin dışında tutma isteğimizle yeni bir firma oluşum fikri oluştu. Biz de 1980-1992 yılları arasında bölgede kaliteli hizmet yapısıyla fark yaratmış, Karacasu-Kocaali hattında çalışmış, Hopa’ya kadar da uzun hatlarda hizmet vermiş ve bölgede sevilen bir firma olmuş. Biz, Sakarya İtimat firmasını tekrar yollara çıkarmaya karar verdik, ‘Efsane geri döndü’ sloganıyla da yollara çıkardık. Yazı karakterini de, rengini de değiştirerek Sakaryaspor’un renkleriyle birlikte Yeşil-Siyah yaparak kentimizle tekrar bütünleştirdik. Sakarya halkına daha ekonomik, ama kaliteli hizmet sunuyoruz” dedi.

Sakarya İtimat’ın sektör yolculuğu

Suat Akın, Sakarya İtimat Turizm’in sektör yolculuğunun planlarını da şu şekilde açıkladı: “1 Nisan itibariyle Karasu-Kocaali-Adapazarı-Harem hattında seferlerimiz her iki saatte bir olmak üzere başladı. 31 Mayıs 2024 itibariyle de her saat başı seferlerimiz devam ediyor. Şimdilik bu şekilde ve bu hatlarda çalışacak. Yarın neler olur, nasıl bir gelişme içine gireriz ona bakacağız. Şu an yolcunun çok talebi var. Halk nezdinde özellikle 50 yaş üstü yolcularımızdan Sakarya İtimat’la ilgili çok iyi geri dönüşler, teşekkürler aldık, ‘Bizi eski yıllarımıza götürdünüz’ diyor yolcularımız. Bu işi yapan eski otobüsçü meslektaşlarımız da çok duygulandıklarını ifade ettiler” dedi.
Sakarya İtimat Turizm’in filosunda şu anda 8 otobüsün bulunduğu açıklayan Suat Akın, “Bu otobüsler Mercedes ve MAN markalarından oluşuyor. MAN otobüslerimiz 2023 model. Otobüs filosunu, ihtiyaç olduğunda bir planlama ile büyütebiliriz” dedi. 

Sezondan umutluyuz

Sezondan umutlu olduklarını da belirten Suat Akın, “Okulların tatili ve Kurban Bayramı bir arada gerçekleşecek. Bir anda hem bayrama hem de memleketlerine tatile gitmeye yönelik bir hareketlilik olacak. Ama bayram sonrasında biraz durgunluk olabilir. Yine de sezonun genelinden umutluyuz. Sakarya VİB Turizm’in Karadeniz hatlarında yoğunluk devam eder beklentisi içindeyiz” dedi.

En zor işi yapıyoruz 

En zor işi yaptıklarını belirten Suat Akın, “Bağladığımız sermaye ile bizim yaptığımız iş gerçekten karşılık bulmuyor, bu iş yapılacak durumdan çıktı. Ekonomik durumu iyi olmayanların seyahat sıklığı düşüyor. Ekonomik durumu iyi olanlar da ya araçlarıyla ya da havayolunu tercih ediyor. Bizim umudumuzu kaybetmememiz gerekiyor. Zaten otobüsçünün 3 ay çok yüksek beklentisi var. Eğer bu umudu da kaybedersek vay halimize” dedi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159
banner153