Travego ve Tourismo seyahat otobüslerinde yenilikler hız kesmiyor! İşte ‘Mercedes-Benz Kaptan Dinlenme Tesisleri’

Mercedes-Benz Travego ve Tourism otobüslerinde sürücülerden gelen geri bildirimler sonucu gerçekleştirilen değişikliklerle, kaptanlar artık daha iyi, daha konforlu ve kaliteli dinlenirken, seyahatler daha da güvenli hale geliyor

banner114
ŞEHİRLERARASI 17.09.2023, 13:46 17.09.2023, 14:28 Taşıma Dünyası

Mercedes-Benz Türk, Travego ve Tourismo seyahat otobüslerinde 2021 yılında 41 yeniliği duyurmuştu. Bugüne kadar otobüslerde yapılan her yenilik, firma sahipleri ve kullanıcılarda büyük memnuniyet yarattı. Aynı zamanda Mercedes-Benz Türk AR-GE Merkezi ürünlerin özelliklerini geliştirmeyi sürdürdü. Şirket, bu süreçte yolculardan, sürücülerden, hostlardan/hosteslerden ve müşterilerinden gelen geri bildirimleri de AR-GE birimi ile paylaşmaya devam etti.

2021 ve 2022 yıllarında kaptanların dinlenme alanında kademeli olarak birçok yenilik gerçekleştiren Mercedes-Bez Türk, Travego ve Tourismo seyahat otobüslerinde 2023 yılında da yine kaptanların dinlenme alanında yeniliklere imza attı. Yapılan çalışmalar ile dinlenme alanının orta bölgesinde tavan hem yükseltildi hem düzleştirildi. Böylelikle dinlenme alanı çok daha konforlu hale getirildi.  Yoğun mühendislik faaliyetleri ve uzun süren çalışmalar sonucunda gerçekleştirilen bu değişiklik ile otobüs kaptanlarının çok daha konforlu ve kaliteli şekilde dinlenmeleri, bunun sonucunda da hem yolcular hem de otobüs kaptanları için çok daha güvenli yolculuklar hedeflendi.

İşte sürücü dinlenme alanında yapılan yenilikler 

2021 yılından başlayarak kademeli olarak gerçekleştirilen birçok önemli yenilik ile sürücü  dinlenme alanında ciddi anlamda konfor artışı sağlandı. Bu yenilikler şöyle;

Perde yerine panjur sistemi

Geçmiş yıllarda sürücü dinlenme alanının sol uç kısmında perde kullanılıyordu. 2021 yılı başından itibaren tüm seyahat otobüslerinde perde yerine panjur sistemine (rulo kapak) geçilmesiyle birlikte, hem konforlu açılma/kapanma mekanizması oluşturuldu hem de soğuk günlerde içeri giren hava akımı azaltıldı.

Minder kalınlığı arttı, tabandaki sıcak/soğuk hava akımı azaltıldı

2021 yılı başında sürücü dinlenme alanında yapılan diğer bir yenilik de tüm seyahat otobüslerinde dinlenme minderinin yüzeyinin genişletilmesi ve kalınlığının artırılmasıydı. Yüzeydeki boşlukların minimize edilerek oturma/dinlenme yüzeyinin artması ve 10 cm’e çıkan minder kalınlığı ile tabandaki sıcak/soğuk hava akımı azaltıldı. Böylece kaptanların dinlenme konforu artırıldı. 

Araç içinden dinlenme alanına geçiş daha konforlu oldu

2021 yılındaki yeniliklere ilave olarak, 2022 yılı içinde Mercedes-Benz Tourismo araçların orta kapı bölgesinde gerçekleştirilen yapısal değişiklikler ile sürücü dinlenme alanına araç içinden geçiş daha konforlu hale getirildi.

Çapraz profillerin yeri değişti, tavan yüksekliği arttı

2023 yılında, sürücü dinlenme alanındaki en önemli ve kapsamlı yenilik hayata geçirildi. Bu yıla kadar alanın orta bölümünün hemen üstünde aracın statik dengesinde rol oynayan çapraz profiller bulunuyordu. Uzun ve yoğun geliştirme faaliyetleri sonucunda bu bölgede yapısal değişiklikler yapılarak çapraz profillerin yerleri değiştirildi. Yer değişikliği sonrasında dinlenme alanının orta bölgesinde tavan yüksekliği arttı ve düz hale getirildi. Böylelikle sürücü dinlenme alanı çok daha konforlu hale geldi. Çapraz profillerin yerlerini değiştirmek, Mercedes-Benz Türk AR-GE departmanının gerçekleştirdiği yoğun mühendislik faaliyetleri ve uzun çalışmalar sonucunda gerçekleşti. Bu önemli değişiklik, kaptanların konforlu ve kaliteli bir şekilde dinlenmesinin yanında hem kendileri hem de yolcu güvenliği açısından son derece önemli bir adım niteliği taşıyor.

Klima özelliği de standart olarak sunulmaya başlandı

2023 yılında yapılan yapısal değişikliklere ilave olarak, Mercedes-Benz Tourismo 15 modelinde opsiyonel olarak sunulan sürücü dinlenme alanındaki klima özelliği de standart olarak sunulmaya başlandı.

Şarj için USB ünitesi ve askılıklar sunuluyor 

Kaptanların telefon ve diğer elektronik cihazlarını şarj edebilmeleri amacıyla USB ünitesi ve eşyaları için askılıklar uzun zamandır tüm seyahat otobüslerinde sunuluyor.

Sürücüler daha iyi dinlenirken, seferler daha güvenli hale geliyor 

Bu yeniliklerle birlikte Mercedes-Benz Travego ve Tourismo seyahat otobüslerinde kaptanların sermayesi olan dinlenme süreleri çok daha kaliteli ve rahat bir şekilde geçiyor. Bu da hem kaptanlar hem de seyahat eden yolcular için daha güvenli seferler olacağı anlamına geliyor. 

Mercedes-Benz Türk Otobüs Ürün Yönetimi ekibi; dinlenme tesislerini kaptanlar için daha da iyi hale getirmek amacıyla bugün de ürünlerin özelliklerini geliştirme ve daha iyisini yapma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. ■

Tüm iyileştirmeler ‘Mercedes-Benz Kaptan Dinlenme Tesisleri’ filminde

Mercedes-Benz Türk, Travego ve Tourismo seyahat otobüslerinin sürücü dinlenme alanında gerçekleştirdiği değişiklikleri ve iyileştirmeleri “Mercedes-Benz Kaptan Dinlenme Tesisleri” filmi ile duyurdu. Otobüs kaptanları ve sektörün diğer paydaşlarının geri bildirimlerinin de göz önünde bulundurularak gerçekleştirilen iyileştirmelere yer verilen filmde, konforlu ve güvenli yolculukların önemine vurgu yapılıyor. “Mercedes-Benz Kaptan Dinlenme Tesisleri” filmini, mercedesbenzotobüs Facebook ve Instagram hesaplarından ve Youtube sayfasından izleyebilirsiniz.

Tıklayınız!

 https://youtu.be/VdkVZEi5FgY

 https://www.facebook.com/MercedesBenzOtobus/videos/855737745685986/

 https://www.instagram.com/p/Cwxdq3VoNSl/ 

Mercedes-Benz_Sürücü Dinlenme Yeri - Tourismo

Mercedes-Benz Sürücü Dinlenme Yeri - Travego

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159
banner153