BMC Neoport 14 metre apron otobüsü

BMC tarafından üretilen apron otobüsü olan Neoport, 14 metre uzunluğunda, yolcu iniş ve binişler için tam alçak tabanlı her iki yöne de yatabiliyor. Neoport, 12 oturan ve 98 ayakta olmak üzere toplam 110 yolcu kapasitesine sahip.

banner114
TAŞITLAR 03.07.2024, 16:07 Erkan YILMAZ
BMC Neoport 14 metre apron otobüsü

Bu yıl 60. yılını kutlayan ticari araç üreticisi BMC tarafından ilk kez 2017 yılında Belçika’da düzenlenen Busworld Otobüs Fuarı’nda sergilenerek büyük beğeni toplayan Neoport 14M apron otobüsü, geçtiğimiz yıllarda Atatürk Havaalanı ve Türkistan Uluslararası Havaalanı’nda (Kazakistan) aktif olarak kullanılmaya başlamıştı.

Seri üretim çalışmalarına hızla devam eden BMC, Cumhuriyetimizin 100. yılında 7 adet Neoport 14M apron otobüsünü dünyanın en büyük ve en önemli havalimanlarından biri olan İstanbul Havalimanı’nda kullanılmak üzere TGS Yer Hizmetleri A.Ş.’ye teslim etmişti. Bu yıl haziran ayının başında 7 adet daha teslim edilen apron otobüsü ile beraber İGA İstanbul Havalimanı’nda aktif olarak kullanılan Neoport 14M apron otobüsü sayısı 16 adede yükseldi.

BMC Apron otobüslerinin ihracat başarısı

Havaalanlarında uçaklar ile terminal arası yolcuların güvenli ve konforlu taşınması amacıyla kullanılan apron otobüslerini yerli ve milli imkanlarla üreterek sektördeki en önemli açıklardan birini kapatan BMC, Neoport apron otobüsüyle bu alanda dünyanın sayılı üreticileri arasında yer alırken aynı zamanda Avrupa’nın en büyük ikinci üreticisi konumunda yer alıyor. BMC’nin yurt içindeki başarısı yaptığı ihracatlarla yurt dışında da devam ediyor. BMC’nin Almanya ve Dubai’de katılmış olduğu havalimanı sektör fuarlarında, otoritelerce büyük beğeni toplayan otobüslerine farklı ülkelerden de talep gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Suudi Arabistan’daki en önemli havalimanı hizmet sağlayıcısı Suudi Al-Amad Havaalanı Hizmetleri ve Destekleyici Taşımacılık Şirketi (SAAS) ile görüşmeler tamamlanarak 10 adet apron otobüsünün ihracatı gerçekleştirildi.Suudi Arabistan’da en modern araç ve otobüs filosuna sahip olan, tüm ulusal ve uluslararası şirketlere havalimanları içinde ve dışında ulaşım çözümleri sunan SAAS için yüksek sıcaklık ve zorlu iklim şartlarına uygun özel olarak üretilen apron otobüslerinin temmuz ayı itibariyle Suudi Arabistan havalimanlarında hizmet vermeye başlaması bekleniyor.

Toplam 110 yolcu kapasiteli

BMC tarafından üretilen ilk yerli ve milli apron otobüsü olan Neoport, 14 metre uzunluğu, yolcu iniş ve binişler için tam alçak tabanlı her iki yöne de yatabiliyor. Türk mühendisleri tarafından özel olarak geliştirilen Neoport apron otobüsü hem yolcu hem de sürücü konforunu en üst seviyeye taşıyacak şekilde tasarlandı. Aracın ön tarafına konumlandırılmış son teknoloji motoru sayesinde kabin içinde çok büyük ve ferah bir yolcu taşıma alanı sunan Neoport, 12 oturan ve 98 ayakta olmak üzere toplam 110 yolcu kapasitesiyle sınıfında lider olarak yer alıyor. Ayrıca geliştirilmiş süspansiyon sistemi sayesinde sürücü ve yolcuların araç içinde hissettiği titreşimi en aza indirerek yolcularına konforlu bir ulaşım imkânı sunuyor. BMC Neoport; tam havalı servis freni, her iki yana yatma, şasi alçaltma ve yükseltme sistemi, ön ve arka disk frenleri, 6 adet yolcu kapısı, alçak tabanlı monokok gövdesi, iklimlendirme sistemi ve klima sistemi için ek motor özelliklerine sahip.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159
banner153