Seger’in ampulleri sürücülerin yollarını aydınlatıyor

Sesli ikaz cihazları üretiminde Türkiye’de ilk sırada yer alan, ürettiklerinin yüzde 80’ini ihraç ederek de dünyada ilk 10’un içinde yer alan Seger, otomotiv aydınlatma ürünleriyle de sürücülerin yollarda daha güvenli ve konforlu seyahat etmelerini sağlıyor. 2019’dan bu yana araç iç ve dış aydınlatma ampullerini ürün gamına dahil eden Seger, hem iç hem de dış pazarda ampulleriyle büyük talep görüyor. Seger; Irak, Gürcistan, Güney Afrika, Lübnan, Portekiz ve Fransa gibi ülkelere de otomotiv aydınlatma ürünlerinin ihracatını gerçekleştiriyor.

banner114
TEKNOLOJİ 26.07.2024, 23:57 Erkan YILMAZ
Seger’in ampulleri sürücülerin yollarını aydınlatıyor

70 ülkeye ihracat yaparak üretim ve tedarik gücünü gösteren yüzde yüz yerli sermayeli Seger, sesli ikaz cihazlarının yanı sıra sürücülerin yol ve sürüş güvenliğini artıracak Xenon (HID), halojen ve minyatür ampullerden oluşan ürün grubuyla da rağbet görüyor. Teknolojik ürün geliştiren ve üreten bir firma vizyonuna sahip yerli üretici Seger, tüm bu otomotiv aydınlatma ürünlerini iç piyasada bayiler kanalıyla, dış piyasada ise distribütörler aracılığıyla pazarlara ulaştırıyor. Irak, Gürcistan, Güney Afrika, Lübnan, Portekiz ve Fransa gibi ülkelere de ampul ürünlerinin ihracatını gerçekleştiriyor.

Halojen ampuller her koşulda ideal görüş imkanı sağlıyor

Halojen ampuller; Standart, Super Vision, Crystal White, Xenon Yellow ve Xenon White Ultra olmak üzere küresel regülasyonlara uygun 5 farklı modelden oluşuyor. Standart halojen ampul, gece araç kullanan sürücüler için güvenli bir görüş alanı sağlıyor. Super Vision, standart ampullere kıyasla 20 metreye kadar daha uzun aydınlatma menzili ve yüzde 50’ye kadar daha fazla ışık sunuyor. Xenon Yellow azaltılmış renk ısısı ile sisli karlı ve yağmurlu havalarda daha iyi görüş sunarken, Xenon White Ultra ise yoldaki cisimlere karşı yüksek zıtlık oranı ile oldukça ideal görüş sağlıyor. Ayrıca Off – Road tutkunu sürücülere de hitap eden ve gece sürüşlerinde parkuru gündüz gibi aydınlatan Crystal White modelini de bulunuyor.

Daha fazla ışık, daha uzun ömür

Bir diğer ürün grubu olan Xenon (HID) ampuller ise standart ampullere kıyasla sürücülere yolda iki katına kadar daha fazla ışık sağlıyor. Aynı zamanda üç katına kadar uzun ömre sahip olan Xenon ampuller kar, sis, yağmur gibi zorlu sürüş şartlarında daha uzun aydınlatma menzili ve daha iyi görüş sunuyor. Küresel regülasyonlara uygun Xenon ampul grubunda teknik özelliklerine göre farklılaşan 8 farklı ürün bulunuyor. Seger, minyatür ampuller ürün grubuyla ise sürücüler için güvenilir sinyal ışıkları ve iç ışıklar ile araç kabin içi mükemmel aydınlatma sağlıyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159
banner153