banner139
banner69

İstanbul Valisi Davut Gül’e turizm taşımacılarının sorunları aktarıldı

banner113

TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, TTDER Genel Sekreteri Mehmet Öksüz, Eski TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve TOF Başkan Yardımcısı Tahsin Yücefer’den oluşan heyet İstanbul Valisi Davut Gül’ü makamında ziyaret ederek turizm taşımacılarının İstanbul’da yaşadıkları sorunları aktardılar.

banner114
İstanbul Valisi Davut Gül’e turizm taşımacılarının sorunları aktarıldı
banner101

İstanbul Valisi Davut Gül ile yapılan görüşmeye yönelik bilgiler veren TTDER Genel Sekreteri Mehmet Öksüz, “Sayın Valimiz Davut Gül’e İstanbul’da turizm taşımacıları olarak yaşadığımız sıkıntıları aktardık. Özellikle son dönemde Yenikapı’da düzenlenen miting, konser ve tarihi yadımada rotasında gerçekleştirilen bisiklet turu gibi etkinliklerin özellikle Galataport’tan turistleri alıp Sultanahmet ve tarihi yarımada bölgesinde gezmeleri noktasında turizm taşımacılarını sıkıntıya soktuğunu ve iş yapamaz hale getirdiğini ifade ettik” dedi.

Hem mağdur olduk, hem de ceza yedik

Galataport’a gelecek kruvaziyer sayısının bu yıl 200’ün üzerinde olacağını aktardıklarını belirten Mehmet Öksüz, “Yenikapı’da düzenlenen her etkinliğin yarattığı sıkıntıları örnekleriyle de Sayın Valimize aktardık. 5 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşen miting nedeniyle Galataport’a yanaşan kruvaziyerden turistleri alamadığımızı ve turistleri tekrar küçük teknelere bindirerek Harem’e taşındığını ifade ettik. Bu durumun kruvaziyer turizmi ile gelen özellikle yaşlı turistleri çok etkilediğini de söyledik. Miting nedeniyle araçlara bölgede çıkış verilmediğini yol kenarlarında bekleyen olan otobüslere de 2 bin 500 TL gibi cezalar yazıldığını da söyledik. ‘Hem iş yapamadık, hem ceza yedik” dedik. Bu tür problemlerde yaşanan en büyük sıkıntılardan birisi de turistlerin zamanlarının kısıtlı olması. Çünkükruvaziyerler sabah saatlerinde Galataport’a yanaşıyor akşam saat 20.00 sıralarında da İstanbul’dan ayrılıyor. Bu kısıtlı zamanda turistlerin İstanbulu gezmesi, alışveriş etmesi, yemek yiyebilmesi çok mümkün olmadı. Bu durum hem ülkemiz için bir ekonomik kayıp, hem turizt taşımacıları bir ekonomik kayıp oluşturduğunu söyledik” dedi.

Yenikapı yerine farklı bir alan belirlensin

Sayın Valimizden özellikle yaz dönemi için etkinlik alana olarak farklı bir yerin seçilmesinin turizm açısından da önemli olduğunu dile getirdiklerini belirten Mehmet Öksüz, “Bu sıkıntılar bu yıla da özel değil. Geçen yılda yaşıyorduk. Ama ülkemize gelen kruvaziyer sayısı arttıkça sıkıntı yaşanan gün sayısı da arttı. Yapılması gereken özellikle yaz dönemi sürecinde etkinliklerin Yenikapı’da düzenlenmemesi, farklı bir alan belirlenmesi, tarihi yarımadayı kapsayan bisiklet turları için de farklı rotaların oluşturulması. Oluşturulan bu rotalar nedeniyle bazı yollar trafiğe kapanıyor. Turistleri sağlıklı bir şekilde gezdirebilmek mümkün olmuyor. Ülkemize gelen turistlerin en çok gezmek istediği bölge tarihi yarımada. Biz etkinlik nedeniyle sizi oraya götüremiyoruz, açıklamasını yapmak istemiyoruz. Ülkemizin dövize ihtiyacı var. Bu dövizin getirilmesinde en önemli unsurlardan birisi de turistler. Ekonomik kayıpların giderilmesi ve turizm taşımacılarının yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi gerekiyor” diye konuştu. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159
banner153