banner139
banner69

Prometeon Türkiye bir kez daha ‘Altın İhracatçılar Listesi’nde

banner113

Dünyanın endüstriyel ve ticari lastik odaklı tek global şirketi Prometeon Türkiye, Türkiye’den gerçekleştirdiği ihracat ve ülke ekonomisine sunduğu katkı ile Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından bir kez daha “Altın İhracatçılar Listesi”nde yer aldı.

banner114
YEDEK PARÇA VE EKİPMAN 05.06.2024, 12:32 05.06.2024, 13:16 Erkan YILMAZ
Prometeon Türkiye bir kez daha ‘Altın İhracatçılar Listesi’nde
banner101

Dünyanın endüstriyel ve ticari lastik odaklı tek global şirketi Prometeon Türkiye, sergilediği üstün performans ve özverili çalışmalar ile 2023 yılında otomotiv sektöründe ihracat yapan ilk 129 şirket arasında girerek bir kez daha “Altın İhracatçılar Listesi’nde yer aldı. 29 Mayıs Çarşamba gecesi TİM Yenibosna’da gerçekleşen ödül töreninde dereceye giren başarılı firmalara ödülleri verildi.

Gerçekleşen törene Prometeon Tyre Group MEA Bölgesi Finans Direktörü Mehmet Kaldırım katıldı. Kaldırım’a ödül, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Sabuncu ve TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Albert Saydam tarafından takdim edildi.

PROMETEON TYRE GROUP

Prometeon Tyre Group, tüm dünyada endüstriyel lastik (kamyon, otobüs, tarım ve iş makinesi) odaklı tek şirket olup, ANTEO, ERACLE ve TEGRYS markalarının yanı sıra FORMULA, PHAROS ve PİRELLİ lisansıyla endüstriyel ve ticari lastiklerinin üretimini gerçekleştirmektedir. Grubun ürün yenilikçiliğini temsil eden dört fabrikası (ikisi Brezilya’da, biri Mısır’da, biri Türkiye’de), üç Ar-Ge Merkezi (İtalya, Brezilya, Türkiye) ve Mısır’da bir Geliştirme Merkezi bulunmaktadır. Prometeon Tyre Group, beş kıtada 40’tan fazla ülkede yaklaşık 8.000 çalışanı bünyesinde bulundurmaktadır. Türkiye’de 1960 yılında İzmit’te kurulan ilk lastik fabrikasını da yöneten Prometeon Türkiye ise yaklaşık 75 ülkenin içinde yer aldığı “Türkiye, AFME (Afrika-Orta Doğu), Rusya ve CIS (Orta Asya ve Kafkaslar)” Bölgesi’nin yönetim merkezi konumundadır. Prometeon’un 2019 yılında imzacısı olduğu United Nations Global Compact, 165 ülkeden 15.500 şirketi kapsamaktadır. Prometeon ayrıca 2020’de United Nations Global Compact Network Italy’nın kurucu üyeleri arasında yer almıştır.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159
banner153