banner92
banner69

Maxion Wheels IAA Transportation Fuarı’nda Türkiye’de üretilecek ilk dövme alüminyum jantlarını tanıttı

Dünyanın en büyük jant üreticisi Maxion Wheels, Almanya'da düzenlenen 2024 IAA Transportation Fuarı’nda hafif ve korozyona dayanıklı dövme alüminyum kamyon jantlarından oluşan yeni ürün gamını tanıttı. Türkiye’de Maxion İnci Jant Grubu'nun Manisa tesisinde üretilecek bu yeni dövme alüminyum jantlar, Maxion’un ticari araç ürün portföyünü tamamlayarak pazardaki lider konumunu daha da güçlendirecek.

banner114
OTOMOTIV YAN SANAYİ 16.09.2024, 12:47 16.09.2024, 12:50 Erkan YILMAZ
Maxion Wheels IAA Transportation Fuarı’nda Türkiye’de üretilecek ilk dövme alüminyum jantlarını tanıttı

Maxion Wheels CEO’su Pieter Klinkers, şirketin uzmanlığını vurgulayarak, “Yeni dövme alüminyum jantlarımız, pazar lideri kamyon jant ürün gamımızı tamamlıyor ve ticari araç müşterilerimiz için güçlü ve güvenilir bir ortak olarak konumumuzu daha da pekiştiriyor. Jant tasarımı, mühendisliği ve üretimi konusundaki derin uzmanlığımızla, kamyon, treyler, otobüs ve tanker OEM’lerinin yanı sıra değişim pazarı müşterilerinin çeşitli ihtiyaçlarını karşılayacak kapsamlı ve yenilikçi bir ürün yelpazesi sunmaya hazırız” dedi.

Maxion İnci Jant Grubu, 2022 yılında yaptığı stratejik hamleyle, çelik kamyon jant portföyünü dövme alüminyum jantları da kapsayacak şekilde genişletmek için Manisa’daki tesisine 150 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdi. Maxion İnci Jant Grubu’nun 20 bin metrekarelik alandaki bu yeni fabrikasının yapım çalışmaları tamamlanma aşamasına gelirken, tesis son teknoloji ekipmanlarla donatıldı.

Maxion İnci ve Maxion Jantaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim, Türkiye’de üretilen yenilikçi ürünlerini global pazara sunmaktan gurur duyduklarını belirterek, "Maxion İnci Jant Grubu olarak, Türk otomotiv sektörünün küresel çapta etki yaratan lider şirketlerinden biri olmaya devam ediyoruz. Fuarda dövme alüminyum jantlarımızın tanıtılmasıyla, Maxion Wheels ile olan ortaklığımızın daha da güçlenmesinden büyük bir heyecan duyuyoruz. Yeni fabrika, ortak vizyonumuzun ve mükemmellik taahhüdümüzün bir göstergesi. Müşterilerimize üstün kalite ve performans sunma kararlılığımızı vurgularken, ticari araç endüstrisinin geleceğine yön vermek için heyecanla çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Yorumlar (0)
banner92
banner117
15
açık
banner159
banner153