Hedef Avrupa’nın ilk 5 oyuncusu arasında yer almak

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Avrupa'daki büyüme hedefleri doğrultusunda attığı stratejik adımlarına yenisini ekledi. Otokar’ın bağlı ortaklıklarından Otokar Europe SAS’ın Almanya şubesi açıldı. Otokar Genel Müdür Yardımcısı Kerem Erman yeni açılımla ilgili olarak, "Kıta genelindeki başarılı büyümemize katkı sağlamak için Almanya şubemizin açılışını gerçekleştirdik. Hedefimiz Avrupa'nın ilk 5 oyuncusu arasında yer almak" dedi.

banner114
OTOMOTİV 12.07.2024, 12:21 12.07.2024, 12:26 Erkan YILMAZ
Hedef  Avrupa’nın ilk 5 oyuncusu arasında yer almak

Türkiye otobüs pazarının aralıksız 15 yıldır lideri olan Otokar, Avrupa açılımını hızlandırmaya devam ediyor. Her gün Avrupa başta olmak üzere 60’tan fazla ülke yollarında on binlerce otobüsüyle milyonlarca yolcu güvenle taşıyan Otokar'ın yeni açılımı Almanya oldu. Fransa ve Romanya'nın ardından, geçtiğimiz yıl 101 yıllık köklü geçmişe sahip Mauri Bus System'i bünyesine katarak Otokar Italia'yı kuran şirket, şimdi de Almanya şubesini açarak Avrupa'daki varlığını güçlendirdi.

Otokar'ın otobüs alanında Avrupa'daki büyüme hedeflerine önemli bir adım daha attıklarını belirten Otokar Genel Müdür Yardımcısı Kerem Erman, "Türkiye'ye katma değerimizi artırmak için ihracatta hız kesmiyor, farklı pazarlara açılımımızı sürdürüyoruz. Ticari araçlarda hedef pazarımız olan Avrupa'daki başarımızı güçlendirmek için stratejik adımlar atmaya ve büyümeye devam ediyoruz. Avrupa’nın en büyük pazarlarından birisi olan Almanya, global markalara ev sahipliği yapan, zor ve önemli bir pazar. Otokar olarak biz de sıfır emisyonlu yeni ürün gamımızla hedeflerimize uygun şekilde ana pazarlardaki yapılanmamıza Almanya şubemizle devam ediyoruz" dedi.

Türkiye'de yerli sermayeli otobüs markaları arasında en büyük ihracatçı marka konumunda olduklarının altını çizen Erman, "Avrupa'nın tek çatı altında üretim yapan en büyük fabrikasına sahip olmak için yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Geniş ürün gamımız, Ar-Ge gücümüz ile ihtiyaçlara özel çözümler geliştirip, talebe yönelik üretim yapıyoruz. Türkiye'de ve dünyanın dört bir yanında operatörlerin ihtiyaçlarını uygun maliyetli, çevre dostu ve sürdürülebilir ulaşım çözümleri ile karşılıyoruz. Bugün itibarıyla 6 metreden 21 metreye kadar geniş bir otobüs ailesine sahibiz. Çevreci otobüslerimizle küresel iklim değişikliğinin negatif etkilerini en aza indirmek üzere dönüşüm içerisinde olan Avrupa pazarının ihtiyaçlarını karşılamaya hazırız. Hedefimiz Avrupa'nın ilk 5 otobüs üreticisi arasında yer almak" açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159
banner153