banner92
banner69

Özçiçek İnşaat 10 adet Renault Trucks K520 Xtrem aldı

Ulaştırma altyapısı ve inşaatının uzmanlarından Özçiçek İnşaat, yol projeleri için 10 adet Renault Trucks K520 Xtrem alımı gerçekleştirdi.

banner114
PİYASA 28.08.2024, 18:53 Erkan YILMAZ
Özçiçek İnşaat 10 adet Renault Trucks K520 Xtrem aldı

Geçmişi 1979 yılına dayanan Özçiçek İnşaat, 1996’da aile şirketi olarak hizmet vermeye başladı. Otoyol, köprü, demiryolu, metro, tünel gibi projeler başta olmak üzere ulaştırma altyapı ve inşaat çalışmalarında uzmanlaşan Özçiçek, Türkiye genelindeki önemli kamu projelerine hizmet sunuyor. Yüzde 90 kamu çalışmaları olmak üzere yol projelerini başarıyla teslim eden firma, inşaat lojistiğini şirket bünyesindeki öz mal araçlarıyla yönetiyor. Bu doğrultuda Özçiçek İnşaat, 10 adet yeni Renault Trucks K520 Xtrem kamyonu filosuna katıyor.

Mersin’de düzenlenen törende Özçiçek İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Menderes Çiçek’e araçları Renault Trucks Türkiye Ticari Direktörü Özgür Fırat, Filo Müşterilerinden Sorumlu Ülke Müdürü Cihat Kayan, Erman Ticari Araçlar Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Deniz, Genel Müdürü Ahmet Gözü ve Satış Müdürü Can Ariş tarafından teslim edildi.

Teslimat sırasında açıklamalarda bulunan Özçiçek İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Menderes Çiçek; “Türkiye genelinde ve Çukurova bölgesinde birçok yol, otoyol ve köprü projesini son modern teknolojileri kullanarak başarıyla tamamladık. Önemli projelerde edindiğimiz deneyimler ile her zaman en iyiyi hedeflediğimizi kanıtladık. Şirketimizin bünyesindeki ekipman ve araç filomuzu belirlerken de bu yönde çok hassas bir fizibilite süreci yönetiyoruz. Şimdi de inşaat segmenti için geliştirilen Renault Trucks K Xtrem kamyonlar, filomuzun en yenileri oluyor” şeklinde belirtti.

Özçiçek İnşaat, şu anda Mersin, Adana, Gaziantep güzergahlarındaki hızlı tren hattının alt yapısı projesini üstleniyor. Raylı sistem projelerinin karayolu altyapı çalışmalarından çok daha farklı olduğuna değinen Menderes Çiçek; “Yol inşaat ve yapım projelerinin hepsinin ayrı dinamikleri vardır. Demiryolu hatları ise karayolundan farklıdır. Hat durmadan ve raylı sistemler aktif olarak çalışırken siz de projenizi başarıyla tamamlamak durumundasınız. Üstelik 50 yıl sorunsuz hizmet sunulacak bir altyapı hazırlıyorsunuz. Bu büyük bir sorumluluk. Güçlü ekip ve ekipmanlar çok önemli. Araç filonuz da hem projenin hem de çalışan ekibinizin güvenliği için önemli bir görevi üstleniyor. Bu noktada da Renault Trucks K Xtrem kamyonların inşaata yönelik geliştirilmiş güçlü donanımına güvendik” açıklamasında bulundu.

Operasyonlarımızda en önemli konu, iş güvenliği

Menderes Çiçek, projelerinde iş güvenliğinin önemine dikkat çekti; “Şu anda yaptığımız hızlı tren altyapısı projesi de dahil olmak üzere tüm çalışmalarımızda projenin ve ekibimizin güvenliği büyük önem taşıyor. Bu nedenle her konuda en üst seviyede güvenlik hassasiyeti gösteriyoruz. Şoförlerimiz dahil sahadaki tüm ekibimiz eğitimlerini tamamlıyor. Ekipmanlarımızı da bu özende seçiyoruz. Dolayısıyla Renault Trucks K Xtrem kamyonlarını yakinen inceledikten sonra alım kararı aldık. Aracın her donanımı ihtiyaçlarımıza tam olarak cevap veriyor.”

Yeni araçlar ile Renault Trucks Fest’te tanıştık

Menderes Çiçek; “Renault Trucks’ın Mersin’de Erman Ticari Araçlar’ın merkezinde gerçekleştirdiği özel etkinliğe katıldık. K Xtrem aracını ilk defa burada gördük. Ardından aracı incelemeye başladık. Yıllardır gelişen deneyimimize dayanarak bu araçların gücüne ve dayanıklılığına güvendik. Şasi ve aksamlarını inceledikten sonra ilk 10 adetin alımını gerçekleştirdik” diye belirtti.

Maliyetlerin yüzde 60’ı yakıt giderleri

Çiçek; “İnşaat segmentinde düşük kilometreler söz konusu olsa da yükün tonajına da bağlı olarak yine operasyon maliyetlerinizin yüzde 60’ını yakıt giderleri oluşturuyor. Bu nedenle yakıt tasarrufunu göz etmemiz gerekiyor. Genel olarak Mersin ve bölgemizde Renault Trucks’ın düşük yakıt tüketimine dair olumlu ve güçlü referanslar aldık. Bu da araç seçimimizde önemli bir etken oldu” diyor.

Daha fazla yük, daha az yakıt

Gerçekleştirdikleri fizibilite çalışmaları ve test sürüşlerinden yola çıkarak değerlendirmede bulunan Menderes Çiçek, şu şekilde açıkladı; “Renault Trucks K Xtrem, filomuzda bulunan diğer kamyon modellerine göre sefer başına 5 ton daha fazla yük taşıma kapasitesi sunuyor. Şu andaki projemize baktığımızda yolun altyapısını oluşturan malzeme, ortalama 40 km’den geliyor. Çıkan hafriyat ise 10 km kadar sahadan çıkış yapıyor. Dolayısıyla bir aracımız günde yaklaşık 400 km yol kat ediyor ve Renault Trucks K Xtrem diğer araçlara kıyasla sefer başına 5 ton daha fazla yük taşıyor. Bunun da ötesinde yüke bağlı olarak yaklaşık 4 puanlık yakıt tasarrufu elde edebiliyoruz. Sonuç olarak güçlü performansının yanı sıra daha fazla yük ve daha düşük yakıt tüketimi ile önemli bir fayda sağlıyor.”

Filomuz 4 yaş ortalamasında

Menderes Çiçek, son olarak satış sonrası hizmetlerin önemini vurguladı; “Genç bir filoya sahip olsanız da projelerin ağır yükleri ve çalışma koşulları nedeniyle araçlarda sorun oluşabiliyor. Aracın arıza veya bakım nedeniyle durması ise hem projede aksaklık hem de zaman ve maliyet kaybı. Bu nedenle güçlü ve dayanıklı araçları tercih etmeniz önemli ancak bir sonraki aşama ise satış sonrası hizmetler. Ne kadar ehemmiyet gösterilse de oluşabilecek herhangi bir olumsuz durumda hızlı destek alabilmek hayati önem taşıyor. Renault Trucks araçları tercih etmemizin bir başka nedeni de budur. Bölgemizde Erman Ticari Araçlar ile sundukları güçlü satış sonrası desteğinden övgü ile bahsediliyor. Biz de bu nedenle birlikte yola çıktık.”

Renault Trucks Türkiye Ticari Direktörü Özgür Fırat ise açıklamasında; “Renault Trucks K Xtrem, yolda, inşaat sahasında veya maden ocaklarında çalışıyor olmaları fark etmeksizin her alanda zorlu koşullarda faaliyet gösteren müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandı. Ağır yük ve çalışma koşulları için tasarlanan bu kamyonlar, alanında güçlü ve dayanıklı araçlar olmalarıyla ön plana çıkıyor. K Xtrem ile maden ve inşaat firmaları için ton başına maliyetleri optimize ediyoruz. Bu gibi zorlu görevlerde araçların sorunsuz ve verimli çalışması çok önemli. Güçlendirilmiş özellikleri ile K Xtrem, inşaat sahalarının tüm zorluklarında işi kolaylaştırıyor. Şasi, aktarma organları ve kabin, kısacası her şey en zorlu durumlarda maksimum çekiş ve verimlilikle çalışılmasını sağlıyor. Segmentinde iddialı güçlendirilmiş motor freni sayesinde maksimum güvenlik sunuyor. Güçlendirilmiş şasisi ile en zorlu durumlarla başa çıkabilen otomatikleştirilmiş ve güçlendirilmiş Optidriver Xtrem şanzımana da sahip. Hem aracımızın özellikleri hem de satış sonrası hizmetlerimiz sayesinde müşterilerimizin maliyetlerini minimuma düşürerek, verimliliklerini arttırmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda Özçiçek İnşaat gibi alanında kıymetli bir firmayla iş birliği yapıyor olmaktan son derece gurur duyuyoruz” diye belirtti.

Özçiçek İnşaat, Mersin ve bölgesinde Renault Trucks araçlarının satış ve satış sonrası hizmetlerini yürüten Erman Ticari Araçlar’dan destek alıyor. Erman Ticari Araçlar Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Deniz; “Özçiçek İnşaat, toplam kalite odaklı çalışan, Çukurova’nın önemli bir firması. Projeleri gereği zaman ve iş yönetiminde çok sıkı çalışıyorlar. Çözüm ortakları olarak bu sorumluluğun bilincindeyiz. Araçlarının her zaman operasyonda kalmasına, duruş sürelerinin kısalmasına ve hizmet sürelerinin artmasına en iyi şekilde katkı sağlayacağız. Ayrıca belirtmeliyim ki Özçiçek İnşaat’ın K Xtrem, tercih etmesi bizim için önemli bir referans” şeklinde açıkladı.

Yorumlar (0)
banner92
banner117
15
açık
banner159
banner153