banner139
banner69

Vangölü Turizm - Ali Sercan Kartal; “Otobüsçü Rekabeti”nden kurtulup, sektörü daha da yukarı taşımalıyız

banner113

Şehirlerarası yolcu taşımacılığı sektörünün önde gelen firmaları arasında yerini alan ve bu yıl 51. Yılını kutlayan Vangölü Turizm filosunu 30 Mercedes Travego ile yeniledi. Hedefini de büyüttü. Van Gölü Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sercan Kartal, “Ticaret ve kârlılık odağından uzak olan ve bize özgü bir durum olan “Otobüsçü Rekabeti”nden kurtulup hep birlikte çalışarak. sektörü daha yukarı taşımalıyız. Yaptığımız işi nasıl daha iyi yapabileceğimize odaklanmalıyız” dedi.

banner114
RÖPORTAJ 17.09.2023, 15:52 Taşıma Dünyası
Vangölü Turizm - Ali Sercan Kartal;  “Otobüsçü Rekabeti”nden kurtulup, sektörü daha da yukarı taşımalıyız
banner101

Röp: Erkan YILMAZ

Van Gölü Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sercan Kartal ile yeni otobüs yatırımları ve yeni hedefler ve sezona yönelik özel bir söyleşi gerçekleştirdik. 

Yaşanan ekonomik gelişmelerin yolcu taşımacılığını da çok zorladığına dikkat çeken Ali Sercan Kartal, “Sezon bizim planladığımızdan geç ve ağır bir şekilde başladı. Gerçekleşen seçim ve  ekonomik koşulların bunda etkili olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’de son 12 ayda görece çok az artan, hatta kimi bölgelerde hiç artmayan yegâne şey otobüs bileti  fiyatıdır. Ancak buna karşın, asgari ücret, sıfır otobüs fiyatları, bakım maliyetleri, sigorta maliyetleri gibi daha saymakla bitiremeyeceğimiz kalemlerde meydana gelen artış her geçen gün çığ gibi artmakta. Seçimler sonrasında sadece akaryakıta gelen zam yüzde 70’leri geçti. Sektör mensupları olarak, vatandaşların ekonomik durumlarının da bilincinde olarak artan maliyet kalemlerini elimizden geldiği kadar yolcularımıza yansıtmamaya çalıştık. Sektör temsilcileri ve ileri gelenleri ile bir araya geldiğimizde de sürekli değerlendirdiğimiz konuları tekrar belirtmek isterim. Ticaret ve kârlılık odağından uzak olan bize özgü olan “otobüsçü rekabeti”nden kurtulup hep birlikte çalışarak sektörü daha yukarı taşımalıyız. Yaptığımız işi nasıl daha iyi yapabileceğimize odaklanmalıyız” dedi. 

Vangölü Turizm 51.yılını kutluyor

“2023 yılı Van Gölü Turizm için çok başka bir yıl;  51.yılımızı kutluyoruz” diyerek açıklamalarına başlayan Ali Sercan Kartal, “Dolayısıyla, bu sene yaptığımız 30 adetlik Mercedes otobüs yatırımı bizim için ayrıca özel ve önemli. Vangölü Turizm sektöre Mercedes-Benz ile girmiş ve bu güne kadar bu tercihi bozmamış bir firma. Dolayısıyla bizim için tek tercih yine Mercedes-Benz oldu. Yatırım projesini  uzun zamandır çalıştığımız bayiler olan Has Otomotiv, Koluman ve Mengerler ile gerçekleştirdik” dedi. 

Mercedes-Benz Kamyon Finansman’ın bize olan güveni güç verdi 

Yeni yatırımla birlikte filolarındaki otobüs sayısının 100’ün üzerine çıkacağını belirten Ali Sercan Kartal, Bu yatırımla birlikte filomuzdaki otobüs sayımız 100 ün üzerine çıkarak önemli bir eşiği aşmış olacağız. Yatırım bu sektörde sürdürülebilirlik için olmazsa olmaz. Böyle büyük adetli bir satın almada finansmanı doğru ayarlamak bizim için en önemlisiydi. Finansman olarak takas yöntemini tercih etmedik; çalıştığımız bankaların ve Mercedes-Benz Kamyon Finansman’ın hem bize güvenmesi hem de çıkarımızı koruyarak bu işe yaklaşması bize güç verdi. Projeyi bu denli büyütmemizde Mercedes-Benz Türk Otobüs Satış ve Pazarlama biriminin bize verdiği destek ve vizyon ayrıca büyük rol oynuyor. Buradan tekrar sayın Süer Sülün, Osman Nuri Aksoy, Burak Batumlu ve Kemal Üşenmez’e destekleri için teşekkür ederiz” dedi.

En ideal ürün sunma hedefiyle sürekli gelişim var

Ali Sercan Kartal, Mercedes otobüslerin teknolojik özellikleri ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: Mercedes-Benz, otobüs pazarında da her alanda olduğu gibi bir "Yıldız"dır ve ürünlerinde her zaman bunu gözlemlemekteyiz. Sektördeki gelişmeleri takip  ederek elde ettiği çözümler ve kendi ürettiği fikirlerle gerçekleştirdiği Ar-Ge çalışmalarıyla en ideal ve optimum ürünü sunmayı hedeflediklerini görüyoruz. Gelecek yıllarda çok daha yenilikçi donanım ve teknolojilerle karşılaşacağımız konusunda hiç şüphem yok.

Öncelikli hedefimiz 

Ali Sercan Kartal, öncelikli hedeflerini tüm Türkiye çapında etkin bir güce kavuşmak olduğunu söyledi: Vangölü Turizm 2023 yılında 50 yıllık tecrübe, marka değeri ve güce sahip bir değer. 50 yıllık tecrübemize güvenerek, öncelikli hedefimiz Doğu Anadolu’da etkin olan gücümüzü tüm Türkiye’ye genişletmektir. Bu hedefe ulaşabilmek için tüm yurttaşlarımızın ulaşım ihtiyaçlarını iyileştirme ve çözme odaklı çeşitli fikirler üretiyoruz. Umarız önümüzdeki süreçte bunları hayata geçirip sizlere duyuracağız” dedi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159
banner153