Otobüs İşletme Sahipleri Derneği’nden Ankara’da üst düzey ziyaretler

OİSD Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri bir dizi ziyaretler gerçekleştirerek sektörün sorunlarını dile getirdi.

banner114
ŞEHİRLERARASI 21.10.2022, 19:09 21.10.2022, 19:19 Taşıma Dünyası
Otobüs İşletme Sahipleri Derneği’nden Ankara’da üst düzey ziyaretler

OİSD Dernek Yönetim Kurulu, yoğun tempoda çalışmaya devam ediyor. Geçen hafta Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon illerine yapılan ziyaretten sonra 5 Ekim’de Ankara’da Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun, Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve Ulaştırma Hizmetleri Genel Müdürü Murat Baştor ile sektörel konular istişare edilerek önemli sonuçlar alındı. 

Talepler dile getirildi

Özellikle sektöre giriş bariyeri, fiyat istikrarı, online biletlerde fiyat tarifesine uyulması, minibüslerin D1 yetki belgesi ile 31.12.2022’den sonra kullanılmaması, T1 ve T2 terminallerinin giriş çıkış ücretlerine uymaya zorlanması, terminallerin yapım ve işletme gibi kararlarının sektörel paydaşlarla paylaşılması gibi konular konuşuldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ziyareti

Aynı gün Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Hatay Milletvekili Serkan Topal ile bir araya gelen Yönetim Kurulu sektörün genel bir sunumunu yaparak Kılıçdaroğlu’ndan CHP’li Belediyelerin sahibi olduğu otogarlara dair yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerini arz ettiler. Kılıçdaroğlu, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısına talimat vererek derneğin taleplerinin iletilmesini ve çözüm önerilerinin dikkate alınması istedi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159
banner153