banner139
banner69

TOFED Bakanlıktan emeklilere yüzde 20 indirim düzenlemesinin iptalini istedi

banner113

TOFED, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü’ne yaptığı yazılı başvuru ile emeklilere yönelik yıl sonuna kadar yüzde 20 indirim yapılması düzenlemenin iptalini istedi.

banner114
ŞEHİRLERARASI 04.06.2024, 17:14 Erkan YILMAZ
TOFED Bakanlıktan emeklilere yüzde 20 indirim düzenlemesinin iptalini istedi
banner101

TOFED Başkanı Birol Özcan’ın imzasıyla 4 Haziran 2024 tarihinde yapılan başvuru ile Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle 31 Mayıs 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren emeklilere yıl sonuna kadar yüzde 20 indirim yapılması düzenlemesinin iptalini istedi.

Sektörümüzü ekonomik olarak zorlayacaktır

Yapılan başvuruda 16 milyondan fazla emeklinin bulunduğu ülkemizde yaş sınırı olmaksızın tüm emeklilere şehirlerarası yolculuklarda belirlenen tarife üzerinden yüzde 20 indirim yapılmasının öngörüldüğü belirtilerek, “ “Tüm kışı büyük zorluklarla zararına sefer düzenleyerek atlatan sektör mensuplarının yaz sezonunun başlangıcında ve sektör temsilcilerinin görüşleri alınmaksızın bu tür düzenlemeye muhatap olması sektör mensuplarımızı ekonomik olarak zorlayacaktır” denildi.

Örneği olmayan bir uygulama

Yine başvuruda, Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı dört birimden havayollarında, demiryollarında ve tren işletmelerinde örneği olmayan bu uygulamanın, özel sektör işletmesinde bulunan otobüs firmalarında uygulamaya alınması hukuka da aykırıdır. Sektörümüzün alınan akaryakıttan, alınan ÖTV’den, otoyollardan ve köprülerden geçişlerden (Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndün trafiğin yoğun olmadığı saatlerde geçiş izni verilmesi dahil) indirim yapılması gibi desteklere ihtiyacı varken maddi külfet oluşturan emeklilere yüzde 20 indirimli yolcu bileti düzenlemesinin kaldırılması hususunu saygılarımızla arz ederiz” denildi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159
banner153