banner139
banner69

Kamuda tasarruf paketi açıklanıyor: Toplu taşıma olan yerlerde personel servisini sonlandırma hedefi

banner113

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımlarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen toplantıyla açıklanıyor. Paket kapsamında toplu taşıma olan yerlerde kamuda personel servisi hizmetini sonlandırma hedefleniyor

banner114
SERVİS TAŞIMA 13.05.2024, 11:02 Erkan YILMAZ
Kamuda tasarruf paketi açıklanıyor: Toplu taşıma olan yerlerde personel servisini sonlandırma hedefi
banner101

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz tedbirlerin iki aşamalı olacağını açıkladı: Tasarruf tedbirleri iki aşamalı olacak. Kanuni ve idari. İdari tasarruflar için, genelge yayınlayacağız. Bu hafta genelgenin tamamlanmasını planlıyoruz. Cumhurbaşkanımızın onayıyla genelgeyi sunacağız. Kanuni düzenlemeler için de meclisimizde yasa çıkaracağız. Yapılacak idari düzenlemeler tüm kamu kurum ve kuruluşlarını kapsayacak bir anlayışla hazırlanmıştır.

Bakan Şimşek'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Yabancı menşeli araç alınmayacak

Ambulans, savunma, güvenlik gibi zorunlu ihtiyaçlar hariç yeni araç almayı ve kiralamayı üç yıl süreyle durduruyoruz.Bütçe dışı kaynaklardan taşıt kullanımının izne tabi tutulması ve kanunla izin verilenler hariç yabancı menşeli araç kullanımına son veriyoruz.İhtiyaç fazlası olan taşıtları tasfiye edeceğiz. Özelleştirme idaresini görevlendireceğiz.

Toplu taşıma olan yerlerde kamuda personel servisi hzimetini sonlandırmayı hedefliyoruz.

Kamu istihdamı

3 yıl boyunca emekli olanlar kadar yeni personel istihdamı sağlayacağız.Destek personel sayısını zaman içinde azaltmayı hedefliyoruz. Kamu esnek ve uzaktan çalışma modellerini daha geliştireceğiz. Kamu çalışanlarının yönetim kurulu üyelik ücretlerine üst sınır getireceğiz Hizmet içi eğitim, yurtdışı görevlendirme giderleri: Hizmet içi eğitimler kamu tesislerinde yapılacak, otellerde değil. Yurtdışı görevlendirmeleri sınırlandırıyoruz.

Haberleşme iletişim giderleri

Dijitalleşme yoluyla tasarrufa gidiyoruz. Elektronik haberleşmeye geçiyoruz. Kurumsal arşivleri elektronik ortama taşıyoruz. Yayınları basmak yerine elektronik ortamda yayılmasını sağlayacağız.

Cari harcamalar

Temsilde yüzde 25 kesinti yapıyoruz. Uluslararası toplantılar gezi, kokteyl düzenlenemeyecek. Kamu kurumlarının ajanda, takvim vermesini yasaklıyoruz. Zorunlu haller hariç mobilya gibi demirbaş alımlarını 3 yıl süreyle durduruyoruz. Kamu alımlarının DMO aracılığıyla yapılmasını esas hale getireceğiz.

Harcamaların gözden geçirilmesi

2024'te tüm harcama alanlarını gözden geçireceğiz. Önümüzdeki yıldan itibaren verimsiz olanları sonlandıracağız.

Kamu yatırımları

Fiziki ilerlemesi yüzde 75'in üzerinde olan projeleri, deprem riski nedeniyle yatırım projelerini, gıda arzını arttıracak projeleri önceliklendireceğiz.Zorunlu haller dışında kamu yatırımına yeni projeler almayacağız

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159
banner153