Goodyear 2023 Kurumsal Sorumluluk Raporu’nu yayınladı

Goodyear Tire & Rubber Company 2023 yılı kurumsal sorumluluk performansı raporunu yayınladı. Şirketin son raporu, Goodyear'ın iç ve dış paydaşları için değer yaratmaya nasıl yardımcı olduğunu detaylandırıyor. Raporda ayrıca Goodyear'ın kısa ve uzun vadeli sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşma yolunda kaydettiği ilerleme de özetleniyor.

banner114
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK 19.07.2024, 20:08 19.07.2024, 20:12 Erkan YILMAZ
Goodyear 2023 Kurumsal Sorumluluk Raporu’nu yayınladı

Sürdürülebilirlik konusuna, müşterilerine ve diğer paydaşlarını değer sunma konusundaki kararlılıklarının sarsılmaz olduğuna dikkat çeken Goodyear CEO’su ve Başkanı Mark Stewart “2023 kurumsal sorumluluk raporumuz, yeni inovasyonlar ve malzemeler keşfetmekten, kurumsal sorumluluk hedeflerimize ulaşmamıza yardımcı olacak yeni stratejiler belirleyip uygulamaya ve içinde yaşadığımız ve çalıştığımız toplumlara geri vermeye kadar, dünyanın dört bir yanındaki çalışanlarımızın daha iyi bir gelecek inşa etmeye nasıl yardımcı olmaya devam ettiklerini göstermektedir” dedi.2023 raporu, şirketin 2022 yılının sonlarında Küresel Raporlama Girişimi - Global Reporting Initiative (GRI) standartlarına uygun olarak gerçekleştirdiği çifte önemlilik değerlendirmesinin ardından belirlediği yüksek öncelikli konular – İklim - Dekarbonizasyon, Adaptasyon ve Esneklik; Döngüsellik; İnsan ve İşçi Hakları; Tedarik Zinciri Yönetişimi ve Şeffaflık- hakkında ilk kez raporlama yaptığına işaret ediyor. Raporda öne çıkan bazı başlıklar şu şekilde:

2050'ye kadar net sıfır değer zinciri emisyonuna doğru ilerleme

Goodyear, çevresel etkilerini azaltmak amacıyla çalışmalarına devam etti. Şirket, 2023 yılında Kapsam 1 ve Kapsam 2 sera gazı (GHG) emisyonlarını 2019 referans değerine kıyasla yüzde 21,9 oranında azalttı. Buna ek olarak Goodyear, küresel üretim operasyonlarında yenilenebilir elektrik kullanımını yüzde 37'ye çıkardı.

Ürün geliştirme ve sürdürülebilir malzeme kullanımı

Şirket, yüzde 70 sürdürülebilir malzemeden üretilen bir tüketici lastiği olan EcoReady'nin Aralık 2023'te Amerika Birleşik Devletleri'nde piyasaya sürülmesiyle yüzde 100 sürdürülebilir malzemeden üretilen bir lastik sunma yönündeki 2030 hedefine ulaşma yolunda adımlar atmaya devam etti*. EcoReady, petrol bazlı yağı azaltmak için soya fasulyesi yağı, çöp sahasına giden atıkları azaltmak için yüksek kaliteli pirinç kabuğu külü silika ve sürdürülebilir kaynaklı doğal kauçuk ile tasarlandı.

İlham veren bir kültürü teşvik etmek

Goodyear, çeşitlilik içeren ve kapsayıcı bir kültürü destekleyen entegre yetenek yönetimi ve öğrenme gelişimi çözümleriyle çalışanlarının tam potansiyellerine ulaşmalarına yardımcı oluyor. Şirketin sekiz Çalışan Kaynak Grubu (ERG) bunun bir örneği. 2023 yılında Goodyear'ın ERG'lerindeki iş ortağı üyeliği yaklaşık yüzde 15 oranında arttı. Ayrıca, şirketin Küresel Gönüllülük Haftası'na ortakların katılımında yıldan yıla yüzde 20'lik bir artış oldu.

Sürdürülebilir kaynak kullanımı taahhüdü

Goodyear, kaynak kullanımını çevresel ve sosyal etkileri azaltmaya yardımcı olacak şekilde yönetmeye kararlı. Şirket, 2023 yılında Küresel Sürdürülebilir Doğal Kauçuk Platformu ile yaptığı çalışmalarla, Endonezya'da yaklaşık 5.000 çiftçiye tarımsal uygulamalarını geliştirmelerine yardımcı olmak için eğitim veren bir Yetenek Geliştirme Projesi'nin finanse edilmesine yardımcı oldu.

Goodyear'ın 2023 raporu GRI Standartları referans alınarak hazırlandı. Goodyear'ın 2023 Kapsam 1 ve Kapsam 2 sera gazı emisyon verileri üçüncü taraflarca doğrulanmıştır.

2023 Goodyear Kurumsal Sorumluluk Raporu’na, Goodyear Kurumsal Sorumluluk web sitesinden ulaşmak mümkün.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159
banner153