Dünyanın en büyük uluslararası lastik ve orijinal ekipman tedarikçisi Continental, bu sene sanal ortamda gerçekleştirdiği 2020 Yılı Hissedarlar Toplantısı’nda dijitalleşme, asistanlı ve otomatik sürüş ve bu konseptlere dayanan otonom sürüşün yanı sıra emisyonsuz sürüş sistemleri olmak üzere üç farklı teknolojiye odaklandığını açıkladı.İklim korumasına yönelik çözümlerini ise ekoloji, sosyal ve ekonomik olmak üzere üç farklı disiplinde masaya yatırdığını belirtti.Toplantı kapsamında rekabete ve geleceğe dönük teknolojileri sürdürülebilir büyümeyle destekleyeceğini açıklayan Contiental, 2020 ve sonraki yıllarda sağlıklı bir mobilite ekosistemine odaklanarak 2023 yılından itibaren yılda yaklaşık 500 milyon euro tasarruf hedeflediğinin altını çizdi.
“2050 itibarıyla değer zincirimizin her aşamasında CO2 emisyonlarını ortadan kaldıracağız”
Toplantı kapsamında açıklamada bulunan Continental CEO’su Dr. Elmar Degenhart,Continental’in rekabete ve geleceğe dönük teknolojileri sürdürülebilir büyüme stratejisiyle desteklediğini vurguladı. Degenhart “Continental olarak kalbimiz sağlıklı bir mobilite ekosistemi için atıyor. Bu sistem,ekolojik, ekonomik ve sosyal olmak üzere üç önemli özelliğin dengede olduğu bir sistemdir. Çevresel korumayı artıran, karbon nötralitesini destekleyen, maliyetleri azaltan ve bireylerin hareket kabiliyetini kolaylaştıran Continental çözümleri, bu sisteme zemin hazırlıyor. Dolayısıyla bu büyük görev bizimle başlıyor. Bu yıl en yakın zamanda, dünya genelindeki tüm fabrikalarımıza yalnızca onaylanmış yenilenebilir kaynaklardan elektrik satın alacağız. Bu kapsamda da 2040 yılında üretimimiz karbon nötr olacak, 2050 itibarıyla değer zincirimizin her aşamasında CO2 emisyonlarını ortadan kaldıracağız” açıklamasında bulundu.
Yazılım ve güvenli ve çevre dostu sürüş sistemleri alanında büyüme
Continental’in dijitalleşme ve yazılımın gücü sayesinde karlı ve sürdürülebilir bir büyüme yakaladığını açıklayan Degenhart “Tamamıyla yeni hizmetlerin temelini oluşturan yazılım, sektörün oksijenidir. Yazılımla değer yaratma, her yıl iki basamaklı bir yüzde ile büyüme kaydediyor. Aynı zamanda dijitalleşme, yeni mobilite hizmetleri için de aynı derecede önemli. Neredeyse tüm ürünlerimizin akıllı olmasına dikkat ediyoruz ve örneğin lastik ve hava yastığı sistemlerini dijitalleştiriyoruz. Dijital hizmetlerimiz aracılığıyla filo operatörlerine gönderilen lastik verilerine şimdiden çok fazla talep gelmeye başladı. Bu yüzden, filo satışlarımız artarak yılda yaklaşık bir milyar euroya ulaştı. Dolayısıyla bizce, dijitalleşme önümüzdeki yıllarda üretimde verimliliği arttırmaya yönelik en büyük potansiyele sahip. Şu an, bu alanda insan meslektaşlarıyla el ele 1.600 işbirlikçi robot hizmet veriyor” açıklamasında bulundu.