banner139
banner69

Obilet’e BlaBlaCar’dan Yatırım Geliyor

banner113

Şehirler arası otobüs firmalarına biletleme altyapı yazılımı ve online bilet satış platformu hizmetleri sunan Obilet, Fransa merkezli BlaBlaCar ile stratejik yatırım almak üzere anlaşma sağladı.

banner114
TEKNOLOJİ 18.06.2024, 11:54 Erkan YILMAZ
Obilet’e BlaBlaCar’dan Yatırım Geliyor
banner101
Gerekli onayların alınmasının ardından kesinleşecek anlaşmaya göre, Obilet operasyonel özerkliğini koruyarak mevcut faaliyetlerini ve projelerini kesintisiz olarak sürdürmeye devam edecek. Obilet ayrıca, BlaBlaCar’ın yurt dışında gelişmekte olan ülkelerde yürüttüğü otobüs biletleme işine de katkı sağlayacak. Bu kapsamda, Obilet kurucuları Ali Yılmaz ve Yiğit Gürocak’ın mevcut CEO’luk ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerine devam edecekleri de açıklandı.
2012 yılında kurulan yerli girişim Obilet, yüzlerce otobüs, havayolu, feribot, otel ve araç kiralama firmasının sunduğu yolculuk ve rezervasyon seçeneklerinin karşılaştırılmasına ve satın alınmasına olanak sağlıyor. Obilet, B2C hizmetlerinin yanı sıra B2B iş ortaklarına sefer verisi dağıtımı ve taşıyıcı otobüs firmalarına biletleme altyapı yazılımı (IMS - Inventory Management System) hizmetlerini de sunuyor. Otobüs biletlemesi ile faaliyetlerine başlayan ve bu alanda dünyada en çok işlem gerçekleştiren ilk 3 platform arasında yer alan Obilet, son dönemde yurt dışı pazar açılımına yoğunlaşarak 15 dilde 50’den fazla ülkeye ait seferleri kullanıcılarına sunmaya başladı ve şimdiden özellikle Doğu Avrupa ülkelerinde lider seyahat biletleme platformlarından biri konumuna ulaştı. BlaBlaCar’ın Türkiye pazarında Obilet’in mevcut operasyon yapısında bir değişikliğe gitmeyeceği ve Obilet’in faaliyet alanında bir değişiklik olmayacağı öğrenildi.
Obilet ve BlaBlaCar yurtdışı pazarlarda birlikte büyümeyi hedefliyor
Obilet CEO’su Yiğit Gürocak tarafından yapılan açıklamada,  “Türkiye’nin en önde gelen seyahat-turizm platformu haline gelmemizin ardından gözümüzü yurt dışındaki pazarlara çevirmiştik. BlaBlaCar ile benzer vizyonu ve değerleri taşımamız, kendilerinin global arenada lider multi-modal yolculuk platformu olma hedefinin otobüs biletlemesi ayağına önderlik etme fırsatının bize sunulması, otel rezervasyonu-araç kiralama-uçak bileti gibi alanlarda daha da büyüyebilmek için BlaBlaCar’ın teknolojisinden ve organizasyonel birikiminden yararlanma seçeneklerimizin bulunması, bizi bu ortaklık teklifini değerlendirmeye motive eden en büyük unsurlar oldu. Sözleşme ve onay süreçlerinin tamamlanması halinde bu alandaki çalışmalarımızı, mevcut ekibimizi büyüterek daha da hızlandıracağız. Bu anlaşmadan Obilet’in tüm iş ortaklarının ve kullanıcılarının büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz.” denildi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159
banner153