banner139
banner69

Fulya Turizm özel sipariş Travego’yu teslim aldı

banner113

1960 yılından beri turizm taşımacılığı alanında olan İzmir merkezli Fulya Turizm, Mercedes-Benz Türk’e özel olarak sipariş verdiği Travego 15 otobüsünü teslim aldı.

banner114
Fulya Turizm özel sipariş Travego’yu teslim aldı
banner101

Haber: Erkan YILMAZ

Mengerler Ticaret tarafından şatışı gerçekleştirilen Travego 15, Mercedes Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Direktörü Osman Nuri Aksoy, Filo Koordinatörü İrem Ayhan, Mengerler Otobüs Satış Müdürleri Günay Eren ve Hüseyin Tilki tarafından Fulya Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kocaer ve Yönetim Kurulu Üyesi Efe Kocaer’e teslim edildi. 

Fulya Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kocaer yeni yatırım ve sezona yönelik hedeflerle ilgili Taşıma Dünyası’na özel açıklamalarda bulundu.  
Travego 15 bize yakışan bir araç oldu, size kendinizi mutlu hissettiriyor

2024 yılı içerisinde iki Mercedes otobüs yatırımı gerçekleştirdiklerini belirten Hüseyin Kocaer, “Biri geçtiğimiz hafta teslim aldığımız özel siparişimiz Travego 15, diğeri de BusStore’dan aldığımız 2022 model Tourismo. Travego 15 aracımızın siparişini 4 ay önce verdik. Koltuklarına, tuvaletine, yataktaki aparatlara varıncaya kadar sadece turizm için araca dokunuldu. Sağolsun Osman Nuri Aksoy ağabeyimiz bu süreçte bize çok destekler verdi. ‘Ne ihtiyacınız varsa, siz söyleyeceksiniz, nihai kullanıcı sizsizin’ dedi. Bizim bir özelliğimiz de aile şirketi olduğumuz için direksiyona oturup yola çıkabiliyoruz. Bu eksiklikleri daha rahat görmemizi sağlıyor. Travego’ya bindiğimizde motoruyla, güvenliğiyle çok çok farklı araba. Diğer araçlara binesiniz gelmiyor. Şoförlerimiz şimdi Travego için yarış haline girdiler. Travego bizim segmentimizde çok başka bir araç. Bağaj sorunumuz hiç kalmıyor. Turizmciler bağaj sorunu yaşamıyor gibi görünüyor ama en fazla biz yaşıyoruz. Bizim turlarımız 10 günden aşağı değil. Travego ile bağaj sorunu diye birşey kalmıyor. Adeta ufak taksi koysanız, bağaja sığacak. Araç yelpazemizde böyle özel bir araçtan 1 tane olmasını istedik. Bizim için çok iyi oldu. 16-17 gün süren Avrupa turlarımız var. Bize bu turlarda çok yakışacak bir araç oldu. Yaptığımız bu hamleden, ticaretten keyif aldım. Sizi de özendiriyor. Kendinizi mutlu hissettiriyor. Şu anda model ortalamamız 2023 ve toplam 43 aracımız bulunuyor. 2025 için de artık yeni yatırım planlarımızı oluşturuyoruz” dedi. 

Vize sorunu iptaller getirdi 

Vizelerin alınamaması ve randevularda yaşanan iptaller nedeniyle yurtdışına yönelik turlarda sıkıntılar yaşadıklarına dikkat çeken Fulya Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kocaer, “Balkan turu Euro karşılığı 19 bin 500 TL iken Karadeniz turu da 17-18 bin TL seviyesinde. İnsanlar bu durumda Balkan turlarına, İtalya turuna yönelmişti Şu anda ise yurtiçinden yurtdışına yönelik turlarda vize sorunu nedeniyle Nisan ayında iptaller başladı. Yüzde 60 düşüş var. Balkanlar ve İtalya’ya yönelik tur anlaşması yaptığımız bir acente ile bu yaz için toplamda 80 araçlık tur 38 araca kadar düştü. Bunun 8 aracı İtalya’ydı, Diğerleri Balkan turuydu. Acente sadece yeşil pasaportlu veya vizesine alabilmiş vatandaşlarımıza hizmet verebildi. Hazır da müşterimiz var ama vize sıkıntısı nedeniyle tur planı yapamıyoruz. 2019 yılı altın bir sezondu. Ben 2024’de 2019’dan daha iyi bir sezon bekliyordum. Gelişmeler o yöndeydi. Tek sorun vize. Sadece müşterilerimiz değil 9 şoförümüz de vize randevusu bekliyor. Yapılan görüşmeler bizi hep umutlandırdı ama hiçbir sonuç elde edilemedi. Bulgaristan vize verecekti o da veremedi” dedi.

Avrupalı’nın GAP ve Karadeniz Turları’na ilgisi tekrar büyüyor

“Avrupalı açısından ise geçen seneye nazaran daha çok Anadolu turlarına ilgi var” açıklamasını yapan Fulya Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kocaer, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki deprem yaraları hafif hafif silinmeye başladı. GAP Turları ve Karadeniz Turları tekrardan başladı. İlk GAP Turumuzu Ramazan Bayramı’nda gerçekleştirdik. Misafirlerimiz gayet de mutlu oldu. Ben kurların baskı altında olmasına rağmen yine de yabancı turist için ülkemizin Avrupa’ya kıyasla daha ucuz kaldığını düşünüyorum ve turizm üst yapısı olarak otobüsünden, oteline, personeline, yediğimiz yemeğe kadar ülkemiz çok daha kaliteli. Gerçekten tüm turizm camiası olarak çok kaliteli işler yapıyoruz. Biraz turistler bedava tatile alıştılar. 1000 dolar, 1000 Euro verip 15-20 gün tatil yapabiliyorlardı. Bizim vatandaşımız ise haftalığına 70-80-100 bin TL vererek yapabilecekler.

Ben kurun artmamasının olumsuz bir etkisinin olacağını düşünmüyorum 

Vize sorununa rağmen 2024’e 2023’e göre daha umutlu bakıyorum. Ama tabii maliyetlerimiz artmaya devam ediyor. Vergilendirmeler, sigortalar, personel maliyetleri artıyor. Sadece sıkıntımız bu. Yurtdışında Euro ile yaptığımız işlerde çok sıkıntı yaşamayacağız gibi duruyordu ama Euro aynı yerde çakılı kaldı. Ama yurtiçindeki operasyonlarımız TL ile olduğu ve enflasyon da sürekli arttığı için olumsuzluklar yaşanıyor. Bu durum turizmciyi taşımacıyı etkiliyor. Mayıs ayında verdiğiniz fiyatla Temmuz ayına gelindiğinde o fiyat size zarar yazdırıyor. İyi personel, iyi şoför bulmak ayrı bir dert. İnsanlar bu mesleği yapmak istemiyor çünkü bekledikleri kazancı elde edemiyorlar. Bireysel otobüsçü bulmak artık çok daha zor. O yüzden bütün turizmciler ve taşıma dünyası olarak adımlarımızı daha net, daha planlı atmak zorunda olduğumuza inanıyorum” dedi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159
banner153