Polat Turizm’den MAN Lion’s Coach yatırımı

2003 yılından beri turizm taşımacılığı alanında faaliyet gösteren Ankara merkezli Polat Turizm filosuna 50 kişilik MAN Lion’s Coach otobüs kattı.

banner114
Polat Turizm’den MAN Lion’s Coach yatırımı

Haber: Erkan YILMAZ

Polat Turizm yeni yatırımlarla otobüs filosunu büyütmeye devam ediyor. Ankara merkezli firma MAN Lion’s Coach yatırımı yaptı. Aracı Polat Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Polat ve Yönetim Kurulu Üyesi Rasim Polat teslim aldı. 

Polat Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Polat ile yeni yatırım ve sezona yönelik özel bir söyleşi gerçekleştirdik. 2023 yılında filolarına ilk kez TopUsed güvencesiyle 2013 model 2 adet Neoplan otobüsleri kattıklarını ve memnun kaldıklarını belirten Yasin Polat, “Bu kez sıfır MAN Lion’s Coach yatırımı gerçekleştirdik. Araçları kardeşlerim Haydar ve Rasim Polat teslim aldı. MAN yatırımımızda tercihimiz de en önemli etken ilk alım maliyetinin daha ekonomik olması. Araçların konfor ve teknoloji düzeyi de bizleri mutlu etti. Bizim de tercihimiz MAN yönünde oldu. Şu anda filomuzda 11 adet otobüs bulunuyor. Yeni yatırım planını şu anda yapamıyoruz çünkü araç yok. Almak isteseniz Ekim ayına sıra yazılıyor. Biz de önümüzdeki sürece bakacağız” dedi.  

Balkan ve İtalya turları başladı

Ramazan Bayramıyla birlikte hareketliliğin tur tarafında da başladığını belirten Yasin Polat, “6 Nisan’dan itibaren Balkan ve İtalya turlarımız başladı. İşlerimiz yolunda gidiyor. 

Şu anda 4 aracımız Balkan, 1 aracımız da Orta Avrupa turunda. Yurtdışı ağırlıklı çalışıyoruz. Yurtdışı turlar, yurtiçine göre daha iyi. Şu anda yurtiçinde kültür turları başlamadı. Şu anda bir gece konaklamalı okul turları oluyor. Ufak, tefek Gap turları da ve bazı kurumsal işler güzel oluyor. Çok şükür işlerimiz güzel, Alllah bereket versin. 2023 yılı ile aynı seviyede gidiyor. Yabancı gruplarda bir hareketlilik var. Uzakdoğu ve Güney Amerika’dan gelen gruplar var.  Biz bu gruplarla fazla çalışmıyoruz. Bizim gibi taşımacı gruplarına araç ihtiyaçları olduğunda destek veriyoruz.  Aracın yeri ve konumu, bizimle paylaştığı işle uygunsa onlara zaman zaman destek veriyoruz. Biz genel de iş sıkıntısı yaşamıyoruz. Temiz ve güzel çalışırsanız zaten iş potansiyeliniz yüksek oluyor. Çalıştığınız firmalar da güzel ve kaliteli oluyor” dedi. 

Kişi başı 600-650 Euro 

Balkan turu yapmanın yurtiçinde tatil yapmaktan daha ucuza geldiğine dikkat çeken Yasin Polat, “7 gece sürüyor. Toplam 9 gün sürüyor. Büyük Balkan turu olarak geçiyor. Kişi başı 600-650 Euro civarında” dedi. 

Vize alınamadığı için iptal olan turlar var

Vize randevularında ve vize almada sorunların bulunduğuna dikkat çeken Yasin Polat, “Haziran ve Temmuz ayları vize randevularında sorunlar yaşanıyor.  İtalya ve Fransa’ya gitmek isteyen misafirlerimiz vize randevularını alamıyorlar. O yüzden bazı turlarda iptaller olmaya başladı. Temmuz ayı çıkışlı turlarımızın sayılarında azalma var. Bir acentemizin iki otobüslük turu varken, 50-60 kişi de kaldığı için ikinci otobüsü iptal etmek zorunda kalıyor. Çünkü vize randevusu alamıyor, randevu alıyor, vize alamıyor.  Bu yüzden acente tarafından vize alınamadığı için ikinci otobüsün olduğuna yönelik bilgiler geliyor. Vizelerle ilgili yaşadığımız böyle bir sorun var. Yoksa tura çıkmak isteyen çok fazla kişi var” dedi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159
banner153