Paris, büyük etkinliklere Allison şanzıman donanımlı temizlik araçlarıyla hazırlanıyor

Paris Belediyesi, Olimpiyat Oyunları, Paris maratonu, müzik festivali ve Rugby Dünya Kupası gibi büyük etkinlikler sırasındaki yoğun görevler de dahil olmak üzere temizlik araçlarının kesintisiz çalışmalarına yardımcı olan Allison tam otomatik şanzımanlarıyla yenilikçiliğini sürdürüyor.

banner114
YAŞAM 23.07.2024, 20:00 Erkan YILMAZ
Paris, büyük etkinliklere Allison şanzıman donanımlı temizlik araçlarıyla hazırlanıyor

Bu yıl, Allison tam otomatik şanzıman donanımlı yaklaşık 20 atık toplama aracı, Paris Belediyesi'nin temizlik araçları filosuna katılıyor. Bu yeni atık toplama araçları, Paris'in en son teknolojiye sahip Allison donanımlı filosunun düzenli olarak yenilenmesine katkıda bulunuyor.Paris geneline yayılmış altı garajı ve 700 sürücüsüyle Mekanik Araçlar Bölümü, Paris'in yirmi bölgesinin onunda atık toplama ve yol temizleme araçlarının operasyonlarından ve bakımından sorumlu; geri kalan bölgelerin operasyonları ise taşeronlar tarafından yürütülüyor.

Paris Teknik Temizlik Hizmet Bölümü, tümü Allison tam otomatik şanzıman donanımlı, Araçlar için Doğal Gazın yenilenebilir ve düşük karbonlu versiyonu olan BioNGV ile çalışan 12 ila 26 ton arasında 374 araçlık bir filoya sahip. Avrupa'nın üç büyük Allison donanımlı filosundan biri olan filo, atık toplama, sokak temizleme, süpürme makineleri ve çok amaçlı kasalı araçlardan oluşuyor. Avrupa'nın en büyük metropollerinden biri olan Paris, yeniliklerde ön saflarda yer alıyor. Bu nedenle Test ve İnovasyon Birimi, şehre hizmet edebilecek yeni ekipmanları ve teknolojileri sıkı tanımlı protokoller ve testler doğrultusunda yıllardır test ediyor.

Paris Belediyesi Malzeme Satın Alma ve Kullanım Bölümü Başkanı Hervé Piguet, açıklamasında; “Araçlarımız üzerindeki kısıtlamalar ve talep seviyesi önemli bir düzeyde. Yıllardır Allison tam otomatik şanzımanları kullanmak, onların kalitesini, güvenilirliğini test etmemize, yol uygulamalarımız için uygunluğunu kanıtlamamıza olanak sağladı. Ayrıca Paris gibi yoğun bir şehirde, karayolu trafiğinin artmasıyla birlikte ağır kamyonları şehir ortamında kullanmak, sürücülerimiz için giderek daha zor ve stresli hale geliyor. Allison şanzımanlarla çalışma koşulları ise çok daha konforlu” diye belirtti.

Paris Belediyesi için bir diğer zorluk da teknik kaynakların en yüksek kalitede olmasını sağlamak ve araçların görev süresini maksimum seviyede tutmak oluyor. Filoyu yenilemek için düzenli yatırımların yanı sıra, bakımın optimize edilmesi konusunda da yoğun bir şekilde çalışılıyor.

Uzmanlık ve Eğitim Birimi başkanı Daniel Le Parc ise konuyla ilgili olarak; "Ekiplerimize doğru araçları sağlamak çok önemli. Teknisyenlerimizin becerilerini artırdık ve filomuzun kullanılabilirliğini optimize etmek için önleyici bakımlar uyguladık. Allison ile iş birliği içinde geliştirdiğimiz eğitimler etkili oldu. Ayrıca önerilen yağ ve filtre değişikliklerini sürdürmek, sahip olma maliyetlerini kontrol etmemize ve şasinin güvenilirliğini artırmamıza olanak tanıyor” açıklamasında bulundu.

Allison tam otomatik şanzımanlara güvenen Paris Belediyesi, günlük görev rutinlerinin yanı sıra büyük etkinliklerin de kolaylıkla üstesinden gelebiliyor.Hervé Piguet, şu şekilde ekledi; "Paris maratonu, müzik festivali veya Rugby Dünya Kupası gibi önemli etkinliklere alışığız. Bu yaz Olimpiyat Oyunları ile birlikte araçlarımızın kullanımı çok yoğun olacak ve araçlarımıza her zaman güvenebilmemiz gerekiyor. Bu nedenle doğru ekipmanı seçmek ve yönetimini optimize etmek bizim için önemli.”

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159
banner153