11.08.2024, 17:11

Şartlar giderek ağırlaşıyor Herkes tedbirli olmalı

15 Ağustos Perşembe günü, TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi’nde, dönemin ilk toplantısını yapacağız. Bu toplantı çevrimiçi yapılacak. Herkesin katılımını özellikle istiyoruz. 14.30’da başlayacak toplantıda iki saat boyunca sektörümüzün yaşadığı güncel sorunları değerlendireceğiz. 

Sigorta ücretleri çok yüksek seviyelere geldi. Sigorta sorunlarını konuşacağız. Taşıma ücret uygulamalarında yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini görüşeceğiz. Kısa mesafelerde D2 ve D4 belgeli araçlarla yapılan usulsüz taşımaların yarattığı haksız ve yıkıcı rekabet ortamı da yine gündemimizde yer alıyor. 

Son dönemde yaşanan otobüs kazaları, şoför sorunu ve çözüm önerilerini birlikte değerlendireceğiz. Emekliler için Yönetmelikte yapılan yüzde 20 indirim düzenlemesini de konuşacağız. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan da katılımlarını talep ettik. Katılacaklarını düşünüyoruz.

Çok ağır bir kış olacak

Sektörün içinde bulunduğu şartlar giderek ağırlaşıyor. Artan maliyetler, beraberinde taşıma ücretlerinin artışını da getirdi. Bu durum seyahat taleplerini de doğrudan etkiliyor. Önümüzdeki kış karayoluyla yolcu taşımacılığı sektörü açısından çok ağır olacak. İnşallah düşündüğümüz gibi olmaz. Şartlar değişebilir, ama zor bir döneme girdiğimizi bilmeliyiz. Artan vergiler, yükselen maliyetler sektörü zorluyor. Ülkemizin ekonomik durumunu göz önüne aldığımızda, bu maliyet artışlarının nerede, hangi seviyede duracağını bilemiyoruz. Hakikaten önümüzdeki süreçte sektörün çok büyük sıkıntılar yaşayacağını görebiliyoruz.

Herkesin tedbirli olması gerekiyor. Zor bir dönemden geçiyoruz. 

Sektörümüze, çalışanlarımıza ve yolculuk yapanlara iyi haftalar diliyorum. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159
banner153